שתף קטע נבחר

 

הערעור נמשך: תוכפל כמות המים המועברת לירדן

הקיבוצים באזור הכנרת עתרו לבג"ץ נגד הכוונה להניח צינור שיעביר מים לממלכה ממזרח. אבל בסופו של דבר הם החליטו למשוך את העתירה. סוף למאבק?

כמות המים המעוברים מישראל לירדן תוכפל - לאחר שהקיבוצים משכו היום (א') את הערעור שהגישו נגד הרשות הממשלתית למים ולביוב, מקורות, הוועדה המקומית לתכנון ובנייה עמק הירדן ואחרים, במאבקם נגד הנחת קו צינור מים בין שתי המדינות. בקיבוצים אומרים שהם ימשיכו להיאבק נגד הנחת הצינור.

 

מדובר במאבק בהחלטת רשות המים לאשר ל"מקורות" להניח קו מים בקוטר "64, שצפוי לעלות כ-145 מיליון שקלים. יחד עם הקו הקיים תוכל ישראל לעמוד באספקת הכמויות הנדרשות לירדן - 100 מיליון מטר קוב מים בשנה - על פי הסכם השלום בין השתי המדינות. כיום מעבירה ישראל לירדן כ-50 מיליון קוב מים בשנה.

 

 (צילום:  זיו ריינשטיין) (צילום:  זיו ריינשטיין)
(צילום: זיו ריינשטיין)

 

בחברה להגנת הטבע וארגונים ירוקים נוספים מצדדים ב"חלופת הירדן", והיא הזרמת המים בקטע "מורד הירדן" במקום בצינור. כך, ניתן יהיה לשקם בחלקו את נהר הירדן. "הזרמת המים לממלכת ירדן בצינור הנה מהלך בלתי הפיך", טוענים בחברה להגנת הטבע. בנוסף, הם טוענים שחלופת הירדן עדיפה מבחינה כלכלית. הקיבוצים דגניה א' ו-ב' וקיבוץ כנרת ובית זרע התנגדו למהלך אף הם והגישו עתירה לבית המשפט. בית המשפט המחוזי בנצרת דחה את עתירתם, ואלה הגישו ערעור לבית המשפט עליון אותו החליטו למשוך.

 

במקורות ציינו כי "בדיון שהתקיים קבע בית המשפט העליון, כי פסקי הדין של בית המשפט לעניינים מנהליים והחלטות ועדת הערר היו סבירים וראויים, וכי טענות הקיבוצים לא הצליחו להצביע על פגם כלשהו בתהליך. לכן, שופטי העליון הציעו לקיבוצים למשוך את ערעורם ולהסכים לדחייתם כנגד ויתור על חיוב בהוצאות. ההצעה נענתה בחיוב על-ידי באי כוחם של הקיבוצים ובית המשפט העליון נתן תוקף של פסק דין להסכמתם לדחיית הערעורים. נדמה כי בכך תמה הפרשה המשפטית ונסללה הדרך בפני 'מקורות' לבצע את החלטת הממשלה להגדלת כמות אספקת המים השנתית לממלכת ירדן".

 

יחד עם זאת יש עוד דרך ארוכה לאישור הנחת תוואי הצינור, ובכוונת הקיבוצים לפעול בנושא. עו"ד פלג אלימלך, המייצג את הקיבוצים, הסביר את החלטתם למשוך את הערעור: "בית המשפט הבהיר לנו שלעמדתו יש סמכות לוועדה המקומית לתת את ההיתר. מבחינה מנהלית, בית המשפט הבהיר שהוא לא חושב שהוא צריך להתערב בהחלטה של מוסד תכנון, בלי קשר אם מדובר בהחלטה טובה או לא. נמשיך בכל הדרכים שיש לנו לנסות להחזיר את המים לטבע במקום לכלוא אותם בצינור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט
נהר הירדן. ארכיון
צילום: דב גרינבלט
מומלצים