מצב רוח טוב: מתכוני אטריות קרות
רותי קינן מרעננת לכם את הקיץ ואת התפריט האסייתי עם סלט אטריות אורז עם פפאיה, ביצים וקשיו ברוטב לימון ירוק וסלט אטריות ביצים עם מלפפונים, שומשום ובוטנים
אטריות קרות בקיץ הן ממש לא חדשות שאבד עליהן הכלח – הן בדיוק הפחמימה הנכונה למזג האוויר ולמצב הרוח. תוסיפו להן ירקות, אגוזים ורוטב מעניין וקיבלתם מנה מעודכנת לגמרי לזמן ולמקום.
המטבח האסייתי משופע במאכלי אטריות מכל הסוגים והגוונים – ולא אחת הן מוגשות גם קרות. הדרך המקובלת להגשת אטריות סובה יפניות, למשל, היא כשהן בטמפ' החדר, לאחר שבושלו קצרות ונשטפו היטב במים קרים, כשלצדן קערות של רטבים, מחמצים וואסבי.
אטריות אורז ואטריות ביצים סיניות מככבות בשלל מנות שבשל היותן קרות, מקובל לכנותן במערב סלטים. הסלטים האלה משביעים לא פחות מכל מנת אטריות חמה ואצלנו חגגו עליהן בזמן האחרון כמנה עיקרית (לפעמים יחידה) בימים חמים.
אז הנה התשובה הנכונה לחובבי הנודלס ושות', בחום של 40 מעלות בצל:
סלט אטריות אורז עם פפאיה, ביצים וקשיו ברוטב לימון ירוק
אטריות האורז הדקיקות, בעלות המרקם החלקלק והטעם העדין, מקבלות באהבה כמעט כל תוספת ורוטב. השילוב עם ירקות פריכים, ביצה נימוחה, פירות רכים ושלל טעמים – ממתוק ועד חריף, מנפק מנה נהדרת וקלה להכנה. אל תשכחו לגזור את האטריות כדי להקל על האכילה.
המרכיבים:
1 חבילה (400 גר') אטריות אורז דקות
2 ביצים
מלח
מעט שמן
1 פפאיה, קלופה וחתוכה לרצועות דקות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
2 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות דקות
1 פלפל אדום חריף, חתוך לטבעות דקות
50 גרם אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים
2 כפות עלי כוסברה קצוצים גס
לרוטב:
2 כפות חומץ אורז
מיץ וקליפה מ-1 ליים או לימון ירוק
2 כפות רוטב סויה בהיר
1 כף שטוחה סוכר
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה:
- חולטים את האטריות במים רותחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים היטב, חותכים את האטריות בעזרת מספריים ומעבירים לקערה.
- טורפים את אחת הביצים עם מעט מלח בקערית קטנה. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ויוצקים לתוכה את הביצה הטרפה. מטגנים חביתה דקיקה עד שמזהיב מצד אחד ופני החביתה נראים יבשים. הופכים ומטגנים את הצד השני כמה שניות. מחליקים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה. מצננים את החביתיות.
- מוסיפים לאטריות את הפפאיה, הגזר, הבצל והפלפל. מגלגלים את החביתות לגלילה וחותכים רצועות דקיקות. מוסיפים לסלט.
- טורפים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מקפיצים היטב. זורים למעלה את האגוזים ועלי הכוסברה. מקפיצים בקלות ומגישים מיד.
כך תכינו מנה אסייתית - צפו:
סלט אטריות ביצים עם מלפפונים, שומשום ובוטנים
אטריות הביצים הסיניות הבשרניות הן בסיס נהדר למנה משביעה. הירקות, השומשום והרוטב הקליל יוצרים מנה מרעננת במיוחד.
המרכיבים:
1 חבילה (400 גר') אטריות ביצים סיניות
3 מלפפונים, חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
1 כף גרגרי שומשום שחור
2 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות דקות
3 כפות בוטנים, קלויים קצוצים
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן שומשום
1 כף טחינה גולמית
2 כפות חומץ אורז
1 כף מיץ ליים או לימון
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
אופן ההכנה:
- מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. שוטפים במים קרים ומנקזים היטב.
- מניחים את האטריות בקערה. מוסיפים את המלפפונים, הפלפל, הבצלים והשומשום.
- טורפים היטב את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה. יוצקים על הסלט ומקפיצים. לפני ההגשה מפזרים למעלה את הבוטנים הקצוצים.