שתף קטע נבחר

החוב לא יתנפח: חברות התקשורת יוגבלו בגבייה

משרד התקשורת הודיע כי יגביל בחוק את גובה ריבית הפיגורים, הפרשי ההצמדה והוצאות הגבייה שחברות התקשורת גובות מלקוחותיהן עד 176.5 שקלים במקום גבייה פרועה של אלפי שקלים על חוב. ריבית הפיגורים תעמוד על 1% בלבד מהחוב. החברות יעבירו התייחסותן עד 4 באוגוסט 2016

יוגבלו סכומי גביית החובות מצרכנים של חברות התקשורת: משרד התקשורת הודיע היום (ג') כי בעקבות שימוע שערך לחברות הסלולר, הטלוויזיה והאינטרנט, הוא יגביל את גובה ריבית הפיגורים, הפרשי ההצמדה והוצאות הגבייה (תשלום לעורכי-דין) שהן גובות מלקוחות החייבים להן כסף. במקום אלפי שקלים - ניתן יהיה לגבות עד 176.5 שקל.

 

גבו מכם ביוקר? כיתבו לנו >>  

  

  • לפי התקנות החדשות, אם גובה החוב של הלקוח עומד על 300-100 שקל, הוצאת הגבייה המותרת תהיה רבע מהתעריף המינימלי המומלץ 58.75 שקל.
  • גובה חוב שעומד על 500 שקל - הוצאת הגבייה המותרת תהיה 117.75 שקל.
  • גובה חוב שעומד על 5,000-800 שקל - הוצאת הגביה המקסימלית המותרת תהיה 176.5 שקל.

 

התקנות עוד לא נכנסו לתוקף. המשרד פרסם ב-13 ביולי 2016 שימוע בנושא, המציע כי בניגוד למצב הקיים כיום, בו כל חברה קובעת את התעריף על פי ראות עיניה וללא תחשיב, המשרד מתכוון להגביל את התעריף בגין חובות ולהסדיר תשלום קבוע להוצאות גבייה. החברות נתבקשו להעביר את התייחסותן לשימוע עד 4 באוגוסט 2016.

 

כיום: ריבית פיגורים של 7.5%, תשלום לעו"ד הגובה

בשנים האחרונות הגיעו למשרד התקשורת תלונות ציבור רבות המעידות לכאורה על תופעה רווחת בשוק התקשורת לפיה מפעילי תקשורת דורשים, ואף גובים, מהמנויים תשלומים "מנופחים" בגין חובות. הסכומים הגבוהים כוללים, בין היתר, ריבית פיגורים בשיעור גבוה ו"הוצאות גבייה" גבוהות שנדרשות המנוי לשלם בשל טיפולו של מפעיל התקשורת - ובכלל זה הסתייעותו בעורכי דין חיצוניים בגביית החוב.

 

כיום, מפעילי תקשורת גובים ממנוייהם שאיחרו בתשלום (או דורשים ממנויים בעלי חוב), ריבית פיגורים בשיעור גבוה, גם במקרים שבהם נפתח תיק הוצאה לפועל נגד המנוי. נכון להיום, מדובר בסך של 7.5%.

 

בנוסף, בשל חובות של מנויים שנוצרו בגין אי-תשלום במועד, דורשים חלק ממפעילי התקשורת או באי כוחם מבעלי החוב לשלם "הוצאות גבייה" בסכומים גבוהים יחסית, וזאת בנוסף על החוב והריבית. בכך הופך החוב הסופי שנדרש המנוי לשלם גבוה בצורה משמעותית מהחוב המקורי.

  

שלם 13,900 שקל במזומן או שלם סה"כ 22,616.35 שקל כולל ריבית פיגורים

במקרה לדוגמא שמשרד התקשורת מציג, לאחר שלקוח צבר חובות, הוא הגיע לסיכום עם החברה על חלוקת החזרי החוב לתשלומים למשך 3 שנים. הוראת הקבע לא כובדה והחברה העבירה את התיק למשרד עו"ד שמתמחה בגבייה מלקוחות.  עורך הדין ביקש מהלקוח שישלם את כל הסכום עבור המכשירים והחשבוניות בסך של 13,900 שקל בתשלום אחד במזומן.

 

הלקוח ביקש לפרוס את החוב לתשלומים, אך החברה לא הסכימה והוסיפה ריבית פיגורים שהגיעה לסכום של 22,616.35 שקל (ללא הנחות) בגין חשבוניות חודשיות שוטפות, תשלומים עבור ציוד ובגין הוצאות משפטיות: קרן החוב 13,991.89 שקל, הוצאות משפטיות 10,118.46 שקל.

 

ריבית פיגורים תהיה 1% בלבד מהחוב

משרד התקשורת מסר כי "מטרה אחת של התקנות היא להבהיר כי התשלום עבור ריבית פיגורים שמפעיל תקשורת יכול לגבות ממנוי אשר מפגר בתשלום חובו, תעמוד על אחוז אחד (1%) לכל היותר.

 

"מטרה צרכנית נוספת היא להגביל את הסכום המירבי שניתן לגבות ממנויים בעד הוצאות גבייה, כך שיהיה בשיעור מידתי. מוצע לעשות זאת באמצעות הגבלה של הוצאות הגבייה המרביות אשר מפעיל תקשורת רשאי לחייב את המנוי, עד לשלב שלפני פתיחת תיק בהוצאה לפועל.

 

"התקנות המוצעות אינן מגבילות את אפשרותו של מפעיל תקשורת להסתייע בשירותיו של עורך דין חיצוני לשם גביית חובות, אלא מגבילות את שיעור הוצאות הגבייה שניתן לגבות בין במישרין ובין באמצעות מי מטעמו של מפעיל תקשורת".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים