שתף קטע נבחר

 

הפלסטיני שחולם לזכות במדליה ב-100 מטר

6 ספורטאים שהתמודדו עם תנאים קשים ייצגו את הרשות באולימפיאדת ריו. להם אין סיכוי למדליה, אבל צעיר מחברון שגייס כסף ברשת ומתאמן בטקסס מאמין שיוכל לעשות זאת, ובמקצה הכי יוקרתי: "יש לי חלום". צפו בשטח A

 

 

הפלסטיני שרוצה לזכות במדליה ב-100 מטר    (צלמים: אורי דוידוביץ')

הפלסטיני שרוצה לזכות במדליה ב-100 מטר    (צלמים: אורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שישה ספורטאים ייצגו את פלסטין במשחקים האולימפיים בריו, שיחלו ביום שישי הקרוב. גם הפעם, בהופעה השישית של הרשות באירוע הספורטיבי הגדול בתבל, הם כנראה לא יזכו בהישגים משמעותיים - אבל יש כבר מי שמפנטז על מדליה, ובענף היוקרתי ביותר. צפו ב"שטח A", במהדורה מיוחדת לאולימפיאדה.

  

הרשות הפלסטינית החלה להשתתף במשחקים האולימפיים משנת 1996 באולימפיאדת אטלנטה. אז, כמו גם בסידני 2000, ייצגו את הפלסטינים שני ספורטאים בלבד. אבל המספר גדל באופן עקבי ולברזיל ישלחו הפלסטינים את המשלחת הגדולה ביותר שלהם עד כה.  

מארי אל-אטרש. לא מתאמנת בבריכה אולימפית ()
מארי אל-אטרש. לא מתאמנת בבריכה אולימפית

מארי אל-אטרש, נוצרייה מבית לחם, תתחרה בריו בשחייה, ב-50 מטר חופשי. היא מתאמנת בעיר מגוריה בתנאים לא אידאלים ותטוס לברזיל ללא שאיפות ספורטיביות גדולות מצידה. "אני שמחה מאוד, זה חלום של כל ספורטאי פלסטיני", היא אומרת ומזכירה שהיא מתאמנת בבריכה של 25 מטר, חצי מגודלה של בריכה אולימפית. הסיבה: ביהודה ושומרון אין אפילו בריכה אחת באורך 50 מטר.

 

גם אל-אטרש וגם השחיין השני שייצג את הפלסטינים, אחמד ג'בריל ב-200 מ' חופשי, לא השיגו את הקריטריון - אלא זכו בכרטיס חופשי המוענק למדינות שהרמה הספורטיבית אצלן נמוכה. יחד איתם ישתתפו בריו גם הג'ודוקא סימון יעקוב, רוכב הסוסים כריסטיאן צימרמן (גרמני שמייצג את פלסטין), רץ ה-100 מטר מוחמד אבו כוסא והמרתוניסטית מייאדה אל סייאד, שדווקא קבעה את הקריטריון הדרוש ונכנסה למשחקים בזכות ולא בחסד.

מוחמד חטיב. השיג את הכסף ועבר להתאמן ביוסטון ()
מוחמד חטיב. השיג את הכסף ועבר להתאמן ביוסטון

כולם אמנם מקווים לתוצאות טובות, לשיאים אישיים ובעיקר להצבת פלסטין על המפה העולמית - אבל לאף אחד מהם אין סיכוי למדליה. אבל יש גם מי שמביט רחוק יותר, ורואה באופק עלייה על הפודיום. זהו מוחמד חטיב, צעיר מחברון, שרוצה בעתיד להיות אצן אולימפי במקצה הכי יוקרתי - ריצת 100 מטר.

 

"התאמנתי במסלול של 200 מטר במקום 400 מטר והישורת לא הייתה 100 מטר, אלא 84 מטר", מספר חטיב על התנאים הקשים, ומדבר גם על הפנטזיה: "יש לי חלום, והחלום שלי הוא להביא מדליה אולימפית ראשונה לפלסטין ב-100 וב-200 מטר".

 

כדי להגשים את החלום פתח חטיב בקשה למימון המונים באינטרנט, השיג את הסכום הדרוש וטס ליוסטון בארצות הברית, שם הוא מתאמן במטרה להשיג את היעד: "הבנתי שאני לא צריך לחכות שמישהו ייתן לי את ההזדמנות. אני יכול להשיג את ההזדמנות בעצמי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים