נא להכיר: מש' הבריאות אישר מקצוע רפואי חדש - פודולוגיה
סמנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור ארנון אפק, הכריז כי מקצוע הפודולוגיה יוכר כשווה ערך לתואר אקדמי. הפודולוגים, מרביתם עולים מצרפת שבה התחום מוכר כמקצוע רפואי לכל דבר, מתמחים בטיפול בכל בעיות כף הרגל. יו"ר ועדת העלייה והקליטה של הכנסת: "צעד מבורך לעידוד עלייה ולהשתלבות העולים בתעסוקה"
בעיות בכף רגל? בקרוב תוכלו לקבל טיפול גם מפודולוגים: משרד הבריאות הודיע היום כי לאחר דיונים רבים החליט להכיר במקצוע הפודולוגיה כשווה ערך לתואר אקדמי. מרבית העוסקים בפודולוגיה הם עולים מצרפת, שם מוכר המקצוע כרפואי ונלמד באקדמיה. יו"ר הוועדה, ח"כ ד"ר אברהם נגוסה, שהוביל את המהלך: "צעד לעידוד עלייה ולהשתלבות העולים בתעסוקה".
כבר שנים ארוכות שהפודולוגים שעלו לארץ מצרפת, נאבקים להכרה במקצועם. בצרפת נחשב התחום לרפואי לכל דבר, ונלמד במשך 3 שנים בסך של 5,400 שעות לימוד אקדמיות.
קראו עוד על הפרשה:
מקצוע הרפואה החדש שרופאים מצרפת מבקשים להכיר בו
מסע המכשולים של הרופאים הצרפתים שעולים לישראל
הפודולוגים אמונים על טיפול במגוון רחב של בעיות בכף רגל הכוללות בעיות עור וזרימת דם, הפרעות בציפורניים, דלקות וזיהומים, בעיות יציבה והפרעות אורתופדיות. הפודולוגים גם מוכשרים להתאמה מדויקת של אביזרי שיקום לכף הרגל ומדרסים.
משרד הבריאות סירב עד כה להכיר במקצוע הפודולוגיה והמטפלים העולים מצרפת התקשו במציאת תעסוקה. חלק מהם פתחו מרפאות פרטיות, ואחדים הועסקו בקופות חולים אך לא באופן רשמי כפודולוגים, אלא כצוות פרא-רפואי מסייע.
ח"כ אברהם נגוסה (הליכוד), יו"ר ועדת העלייה והקליטה, פעל בחודשים האחרונים לקדם את הנושא. היום (ב') בישיבת הוועדה, הכריז כאמור סמנכ"ל משרד הבריאות, הפרופ' ארנון אפק, כי המשרד החליט להכיר במקצוע כשווה ערך לתואר אקדמי. פירושו של דבר שמקצוע הפודולוגיה יוכר בישראל כענף רפואי לכל דבר.
"חומר הלימודים והמעמד נבדקים היטב במשרד הבריאות", אמר פרופ' אפק, "בדקנו את הנושא גם מול משרד הבריאות הצרפתי, ואכן המקצוע הוא שווה ערך לתואר אקדמי, מבחינת היקף שעות הלימוד, אחידות מוסדות הלימוד ועוד".
לאבחון מסודר יש חשיבות עצומה
אריאלה מילר, פודולוגית עולה מצרפת, ביקשה לאמץ את המלצות ארגון הפודיאטרים ולמצוא פתרון יצירתי להסדרת מעמדו של כל מי שלמד גם טרם שנת 2012, השנה בה החלה צרפת להכיר בתחום - כאקדמי. לדבריה, הסדרת התחום תאפשר את הקמת מסגרת לימודים בארץ לנושא זה.
"מקצוע הפודיאטריה (פודולוגיה) נלמד על פני 5,400 שעות בשלוש שנים ועוד שנה מכינה", אמרה ל-ynet מילר, "ישנה חשיבות רבה לטיפול בכף הרגל, גם לחולי סוכרת, גם לחולים הסובלים מבעיות במערכת החיסון, לפצועים ולרבים שסובלים מבעיות אורתופדיות רבות. ממש כמו שלא תלך לאופטיקאי כדי לבדוק ראייה אלא לאופטומטריסט, כך חשוב שבעיה בכף הרגל תאובחן בצורה מסודרת, לא בחנות שבה הזמנת את המדרסים או אצל קוסמטיקאית שעושה פדיקור, אלא אצל איש מקצוע".
"מדובר בצעד חשוב לעידוד עלייה ולהשתלבות העולים בתעסוקה", אמר ח"כ נגוסה, "כפי שהסרנו את החסמים שעמדו בפני רופאי שיניים שעלו מצרפת, אנו ממשיכים כעת בהסרת חסמים נוספים העומדים בפני עולים המבקשים להשתלב בתעסוקה ואנו ממשיכים במגמה הזאת. על ידי הסרת חסמים ביורוקרטיים נשפר את תנאי המחייה של העולים בישראל ובכך גם נעודד עלייה נוספת".