שתף קטע נבחר

 

אחרי הדריסה בכסייפה: המשטרה עצרה שני חשודים, מגעים להרגעת הרוחות

ביום שאחרי הקטטה והדריסה שגבתה את חייהם של שני בני אדם סיירו כוחות משטרה רבים ביישוב הבדואי, זאת במקביל לקיום הליכי הידברות עם נכבדי היישוב כדי לשמור על השקט השברירי

 

העימות האלים בכסייפה    (צלם: אלי סגל)

העימות האלים בכסייפה    (צלם: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשטרה עצרה היום (א') שני חשודים במעורבות בקטטה הקטלנית שפרצה אתמול בלילה בכסייפה ובמהלכה נרצחו שני בני אדם ו-16 נפצעו. על רקע האירועים הקשים מסתמן משבר אמון קשה בין המשטרה לתושבי האזור, ששבים ואומרים כי התריעו על נהיגה פרועה של נערים מהפזורה בכבישי היישוב ועל הסכנות הטמונות בכך, אך לטענתם לא נעשה דבר. "המשטרה לא נמצאת כאן בכלל", אומרים תושבים. "יש נקודת משטרה קטנה שחלק מהתושבים אפילו לא מכירים, באה ניידת עושה סיור קצר וזהו".

 

הרקע לדריסה הוא סכסוך בין אחת המשפחות בכסייפה למשפחות המתגוררות בפזורה של המועצה המקומית, בשל הנהיגה הפרועה של הצעירים שמתגוררים מחוץ לכסייפה. לפי עדי ראייה, אתמול בלילה הגיע רכב ממנו נורה צרור באוויר, ואז החלו בני המשפחה המקומית להתקהל בכביש. עד ראייה סיפר: "זה היה תרגיל עם תכנון לא נורמלי. הגיעו עם נשק, ירו על בית קפה. מה עושים אנשים? יוצאים, יש התקהלות. אחרי שהתחילו להתקהל, הגיע אדם אחד עם רכב. עמדו שם כמעט 50 איש". נהג הרכב הפרטי דרס את בני המשפחה, וג'מעה אלעמור, בן 50, ויוסף אלעמור, בן 37, נהרגו באירוע, שהסתיים בהתערבות נכבדי היישוב.

 

 (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
(צילום: ישראל יוסף)

אזור הדריסה אתמול בכסייפה (צילום: ישראל יוסף) (צילום: ישראל יוסף)
אזור הדריסה אתמול בכסייפה(צילום: ישראל יוסף)

ג'מעה אלעמור, אחד ההרוגים מכסייפה ()
ג'מעה אלעמור, אחד ההרוגים מכסייפה
סאלם אבו רביעה, ראש מועצת כסייפה: "מה שקרה אתמול הוא אירוע יריות לעבר חנות ואחר כך דריסה של קבוצת אנשים על ידי רכב חולף. יום לפני כן היה אירוע שנסגר למחרת בבוקר, ואני לא יודע אם זה קשור. זו תופעה לא חדשה, זה קורה כמעט מדי יום ולילה, בעיקר בסופי שבוע. התרענו הרבה פעמים בפני משטרת ישראל על הנושא. אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש. יותר מ-60 אחוז מהתושבים ביישובים שלנו הם מתחת לגיל 18. המסורת הבדואית שהרתיעה והכתיבה לצעירים שיטות התנהגות, והקשרים המשפחתיים – התרופפו. צריך להכניס את משטרת ישראל, אנו סובלים ממחסור באכיפת החוק ביישובים הבדואים".

 

אבו רביעה קורא למשטרה להקים תחנות משטרה ביישובים הבדואים. "ברגע שיש ניידת זה עושה את שלו. חשוב שתהיה משטרה 24/7. כל הזמן אומרים לנו שהשמיכה קצרה ואין תקציב אבל יש כל מיני אירועים ומש"ק המשטרה היחיד ביישוב בקושי מגיע אליהם. המשטרה צריכה לעבוד מהר מאוד ולהביא את האחראים לדין. זה עניין של סדר עדיפויות. אחרי שאנשים שילמו בחייהם זה גובר על כל דבר אחר".

 

מאז אתמול בלילה נמצאים כוחות רבים של משטרת ישראל בכסייפה ופועלים להשבת הסדר במקום על כנו. נפתחה חקירה, נעצרו שני חשודים במעשה וצפויים מעצרים נוספים. במסגרת החקירה הועברו גופותיהם של שני הרוגי האירוע למכון לרפואה משפטית כדי לקבוע את סיבת המוות. תוך כדי כך, מקיימת המשטרה הליכי הידברות עם נכבדי היישוב במטרה להביא

להרגעת הרוחות בקרב המשפחות המעורבות בקטטה.

 

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה לטענות התושבים: "המשטרה פועלת בשנים האחרונות בשיתוף עם המשרד לביטחון פנים למתן מענה לצרכים הייחודיים של החברה הערבית, לצמצום הפשיעה ולהגברת תחושת הביטחון והאמון במשטרה ובשלטון החוק בקרב האזרחים. הפעילות נעשית בין היתר באמצעות אכיפה נחושה כנגד מפרי חוק, הקמת מרכזי שיטור קהילתי וביישובים ובערים, הקמת יחידות ותחנות משטרה והפעלת תכנית לגיוס שוטרים מהמגזר הערבי.

 

"בתקופה האחרונה הוקמה במשטרת ישראל מנהלת ייעודית לקידום השיטור במגזר הערבי ופיתוח והנגשת שרותי המשטרה לציבור זה. השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, מינה את ניצב ג׳מאל חכרוש לעמוד בראשה כניצב המוסלמי הראשון בתולדות ישראל. בין מטרות הקמת המנהלת - שיפור, הרחבת והנגשת שירותי המשטרה במגזר הערבי, לרבות הקמת תחנות משטרה חדשות, חיזוק נקודות ותחנות משטרה קיימות והשקעת משאבים באיסוף נשק לא חוקי, מלחמה באלימות ובריונות בכבישים ופיתוח תכנית מניעה למיצוב נורמות הציות לחוק, בדגש לצעירים ובני נוער", נמסר מהמשטרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל יוסף
אזור הדריסה בכסייפה
צילום: ישראל יוסף
מומלצים