שתף קטע נבחר

 

הרמטכ"ל נגד הפוליטיקאים: "התבטאויות לקידום אג'נדות"

גדי איזנקוט הופיע בפני ועדת חוץ וביטחון של הכנסת ותקף את נבחרי הציבור, יממה לאחר שראש הממשלה נתניהו קיווה כי "אולי יתגלו דברים חדשים" במשפט אלאור אזריה: "נאמרו הרבה אמירות ללא ידיעת העובדות". על פרשת בוכריס אמר: "חובתי אליו לא שונה מחובתי למתלוננות"

"מבררים כעת מה קרה שם ואולי נגלה דברים חדשים. זה לא הרמטי". כך אמר אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו בהתייחס למשפטו של החייל היורה אלאור אזריה. היום (ג') מגיעה תשובת הרמטכ"ל שתוקף את ההתערבות של נבחרי הציבור כשהוא מכוון ככל הנראה לדבריו של נתניהו: "ההתבטאויות שנשמעו לאחרונה בנושאים מבצעיים שנמצאים בבדיקה במערכת הפיקודית והמשפטית בצה"ל אינן רצויות ואינן משפיעות על ההליכים הפנימיים בצה"ל", אמר רב-אלוף גדי איזנקוט.

 

איזנקוט התארח בדיון בוועדת חוץ וביטחון של הכנסת. לדבריו, "נאמרו הרבה אמירות ללא ידיעת העובדות, לקידום אג'נדות שאין לקשרן לצה"ל. אנו רוצים את צה"ל פועל על פי פקודות, נוהלי פתיחה באש, רוח צה"ל וערכי צה"ל. אם מישהו רוצה אתוס של כנופיה, שיגיד". 

איזנקוט במהלך הדיון בוועדת חוץ וביטחון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
איזנקוט במהלך הדיון בוועדת חוץ וביטחון(צילום: גיל יוחנן)

 

לראשונה מאז הגשת כתב האישום החמור נגד תת-אלוף אופק בוכריס בגין אונס ועבירות מין נוספות התייחס איזנקוט לנושא ואמר: "חובתי לבוכריס כקצין רב זכויות, לא שונה מחובתי לחיילת והקצינה שנפגעו". הרמטכ"ל ציין כי בוכריס שירת תחתיו בתפקידים רבים, והוא זה שהחליט לקדמו לתפקיד התא"ל הבכיר במטה הכללי, אך היה לו ברור שיש להשעותו עד להתבררות הדברים בבית המשפט. "אמירות שנשמעו כאילו עוצרים את קידומם של קצינים ממגזר מסוים, אין להן דבר עם המציאות", הדגיש איזנקוט.

 

עדותו של אזריה, היום השלישי    (צילום: מוטי קמחי ומתן טורקיה)

עדותו של אזריה, היום השלישי    (צילום: מוטי קמחי ומתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

הרמטכ"ל התייחס גם לגזרת יהודה שומרון ולירידה החדה בטרור אל מול טענות על כך שצה"ל אינו נלחם בטרור, וציין כי אין ביניהן לבין האמת דבר. "יש חיילים שנהרגים ונפצעים, ומאות חיילים שפועלים כל לילה כדי להגיע לתוצאות אלה ולמגר את הטרור, כך שאין מקום לאמירות שנשמעות על צבא רופס", אמר הרמטכ"ל.

 

לשאלות על בחירת הרב הצבאי הראשי, אלוף-משנה אייל קרים, השיב הרמטכ"ל כי התקיימה בדיקה לפני המינוי אשר כללה התייעצויות בתוך המערכת הצבאית עם הרבנים הראשיים ועם גורמי ביטחון נוספים שבהם פעיל הרב קרים, וכולם חלקו לו שבחים על פועלו, על פסיקותיו שהן מ'בית הלל', וטענו כי הוא בעל ראייה ממלכתית ופתרונות מקוריים לסוגיות שונות. בנוסף, לרב קרים חולקו שבחים על פעילותו למען גיוס נשים לצה"ל.

 

תא"ל אופק בוכריס. איזנקוט: "קצין רב זכויות" (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
תא"ל אופק בוכריס. איזנקוט: "קצין רב זכויות"(צילום: גיל נחושתן)

הרב יגאל לוינשטיין. הרמטכ"ל דחה את אמירותיו ()
הרב יגאל לוינשטיין. הרמטכ"ל דחה את אמירותיו

לשאלות על התבטאויותיו בגנות הומוסקסואלים של הרב יגאל לוינשטיין, ראש המכינה בעלי, אמר הרמטכ"ל כי הוא דוחה ומגנה את דבריו, וכי הורה על עצירת כל פעילויותיו בצבא עד להחלטה בבירור שערך לו מנכ"ל משרד הביטחון.

"המפעל אשר הקים הרב לוינשטיין העמיד לצה"ל קצינים ולוחמים רבים, ועל כך יש לו זכויות, אך אין בכל כדי לבטל את כף החובה של האמירות, שוודאי נשקלות בבירור", אמר הרמטכ"ל.

 

איזנקוט הדגיש כי "חיילים לא מקבלים פקודות מבחוץ, ואני לא רואה היום מצב שחייל אומר שרב או מישהו אחר אמר לי אחרת מהפקודה שקיבל. מהיום הראשון לגיוס מוסבר להם ההבדל בין אזרחים לחיילים, ומה המשמעות של פקודות, ושל רוח צה"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
איזנקוט, היום
צילום: גיל יוחנן
מומלצים