אישום: הונו 60 רוכשי דירות ב-25 מיליון שקל
פרקליטות ירושלים הגישה כתב אישום נגד 5 נאשמים שהציעו דירות למכירה במחיר נמוך משמעותית מהשוק, בטענה כי הן מיועדות לנכי מערכת הביטחון. בפועל לא היו קיימות דירות כאלה, ולצורך מצג השווא זייפו הנאשמים מסמכים וקיימו ישיבות במשרד עורכי דין כדי לשכנע באמיתות פעולותיהם
כתב אישום הוגש הבוקר (א') לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד חמישה נאשמים שהונו רוכשי דירות וגבו מהם במרמה מקדמות עבור קניית דירות שכלל לא הוצעו למכירה. על פי כתב האישום, הנאשמים הונו 63 לקוחות, בהם נכים, והוציאו מהם כספים בהיקף של כ-25 מיליון שקל. כתב האישום הוגש בתום חקירה משותפת למשטרת ישראל, רשות המסים וחוקרי כונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים.
חשד: עוקץ דירות בירושלים, מסמכים זויפו
החמישה מואשמים בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, קשירת קשר לפשע, סחיטה באיומים, עבירות הלבנת הון, עבירות מס, עבירות על חוק פשיטת רגל ושיבוש מהלכי משפט. פרקליטות מחוז ירושלים ביקשה להאריך את מעצרם של שניים מהם עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
על פי כתב האישום, הנאשמים הציעו דירות במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק לקונים פוטנציאליים, תוך הסבר כי מחירן הנמוך של הדירות נובע מהעובדה שהן בבעלות משרד הביטחון ומוצעות במחיר מוזל לנכי מערכת הביטחון. בפועל, לא היו קיימות דירות המיועדות לנכים, ומשרד הביטחון או רשות מקרקעי ישראל אינם מוכרים דירות מוזלות לנכים.
לצורך כך זייפו הנאשמים בין השנים 2011-2014 מסמכים רשמיים, קיימו ישיבות הסברה עם אחרים מטעמם שהתחזו לעובדים של רשות מקרקעי ישראל, וקיימו ישיבות במשרד עורכי דין כדי לשכנע מתלוננים באמיתות פעולותיהם.
כאשר חלק מהלקוחות ביקשו לבדוק את הדירות, הסבירו להם הנאשמים, כחלק ממצג השווא, כי אין לבקר בתוך הדירות וניתן לראותן מבחוץ בלבד, שמא הדיירים שגרים בהן יחפצו בעצמם לרכוש את הדירה, אם תיוודע להם העובדה שהדירה הועמדה למכירה במחיר המוזל.
חלק מהכספים הוחזרו ללקוחות
הנאשמים נהגו כך ביחס ל-63 קונים שהתלוננו במשטרה על המרמה כלפיהם, כאשר חלק מהלקוחות רכשו מספר דירות. הנאשמים קיבלו מהם, במרמה, סכומי כסף בהיקף של כ- 25,366,000 שקלים.
עוד עולה מכתב האישום כי הנאשמים נהגו כך ביחס ל-40 קונים נוספים, מהם קיבלו במרמה סכומי כסף נוספים, אולם קונים אלה לא התלוננו אודות המרמה במשטרה. חלקם, כ-20 קונים, לא התלוננו במשטרה מאחר שקיבלו את כספם חזרה, לאחר שדרשו זאת מהנאשמים בטרם החלה החקירה.
למעשה, לאותם 20 קונים שדרשו את כספם חזרה הסבירו הנאשמים כי הפעילות לצורך קניית דירות הנכים מתעכבת בשל סיבות שונות, אך אם הם אינם מעוניינים לחכות, יוחזר להם כספם. ואכן הכספים הוחזרו. חלק אחר מהקונים לא התלונן במשטרה כיון שנאמר להם על ידי הנאשמים או הסוכנים כי אם לא יתלוננו במשטרה, יקבלו בהמשך את כספם חזרה.
עוד עולה מכתב האישום כי הנאשמים ביצעו פעולות רבות שנועדו להסתיר או להסוות את מקור הרכוש האסור, את זהות בעלי הזכויות בו, את מקומו, את תנועותיו ואת עשיית הפעולות בו. כך ביצעו עבירות של הלבנת הון. בנוסף, הם לא דיווחו לרשות המסים בנוגע לכספים שקיבלו במהלך ביצוע הפעולות, ולא שילמו מס הכנסה או מע"מ שהיו חייבים לשלם בגין קבלת הכנסות בהיקף זה.
הדרכים שיסייעו לכם להימנע מליפול קורבן להונאות נדל"ן - מוזמנים לצפות: