בגלל "אל-ניניו": אלפי ילדים מתחתנים
תופעת מזג האוויר שפוקדת את העולם אחת לכמה שנים ומביאה התחממות באוקיינוס, הוריקנים ותקופות יובש, גרמה בצורת קשה בדרום יבשת אפריקה, והתוצאה היא הרבה יותר מחוסר במזון: על המוני ילדים נכפה להתחתן ולעזוב את הבית
תופעת אל-ניניו ("הילד") המתחוללת אחת לכמה שנים גורמת השלכות מרחיקות לכת בתחומים כמו חקלאות ותברואה, אבל תוצאותיה ניכרות בימים אלה לא רק בשאלות כמו תזונה ובריאות: עשרות אלפי ילדים בדרום יבשת אפריקה נאלצים לעזוב את בית הספר ולהתחתן או לצאת לעבודה בגלל הבצורת והרעב שגורם "אל-ניניו". כך מזהירים ארגוני צדקה וארגונים הומניטריים.
דרום היבשת נפגע קשות בשנה האחרונה מבצורת שגרם "אל-ניניו" – בצורת שגרמה לגידולים לנבול, האטה את הצמיחה הכלכלית וגרמה לעלייה במחירי המזון. לפי דו"ח של שורת ארגוני צדקה, בתשע מדינות יותר ויותר ילדים מוצאים עצמם עובדים בעבודות מין או בעבודות מפוקפקות אחרות כדי לשרוד.
"ההשפעה של אל-ניניו הופכת את חייהם של ילדים בכמה אזורים לקשים עוד יותר ורבים חשופים לניצול מיני, אלימות, עבודה נצלנית ולחץ פסיכולוגי", נכתב בו. ילדים מופרד ממשפחותיהם משום שהם עוזבים את הבית כדי למצוא עבודה ואוכל.
יותר מ-60 מיליון בני אדם, שני שלישים מהם במזרח אפריקה ובדרומה, מתמודדים עם מחסור בגלל הבצורת הקשורה לאל-ניניו – תופעה שבה חלה עלייה בטמפרטורות בפני הים באוקיינוס השקט. השם אל-ניניו (מספרדית: El Niño, "הילד") ניתן על ידי דייגים מקומיים לזרם המים החמים שמופיע בחופי פרו ואקוודור מדי שנה בדצמבר, בתקופת חג המולד - יום הולדתו של ישו על פי הנצרות. בדרך כלל, העלייה בטמפרטורת מי הים אינה משמעותית וזרמי המים החמימים נעלמים במרוצת חודש מרס, או לקראת אפריל. כיום, תופעה זו מתייחסת רק לשנים שבהן נמדדת עלייה דרסטית בטמפרטורת מי הים, לאורך מספר רב יותר של חודשים.
כתוצאה מאל-ניניו עולה התדירות והעוצמה של ההוריקנים במזרח האוקיינוס השקט ובמרכזו, ובמקביל יורדת עוצמת ההוריקנים במפרץ מכסיקו ובים הקריבי. אל-ניניו משפיע גם על הטמפרטורה במקומות שונים בעולם. למשל, בשנות אל-ניניו החורפים בחופה המזרחי של ארה"ב חמימים.
בואה של "אל-ניניה", תופעת מזג אוויר שמביאה בדרך כלל הצפות לדרום היבשת, עלולה להחריף עוד יותר את המצב באפריקה הדרומית בקרוב. מטאורולוגים מעריכים ב-50%-75% את הסיכויים
שתופעת "אל-ניניה" תתפתח בחצי השנה הקרובה. בלסוטו, מלאווי, נמיביה, סווזילנד וזימבבואה כבר הוכרז מצב חירום בגלל בצורת. דרום אפריקה הכריזה על מצב חירום דומה בשמונה מתשעת המחוזות במדינה ומוזמביק הכריזה על מצב מיוחד בדרום המדינה ובמרכזה.
בדרום יבשת אפריקה יש חלון הזדמנויות של שלושה חודשים לפני עונת השתילה של 2017-2016 כדי לנקוט צעדי חירום שיגנו על מיליוני משפחות החיות בכפרים, וימנעו מהן להפוך תלויות בסיוע הומניטרי בשנת 2018.