כשהחצ'פורי והחינקלי נפגשים במטבח
מה המשותף לחצ'פורי, חינקלי, צ'יבורקי ולוביו? כל אלה מעדנים מהמטבח הגיאורגי, כאלה שגם אתם תוכלו להכין בבית - לפניכם אינטרפטציות למתכונים מסורתיים
חצ'פורי אצ'רולי עם פירות ים, מסעדת "טש וטשה"
המצרכים:
לבצק -
1 ק"ג קמח
1 כפית סוכר
1 כף מלח
1/2 כפית אבקת שמרים
מים לפי הצורך
1 כוס שמן
למלית -
250 גר' גבינת ברינזה
250 גר' גבינת קש (גבינה דלת שומן)
250 גר' גבינת סוליגוני (סוג של גבינת מוצרלה גיאורגית)
1 חלמון ביצה
5-6 חסילונים נקיים
70 גר' טבעות קלמרי
2 קוביות חמאה
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל, כורכום
3 שיני שום קצוצות
3 טבעות פלפל ירוק חריף
חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד קמח, מלח, סוכר ושמרים יחד לכדי תערובת ומוסיפים תוך כדי בחישה את חצי כוס השמן.
- לשים את הבצק ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.
- מסדרים 150 גר' מהבצק לצורת סירה.
- מגררים את הגבינות לכדי תערובת ומניחים במרכז הקעור של הבצק.
- עם האצבעות מחדירים את הגבינה גם לתוך מעטפת הבצק.
- מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות למשך 5 דקות.
- מקפיצים את השרימפס והקלמרי והשום הקצוץ בחמאה במחבת חמה, בוזקים מלח, פלפל וכורכום.
- כשהפירות ים מושחמים מוסיפים 2 פרוסות קטנות של פלפל ירוק חריף וזופה של יין לבן.
- חוזרים למאפה שבתנור, הבצק כבר מזהיב, במרכז מוסיפים חלמון ביצה, אופים 3 דקות נוספות.
- בתום האפייה, מורחים מעט חמאה על הבצק החם.
- את השרימפס והקלמרי המוקפצים מוסיפים מעל הגבינות, ומעל מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
כך תכינו מטעמים גיאורגים:
חינקלי פטריות
המצרכים (ל-15 יח'):
לבצק -1/2 ק"ג קמח
1 כפית מלח
מים קרים
למלית פטריות -
1 ק"ג פטריות שמפיניון טריות
1 בצל, קצוץ
מעט פלפל שאטה
1/2 1 כפית מלח
4 שיני שום
חופן כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מערבים את הקמח עם המים הקרים והמלח ולשים לכדי בצק דחוס. מניחים במקרר לשעתיים.
- את הפטריות והבצל קוצצים ומטגנים בשמן עם פלפל שאטה, כוסברה, מלח ושום קצוץ.
- נותנים למלית להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
- משטחים את הבצק שנח שעתיים עם מערוך
- חותכים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ ובמרכז העיגול ממלאים כף פטריות.
- מתחילים בקיפולים דקיקים של דפנות העיגול כלפי המרכז, אז שנוצרת צורת פרח. מהדקים את כל הדפנות.
- מרתיחים מים עם כף מלח. כאשר המים רותחים ומבעבעים כ-10 דקות, מכניסים את החינקלי למים. כעבור כ-3 דקות, (כאשר החינקלי צפים) מוציאים בהזהירות מהמים ומגישים.
צ'יבורקי גבינה, פלפל חריף ונענע
המצרכים (5 יח'):
לבצק -
350 גר' קמח
1 כפית מלח
מים קרים
למילוי -
150 גר' גבינת סוליגוני
1/4 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות
חופן נענע קצוצה
אופן ההכנה:
- מוסיפים מים לקמח ולשים לכדי בצק דחוס. מניחים במקרר לשעתיים.
- פותחים את הבצק עם מערוך, ומחלקים לחמש חתיכות.
- ממלאים כל חתיכת בצק ב2- כפות גבינת סוליגוני.
- מקפלים לצורת חצי ירח ומהדקים בעדינות עם האצבעות.
- מטגנים בשמן עמוק, עד שהצ'יבורק צף.
- סופגים את השמן ומגישים חם.
לוביו - ממרח שעועית אדומה ולבנה
המצרכים (4 מנות):
1/2 ק"ג שעועית אדומה יבשה, מושרית במים לילה שלם1/2 ק"ג שעועית לבנה יבשה, מושרת במים לילה שלם
4 שיני שום, קצוצות
4 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
אופן הכנה:
- מבשלים את השעועית במים חדשים לכשעתיים.
- מסננים את המים החמים וטוחנים במיקסר את השעועית האדומה לחוד והלבנה לחוד.
- מטגנים את הבצלים במחבת רותחת.
- את הבצל המושחם מחלקים בין התערובת לתערובת הלבנה וחצי לאדומה.
- מוספים שום כתוש, מלח ופלפל.
- מצלחתים עם 2 כפות שעועית לבנה (כמו חומוס) במרכז מניחים 2 כפות שעועית אדומה. מעל המנה בוזקים פפריקה, פטרוזיליה, (פלפל ירוק חריף אם רוצים) ושמן זית בנדיבות.
- מתאים במיוחד עם לחם גרוזיני חם (לבאש).
המתכונים באדיבות "טש וטשה", חמארה גרוזינית יפואית