שתף קטע נבחר

 

כך תשחו כמו מקצוענים: 6 עצות זהב לשחייה משופרת מגל נבו

מה כדאי לאכול לפני הכניסה למים והאם גילוח הגוף נחוץ על מנת להשיג שיפור בביצועים? לאחר ניסיון של שנים בענף השחייה המקצועי ורגע לפני שהוא נוחת במשחקים האולימפיים בריו, מגיש לכם גל נבו מספר טיפים ששום שחיין - מקצועי או חובבן כאחד - לא שלם בלעדיהם

מודה, אני כבר לא ילד. השנים חלפו עברו להם, ולפתע, רגע לפני האתגר הענק שמחכה לי בברזיל – חגגתי ביוני האחרון 29. עם קילומטראז' שחייה שהצטבר לאורך של אוקיינוסים, ואחרי קריירה שכללה השתתפות בשתי אולימפיאדות (בייג'ין 2008 ולונדון 2012) וזכייה בתשע מדליות באליפויות אירופה (7 ארד ו-2 כסף) - כבר למדתי דבר או שניים על נבכי הענף הנפלא הזה.

 

עוד כתבות:

דיאטה במים: מה לאכול לפני ואחרי אימון שחייה?

די לתירוצים! 8 טיפים להתמדה בפעילות גופנית

למה דווקא שחייה - ואיך להפוך את האימונים ליעילים יותר?

 

לאור ניסיון זה – אני כבר מרגיש בנוח להגיש לכם, שחיינים חובבים או מקצוענים צעירים – כמה טיפים חשובים שיסייעו לכם לצלוח את הבריכות - במקצועיות מצד אחד, והנאה מרובה מצד שני.

 

אופנה: עזבו אתכם משטויות

טרם הקפיצה למים, עולם האופנה מפגיז את השחיינים במגוון אופציות וקולקציות, החל מבגדי ים עמידים לכלור ועד חליפות שלמות הכוללות כיסוי ראש (כבר אין צורך בכובע ים עם פרחים). למען האמת – למרות אי-אלו מחקרים על חליפות משפרות ביצועים – מה שחשוב הוא הנוחות.

 

הקפידו לבחור את הלבוש שמרגיש לכם הכי נעים. לבגדי ים יש נטייה להתרחב במים, לכן חשוב כי הבגד ישב בדיוק. מחוץ למים - עליו לשבת טוב וללחוץ מעט, כך שעם הקפיצה למים העמוקים - הוא לא יעזוב את הגוף לטובת ציפה עצמאית בבריכה.

 

משקפת: לא להתפשר

מכירים את זה שחורף, יש אדים על השמשה במכונית, לא רואים את הכביש ממטר וגם המגבים ומערכת האוורור המתקדמת תוצרת יפן לא עוזרים? כך גם לגבי משקפות: הן מצוינות עד שהן פוגשות מים.

 

חשוב לוודא כי המשקפת מהודקת, מותאמת למבנה הפנים ויוצרת ואקום סביב העיניים - עוד לפני הכניסה לבריכה. במידה ולא תדאגו לאטימה מספקת, כל כניסת מים קטנה לתוך חלל המשקפת תשאיר אתכם בערפל עד הקיר הקרוב.

 

גילוח: אפשר לוותר

גילוח הוא תחום רגיש בעולם השחייה. יש שחיינים לא מקצועיים שהתאהבו בעולם המים ומאמצים טרנדים שאינם בהכרח הכרחיים (אבל בהחלט מעלים שאלות מביכות בסביבתם הקרובה).

 

ישנה הנחה רווחת כי השיער מגביר את החיכוך עם המים וכך מאט את השחיין, אך לי יש קולגות שמוכנים להישבע כי אין קשר קלוש בין הדברים. דעו כי גם שחיינים מקצועיים כמעט ולא מתגלחים, וגם אלו שכן – לא עושים זאת יותר מ-3 פעמים בשנה.

 

"התחום המנטאלי בשחייה הוא הבסיס לכל השאר". גל נבו. צילום: רמי זרנגר (רמי זרנגר)
"התחום המנטאלי בשחייה הוא הבסיס לכל השאר". גל נבו. צילום: רמי זרנגר
.

 

טמפרטורה: 27 מעלות צלזיוס - מקסימום

אומנם קשה לדבר על טמפרטורות בעונה הזו, אבל בסביבת השחיינים זהו שיח חשוב. אם אתם מתאמנים על מרחקים ארוכים ולאורך זמן - מומלץ למצוא בריכה המותאמת ל-27 מעלות.

 

כל טמפרטורה מעל דרגה זו תהיה חמה מדי ותקשה על הנשימות שלכם ועל הביצועים. כנ"ל גם לגבי טמפרטורה קרה יותר באופן משמעותי. באופן כללי, רוב הבריכות הציבוריות אינן מקפידות על טווח המעלות ולכן מומלץ לשחות בבריכות המיועדות לשחייה מקצועית.

 

מזון: סבתא טועה

סבתא אמרה לא לשתות מים אחרי שאוכלים פירות. כנראה אגדה נחמדה שעברה אצלה בגלות מדור לדור. במקרה של איסור שחייה במים אחרי אכילת פירות? גם פה היא לא ממש דייקה.

 

באימוני סיבולת התזונה היא עניין חשוב מאין כמותו. בין אם מדובר באימון של שעה או מספר שעות - עלינו להכין את הגוף לקראת המאמץ הקשה.

 

מומלץ לאכול עד רבע שעה לפני האימון חטיף קליל המכיל סוכר אשר יספק לגופנו אנרגיה זמינה ומהירה בזמן המאמץ. אישית, אני מעדיף תמרים, פירות יבשים וחטיפי אנרגיה כאלו ואחרים.

 

מנטאליות: שמרו על ראש צלול (תרתי משמע)

הבריכה היא כמו בית שני בשבילי. אני מוצא את עצמי מבלה שעות על גבי שעות במסלולים, אנשים מתחלפים סביבי ואני בשלי.

 

מלבד כל הטיפים הפיזיים והפרקטיים - חשוב לזכור כי שחייה היא ענף ספורט שוחק, סיזיפי, וצריך להגיד – לעיתים גם משעמם. אין לנו את הנופים של האצנים ורוכבי הטור דה פראנס, או את הדינמיות והמצבים המשתנים של ענפי הכדור – הכל רוטינות שחוזרות על עצמן שוב ושוב ושוב ושוב.

 

לכן, כל עוד אין לכם מטרה אולימפית מול העיניים – הימנעו משחיקה והגבילו את מספר הטבילות שלכם.

 

הכותב הוא שחיין מקצעי אשר עושה את הכנותיו האחרונות לקראת ריו 2016 בבריכה האולימפית של מרכז הספורט באוניברסיטת ת"א

 

 

רוצים להכיר את גל? בואו לקבל הצצה מקרוב:

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רמי זרנגר
גל נבו. בייג'ין, לונדון, ועכשיו גם ריו
רמי זרנגר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים