שתף קטע נבחר

 

חאלד משעל: הסירוב להכיר בישראל - לא מכשול

שלא בפעם הראשונה, מנהיג חמאס באמירות מתונות לגבי הסכם אפשרי בין הפלסטינים לישראל: "אנחנו מסכימים לתוכנית המבוססת על גבולות 67'", אמר משעל בראיון. "ערפאת גם הכיר בישראל"

 

חאלד משעל מאיים במהלך צוק איתן    (אל ג'זירה)

חאלד משעל מאיים במהלך צוק איתן    (אל ג'זירה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מנהיג חמאס חאלד משעל שב ומפריח אמירות מתונות ביחס לארגון שבראשו הוא עומד על הסכם עתידי אפשרי בין ישראל לפלסטינים: "חמאס מאמין שיש לנו את הזכות המלאה על כל השטח ואנחנו לא מכירים בכיבוש, אך חמאס גם נחוש לאחד את השורות הפלסטיניות. זו הסיבה שבגללה הסכמנו לתוכנית ערבית פלסטינית משותפת שמבוססת על גבולות 1967 ושמזרח ירושלים היא בירתה, עם זכות שיבה למי שגורשו על ידי ממשלות ישראל", אמר משעל.

 

ראש הלשכה המדינית של חמאס בחר לומר את הדברים לכלי תקשורת הודי בשפה האנגלית. את הסתירה בין הדברים שאמר הסביר משעל: "אנחנו חווים אפרטהייד. אף אחד לא יכול להכריח אותנו להתייחס לישראל כמדינה ידידותית או כישות לגיטימית. עם זאת, אין זה אומר שבזמן מסוים או ברגע המתאים אנחנו לא ננהל עם האויב משא ומתן בהתאם לנסיבות הפוליטיות אנחנו בעד להשיג את המטרות הלאומיות שלנו באמצעים פוליטיים".

משמיע אמירות מתונות לא בפעם הראשונה. משעל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
משמיע אמירות מתונות לא בפעם הראשונה. משעל(צילום: AFP)

הוא ציין כי ארגונו יכול לשנות את עמדתו בעיתוי המתאים כפי שעשו זאת מנהיגים פלסטינים לפניו. "הסירוב של חמאס להכיר בישראל הוא לא מכשול. ההיסטוריה שונה. יאסר ערפאת הכיר בישראל ונכנס איתה לתהליך שלום". באשר לאפשרות לחיות בשלום לצד ישראל אמר משעל כי :כאשר ניפטר מהכיבוש נתחיל לעצב את יחסינו כלפי ישראל. רק מדינות ריבוניות וחופשיות יכולות לעצב את יחסיהן עם מדינות אחרות".

 

הוא הוסיף כי כל הסכם שלום מול ישראל יהיה תלוי במשאל עם שייערך וחמאס יכבד כל החלטה שתתקבל על ידי הרוב. במהלך הראיון הוא ביקש להבדיל בין חמאס לבין ארגוני טרור אחרים בעולם, כולל דאעש. "חמאס היא תנועת התנגדות לאומית ולא ארגון טרור. יש לנו את הזכות להתנגד לכיבוש. אנחנו השגנו את הלגיטימיות שלנו באמצעות ניצחון בבחירות".

 

זו אינה הפעם הראשונה שבה משמיע משעל דברים מתונים. הוא גם עשה זאת אחרי מבצע עמוד ענן כשאמר כי ארגונו יכול לקבל מדינה פלסטינית בגבולות 1967. גם אז דבריו נאמרו לכלי תקשורת בשפה האנגלית ולא בערבית. דבריו של משעל נאמרים כשברקע מתקרבות הבחירות הפנימיות להנהגת חמאס שעדיין לא ברור אם משעל יעמיד את עצמו לבחירה מחודשת או לא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים