הריבית בארה"ב לא השתנתה, שוק העבודה מתחזק
הבנק המרכזי של ארה"ב בהנהגת היו"ר ג'נט ילן, החליט להותיר את שיעור הריבית ברמה של בין 0.50%-25%.0; החלטת הריבית הבאה - 20 בספטמבר
בהודעה שפורסמה עם החלטת הריבית ציינו חברי הוועדה כי קיימות אינדיקציות להתחזקות של שוק העבודה האמריקאי: "העלייה החדה במספר מקומות העבודה החדשים ביוני שנרשמה לאחר עלייה מתונה בחודש מאי".
מחברי הדוח הצביעו על דו"ח התעסוקה שפורסם לפני כשבועיים במסגרתו נרשמה תוספת של 287,000 משרות חדשות למשק האמריקאי בחודש יוני, זאת לאחר דו"ח התעסוקה הגרוע של חודש מאי שדיווח על תוספת של 11 אלף משרות בלבד.
לצד נתוני התעסוקה החיוביים שאותם ציינו מחברי הדו"ח, הם הצביעו על נקודת החולשה המרכזית בתפקודו של המשק האמריקאי - רמת האינפלציה הנמוכה. לדברי מחברי הדו"ח: "האינלפציה צפויה להישאר ברמה נמוכה בטווח הקרוב, ולאחר מכן צפויה להרים ראש על רקע הירידה הצפויה במחירי האנרגיה והמשך התחזקותו של שוק העבודה האמריקאי".
מארק אוסוולד, אסטרטג ב-ADM אמר כי הולך ונהייה קשה יותר ויותר לבנק הפדראלי המרכזי לטעון שהנתונים הכלכליים המתפרסמים בארה"ב אינם סיבה להעלות את הריבית. אך עם זאת, הוא אינו מצפה שינקטו בפעולה.
"הבנק המרכזי נמצא ב-100 נקודות בסיס לפחות מעל לעקומה, זאת בהתחשב בחוזק של הכלכלה האמריקאית, אך אין זה אומר שהקצב של הידוק המדיניות יואץ מעתה" אמר אוסוולד.
"לפעמים צריך לתת את הזמן למים להתבהר"
נשיא הפד של אטלנטה, דניס לוקהרט,אמר לפני כשבועיים בוועידה שהתקיימה במדינת איידהו כי "הפד צריך להמתין עם העלאת הריבית בארה"ב עד אשר יתבררו התוצאות המלאות של הברקזיט".
לוקהרט אמר כי "לפעמים צריך לתת את הזמן למים להתבהר", והתכוון להשפעות הלא ברורות של ההחלטה השנויה במחלוקת שהתקבלה במשאל העם הבריטי - ההחלטה לעזוב את האיחוד האירופי. עוד הוסיף לוקהרט כי עד כה הוא אינו רואה נזקים שנגרמו לכלכלה האמריקאית כתוצאה מהברקזיט, אך הוסיף כי עדיין מוקדם מדי להכריז שהמשבר הבריטי מאחורינו.