כשבעוגה היה חור: מתכון לקוגלהוף
את פנטזיית הילדות שיש לארז קומרובסקי על קוגלהוף הוא הגשים בקונדיטוריה קטנה, בשכונה שבה גדל. צפו
צלם: אורי דוידוביץ'
קוגלהוף צימוקים ברום/ בייקר'ס, חיים פלדמן
המצרכים (ל-6 מנות):
175 גר' קמח
4 גר' שמרים טריים
2 ביצים (105 גר')
18 גר' סוכר
2 גר' מלח
130 גר' חמאה קרה
80 גר' צימוקים בהירים מושרים ברום
5 טיפות מי ורדים
1 כף רוזטה
1 כוס מי סוכר (סוכר ומים ביחס של 1X1)
אופן ההכנה:
- מורחים את התבנית בנדיבות בחמאה רכה (לא לחסוך). מפזרים על כל שטח התבנית סוכר.
- מערבלים בקערת המיקסר עם וו גיטרה קמח, ביצים, שמרים וסוכר, ל-2 דקות במהירות בינונית.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים עד שהבצק משתחרר מדפנות הקערה.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים מעט עד לספיגה של הצימוקים.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל של 100 גרם, ומכניסים אותם לתבניות.
- מניחים את התבניות מכוסות במגבת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות, ואופים 25-30 דקותץ
- כאשר העוגה מוכנה הופכים אותם.
- מערבבים סירופ סוכר עם רוזטה ומי ורדים, ומברישים את העוגות בסירופ.
- כאשר העוגה פושרת מברישים בחמאה ומפזרים סוכר מעל.
קוגלהוף שוקולד קפה/ בייקר'ס, חיים פלדמן
המצרכים (ל-5 מנות):
250 גר' קמח
2 גר' מלח
13 גר' שמרים טריים
100 גר' חמאה קרה
50 גר' סוכר
15 מ"ל ברנדי
50 מ"ל חלב
למילוי -
100 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית נס קפה
לסירופ סוכר -
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
- מערבבים את החומרים היבשים במיקסר בעזרת וו גיטרה למשך דקה אחת.
- מוסיפים את הביצים, החלב והברנדי, ומערבבים 3 דקות.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה עד לשחרור הבצק מדפנות הקערה.
- מתפיחים את הבצק למשך חצי שעה, ומכניסים למקרר למשך שעה.
- למילוי שוקולד - מחממים את השמנת עם הקפה ושופכים על השוקולד. ממיסים ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים. יוצרים גומה ומכניסים כפית גדושה של מילוי השוקולד. סוגרים את הגומה ומכניסים לתבניות שמרוחות בחמאה בנדיבות, ומתפיחים כשעתיים וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, למשך 20-25 דקות. מוציאים מהתנור, משחררים מהתבנית ומרטיבים בסירופ סוכר.
- לסירופ סוכר - מחממים מים ומוסיפים את הסוכר, מרתיחים כעשר דקות.
ארז אופה קוגלהוף
צילום: ירון ברנר
מומלצים