שתף קטע נבחר

 

כחלון התערב: לא תתאפשר בנייה 100 מטר מהחוף

"חוק המלונות" אושר לקראת קריאה שנייה ושלישית בכנסת. השר כחלון, שהכניס כמה שינויים בהצעה, אמר: "חופי הים שייכים לציבור וכך הם יישארו". בארגונים הירוקים אומרים: "החוק פוגע בציבור"

"חוק המלונות" אושר היום (ב') בוועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת לקריאה שנייה ושלישית, לאחר שהצעת החוק תוקנה לכך שלא תתאפשר בנייה במרחק של עד 100 מטרים מקו החוף. שר האוצר משה כחלון, שדרש את התיקון, אמר: "חופי הים שייכים לציבור וכך הם יישארו".

 

הצעת החוק המקורית של שר התיירות יריב לוין מאפשרת בנייה גם למגורים בשטחים שמיועדים למלונאות (20% משטח יחידות הדיור במלון), העברת תוכניות מלונאות לסמכות הות"ל (הוועדה לתשתיות לאומיות), שיכולה להתעלם מכל תוכנית מחייבת אחרת וביטול הצורך באישור המועצה הארצית לבנייה ב- 100 מטר הקרובים ביותר לים. יש לציין שבחוק הוכנס סעיף נוסף שאיפשר להוסיף 20% של שטח בנייה למגורים גם במלונות קיימים.

 

המתנגדים להצעה. ארכיון    (צלמים: ניצן דרור יוגב אטיאס)

המתנגדים להצעה. ארכיון    (צלמים: ניצן דרור יוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר מאבק ארוך וממושך ולאור התנגדות כמה ארגונים ירוקים, ובהם החברה להגנת הטבע ואדם טבע ודין, הוסף לדרישת השר כחלון סעיף שמבהיר כי במסגרת "חוק המלונות" לא תתאפשר בנייה בסביבה החופית. במסגרת התיקון לחוק התכנון והבנייה הוענקה סמכות לוועדות המקומיות לאשר תוכניות שבהן מוקצה אחוז מתוך שטח המיועד למלונאות לטובת בנייה למגורים. כדי לוודא שהבנייה המיועדת למגורים לא תפגע ברצועות חוף קיימות, נקבע כי התיקון לא יחול במסגרת 100 מטר מקו הים וגם בקו הראשון שצופה לים.

 

בוועדה הדגישו כי המשמעות היא שב-100 מטר הקרובים לחוף לא תותר בנייה כלשהי (מלכתחילה לא הייתה כוונה כזו). בתחום שבין 100 מטר ל-300 מטר מהחוף, אם מדובר בקו ראשון לחוף, ואין שם היום בינוי, העניין יועבר לדיון בוועדה המחוזית, כפי שהחוק היה עד היום".

 

שר האוצר משה כחלון. התערב ()
שר האוצר משה כחלון. התערב

 

במהלך הדיונים שהתקיימו בחודשים האחרונים בוועדת הפנים והסביבה של הכנסת, הוסף הסעיף המאפשר תוספת למגורים במלונות הנמצאים על חוף הים. הסעיף מפרט כי לא תתאפשר בנייה במגרשים הנמצאים בקו הראשון לים ולא במלונות הנמצאים בתחום חוף הים. הסעיף, הוסף ללא ידיעתו של השר כחלון ובניגוד לדעתו. מהרגע שנודע לשר האוצר על הסעיף הוא החל לנהל מאבק בכדי לוודא שלא תהיה פגיעה בסביבה החופית. היום, לאחר דיונים רבים שנערכו בנושא עם הגורמים השונים שונה החוק בצורה שתבטיח שמירה על החופים ותמנע השתלטות של בעלי ההון על חופי הים.

 

בחברה להגנת הטבע אמרו בתגובה לאישור: "תפקיד השרים וחברי הכנסת הוא לשרת את הציבור ולפעול לטובתו ולמענו. מי שהצביע היום בעד החוק, פעל נגד הציבור ועזר לאשר חוק שיפגע בציבור".

 

מנכ"ל אדם טבע ודין, עו"ד עמית ברכה, אמר: "בעקבות המאבק הציבורי והמשפטי העיקש, צומצה הפגיעה בחופים במסגרת חוק המלונות. יחד עם זאת, עדיין מדובר בחוק מזיק ומסכון שמטיל צל כבד על שמורות הטבע והשטחים הפתוחים, כאשר הוא מאשפר בנייה משוללת רסן, באמצעות ועדות תכנון מהירות ולא דמוקרטיות. אנו מודים לשר כחלון על עמידתו האיתנה בשבועות האחרונים בהגנה על החופים וקוראים לו להשלים את המלאכה במליאת הכנסת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לא ייבנו קרוב לחוף. ארכיון
צילום: ירון ברנר
מומלצים