שתף קטע נבחר
 

הסוף לתוכנות הכופר? הכירו את No More Ransom

שיתוף פעולה יוצא דופן בין חברת קספרסקי, אינטל והאינטרפול מוליד אתר חדש שזמין לציבור הרחב ומציע פתרונות בחינם לקורבנות מתקפות כופר

בשנתיים האחרונות עלה כוחן של תוכנות הכופר (Ransomware), אותן נוזקות שמצפינות את קבצי המחשב ודורשות מהמשתמש לשלם עבור פתיחת הצופן בתוך תקופת זמן מוגבלת, בדרך כלל באמצעות מטבע וירטואלי כמו ביטקוין. הן כבר מזמן לא מכוונות רק אל משתמשים פרטיים, אלא למחשבים המשמשים מקומות ציבוריים ואף למשרדים ממשלתיים.

 

עוד כתבות באתר HWzone:

זריקת מרץ לכרטיס המסך: AMD חושפת את ה-Radeon SSG החדשני

הכי גדול עד היום: משחק המירוצים Forza Horizon 3 יכלול מעל 350 רכבים שונים

גיימינג מתקדם במיוחד: אסוס מציגה מסך עם קצב רענון של 180 הרץ

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

למעשה, איום תוכנות הכופר גדל בקצב כה מסחרר עד שהיום רוב מדינות האיחוד האירופי חוקרות אותו באופן פעיל. רק לפני שבועיים סיפרנו לכם שלמעלה מ-34% מהאיומים האינטרנטיים במדינה מגיעים בצורת תוכנות כופר כאלה ואחרות. לרוע המזל, בהיעדר אפשרות אחרת, רבים מהקורבנות שמחזיקים בקבצים חשובים נאלצים לשלם כדי לקבלם בחזרה וכך נותנים לפושעים את מבוקשם.

 

יוזמה חדשה עשויה לשנות את מאזן הכוחות במאבק. האתר "No More Ransom" שעלה אתמול (יום ג') לרשת שם לעצמו למטרה לסייע לציבור הרחב להתגבר על הנוזקות. המיזם המשותף הוא תוצאה של שילוב כוחות יוצא דופן בין חברת האבטחה Kaspersky, אגף האבטחה של אינטל, האינטרפול ומשטרת הולנד.

 

 (צילום מסך)
(צילום מסך)
 

 

האתר מכיל חומר קריאה על ההיסטוריה של תוכנות הכופר ומציע עצות שימושיות למשתמשים כדי למנוע הידבקות בהן, אך גולת הכותרת היא פונקציה בשם "Crypto Sheriff". היא מאפשרת למשתמשים שנדבקו בתוכנת כופר להעלות לשרתי האתר קובץ שהוצפן מהמחשב שלהם ולצרף תיאור קצר על השפעת הנוזקה שהדביקה אותם.

 

המערכת של No More Ransom מנסה לזהות, לפי הקובץ, את סוג האיום ולאפשר הורדה של מפתח מיוחד לפיצוח ההצפנה. האתר מכיל כרגע לא פחות מ-160 אלף מפתחות המתאימים לסוגים שונים של תוכנות כופר. האתר גם מזהיר כי סיכויי ההצלחה אינם מושלמים ויש תוכנות כופר שלא נמצאות במאגר, ולכן מפציר בגולשים לדווח עליהן באמצעות המערכת.

 

עבור גולשים שמעוניינים למנוע הידבקות, באתר ממליצים לגבות את הקבצים החשובים, לשמור על המחשב מעודכן ולהשתמש בתוכנת אנטי-וירוס חזקה. כדאי גם לאפשר דרך ההגדרות ב"חלונות" את האפשרות לצפות בסיומת שמות הקבצים, שמעידה על הפורמט שלהם, ובכך להקל על זיהוי קבצים חשודים.

 

ויל ואן גמרט, סגן מנהל אגף המבצעים של היורופול, סיכם באומרו כי "…יוזמות כמו מיזם No More Ransom מראות כי הדרך להיאבק בפשעי סייבר היא באמצעות שילוב כוחות וידע. אנו מצפים לסייע לאנשים רבים להחזיר לעצמם את השליטה על הקבצים שלהם, ובו בזמן לעורר מודעות ולחנך את הציבור כיצד לשמור על המכשירים שלו חפים מנוזקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים