בנק ישראל בוחן: החלטת ריבית 8 פעמים בשנה
הוועדה המוניטרית בבנק החליטה לבחון את הפחתת תדירות פרסום הריבית מ-12 ל-8 פעמים בשנה: "בשנתיים האחרונות הורידו מספר בנקים מרכזיים את תדירות קבלת המדיניות המוניטרית"
בנק ישראל: ירידה חדה במחירי הדירות - סכנה ממשית למשק
כך אתם מפסידים מאות שקלים בחודש
ללא שינוי: בנק ישראל הותיר את הריבית באוגוסט על 0.1%
טרם התקבלה החלטה האם אכן תרד תדירות החלטות הריבית, אך בחינת הנושא נעשית על רקע המספר הגדול של בנקים מרכזיים בעולם שתדירות החלטת הריבית שלהם פחותה מפעם בחודש – מספר הבנקים שתדירות החלטת הריבית שלהם נמוכה מ-12 פעמים בשנה גדול ממספר הבנקים שתדירות החלטת הריבית שלהם היא 12 פעמים בשנה.
המחשבה היא שכאשר מתקבלת החלטה ונעשה ניתוח אחת לחודש, ההתמקדות היא במעקב אחר הנתונים החודשיים, מה שפחות מאפשר לקבל פרספקטיבה רחבה יותר של מצבו האמיתי של המשק. כלומר, לבנקים מרכזיים אחרים שמקבלים החלטות שמונה פעמים בשנה, יש אפשרות טובה יותר לבחון את המשק בצורה רחבה יותר ולנתח מגמות בצורה עמוקה יותר לקראת קבלת החלטה.
בהודעת בנק ישראל מנומקת סיבת בחינת הורדת התדירות בכך ש"בשנתיים האחרונות הורידו מספר בנקים מרכזיים את תדירות קבלת המדיניות המוניטרית. בין השאר, עברו הבנק האירופי המרכזי, הבנק הבריטי המרכזי והבנק המרכזי של יפן מתדירות חודשית, כלומר 12 החלטות בשנה או יותר, לתדירות של פעמיים ברבעון, שהיא תדירות של שמונה החלטות בשנה. במסגרת הבדיקה המתבצעת בבנק ישראל, נבדקות ההשלכות של מעבר לתדירות של שמונה החלטות מדיניות בשנה".
עוד נכתב בהודעת בנק ישראל: "שינוי בתדירות החלטות הריבית עשוי להצריך פעולות התאמה במערכות המיחשוב של התאגידים הבנקאיים. אי לכך, פנה בנק ישראל לתאגידים הבנקאיים כדי לקבל מהם הערכה לגבי ההשלכות של השינוי בהקשר זה".