שתף קטע נבחר

 

באוהל, עם אלף גמלים. פסגת הליגה הערבית

מאוריטניה הענייה, "ארץ מיליון קודחי הזהב", נבחרה לארח את ועידת הפסגה והתקשתה להתמודד עם המעמד. מעט המנהיגים שהגיעו - נמנמו

 

יא אללה    (צילום:אורי דוידוביץ)

יא אללה    (צילום:אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאוריטניה הצפון אפריקנית אינה מגיעה בדרך כלל לראש המהדורות בתקשורת הערבית והבינלאומית. השבוע, לרגע, זה קרה לה אחרי שהיא אירחה לראשונה את פסגת הליגה הערבית ה-27.

 

בשנה שעברה התקיימה הוועידה בהוד ופאר בשארם א-שייח. הוועידה השנה אמורה הייתה להיערך במרוקו, שהחליטה לוותר במחאה על חוסר האפקטיביות של החלטות הליגה הערבית. בירת מאוריטניה, נואקשוט, נבחרה כסוג של ברירת מחדל ונאלצה להיערך בהתאם לקראת היום החגיגי מבחינתה. אותה היערכות כללה הקמת נמל תעופה בינלאומי חדש לקבלת הפנים למנהיגים, עבודות בכבישים, הקמת רחובות חדשים (אחד מהם רחוב "אל-קודס" - ירושלים), מקומות ללינה וגם הכשרת מקום לאירוח הוועידה.

פסגת הליגה הערבית
פסגת הליגה הערבית


הוועידה עצמה אמורה הייתה להימשך יומיים אך החלה בצהריים והסתיימה בערב. היא נפתחה עם אלף גמלים שקיבלו את פני המשלחות מהמדינות השונות. מתוך 21 מדינות שהשתתפו בוועידת הפסגה רק שבעה מנהיגים הטריחו את עצמם להגיע לאירוע הפתיחה שהתקיים באוהל ענק כיוון שלמדינה הענייה אין בנמצא אולם ועידות כמו במדינות אחרות.

 

במאוריטניה התרגשו ושמחו מאוד מהמעמד התקדימי, שסוקר בצורה שוטפת בכלי התקשורת במדינה. בעולם הערבי התרגשו פחות. "המצב מחפיר עד כדי כך שהפסגה תיערך באוהל", אמר שר הבריאות הלבנוני וואיל אבו פאעור. המאוריטנים זעמו על השר הלבנוני ולא הבינו איך הוא מעז לדבר כשהוא חי במדינה שלא מפנה את הזבל שלה. השר ציין כי המשלחת הלבנונית תלון במרוקו בגלל התנאים הירודים במאוריטניה. הלבנונים דיווחו על עכברושים במלונות המאוריטניים.

 

במאוריטניה עצמה ראו במעמד התקדימי סוג של מנוף לקדם את המדינה בשלל מישורים. המדינה נחשבת לאחת העניות בעולם עם 23 אחוזי אבטלה כאשר מספר התושבים עומד על 3.5 מיליון. בנוסף לעוני מדובר במדינה שיש בה סממנים של עבדות מודרנית והאבסת נשים לשם חיזור אחר גברים.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
  

יש גם מי שמכנה אותה "ארץ מיליון קודחי הזהב" על רקע הניסיונות של המקומיים למצוא אוצר מתחת לאדמה, ו"ארץ מיליון הפוליטיקאים" על רקע ההפיכות הצבאיות הרבות שהיו בה שגרמו לכך שיש לא מעט נשיאים שהודחו ועדיין חיים במדינה. עם ישראל, אגב, היו יחסים דיפלומטיים אבל הם נותקו בשנת 2009 בעקבות מבצע "עופרת יצוקה".

 

במקביל למקום שבו התקיימה הפסגה גם הושמעה ביקורת צינית ונוקבת על עצם הרלוונטיות של אותם כינוסים. זה בא לידי ביטוי ברשתות החברתיות עם קמפיינים תחת הכותרת "הזבל הערבי מתכנס". הביקורת הגיעה בעיקר מהצד של תומכי הציר של איראן, המשטר הסורי וחיזבאללה. כידוע, חברותו של המשטר הסורי בארגון הוקפאה בעקבות המלחמה במדינה.

 

בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" פרסמו קריקטורה שמראה שהפסגה הערבית בשנת 2016 רלוונטית כמו דיסקט, מכשיר וידאו או מצלמת פילם. בסוכנות הידיעות האיראנית "פארס" תפסו את המנהיגים ברגע מביך שבו הם מנמנמים בשידור חי אל מול המצלמות. נראה שועידת הפסגה שכונתה תחילה "פסגת התקווה" אכזבה את אלה שהיו להן ציפיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקבלים עם גמלים את פני המנהיגים
מומלצים