שתף קטע נבחר

יוזמה חדשה באיכילוב: הושק תו "בית עסק מעודד הנקה"

המרכז הרפואי תל-אביב השיק תו חדש לבתי עסק, המציין כי המקום מעודד הנקה ונגיש להורים ותינוקות. בבית החולים מקווים כי מקומות נוספים ברחבי הארץ יצטרפו ליוזמה

הנקה בכל מקום: המרכז הרפואי תל אביב השיק תו חדש לבתי עסק, המעיד כי המקום מעודד הנקה ומאפשר נגישות להורים ותינוקות. בית קפה ראשון בבית החולים כבר הצטרף, ובאיכילוב מקווים כי היוזמה תתפשט לשאר חלקי הארץ.

 

היוזמה של התו החדש הייתה של צוות מחלקת השיווק בבית החולים, בעקבות תלונות רבות של אמהות ואבות, לפיהן בתי עסק ומקומות ציבוריים אינם מאפשרים גישה להנקה או בכלל להורים לתינוקות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"מקומות ציבוריים בישראל אינם ידידותיים לתינוקות"

"מדינות מערביות רבות כבר מזמן מעודדות הנקה במקומות ציבוריים ומאפשרות לכך גישה", מסבירה ד"ר רונית לובצקי, מנהלת מחלקת הילדים בבית החולים דנה. "אנחנו חושבים שישראל מתקדמת בנושא, אבל יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור בכל הנוגע להנקה".

 

לדברי לובצקי, מקומות ציבוריים בישראל אינם ידידותיים לתינוקות, ובכך מקשים על ההורים הטריים להתנהל בחודשים הראשונים לחיי הילד: "בכמה מקומות עבודה יש חדר הנקה נורמלי עם מקרר קטן ופרטיות שיאפשרו לעובדת להניק? ומה עם תחנות רכבת וקניונים? זה אמור להיות משהו בסיסי בישראל, אבל כמעט ולא קיים".

 

- אתם לא חושבים שהמדבקה היא פתרון זמני, ומה שצריך זו החלטת ממשלה להקצות נגישות?

"המדבקה הזו היא סוג של אמירה, ואולי התחלה של מדיניות חדשה שאולי תתפוס. אנחנו רוצים שבעל המקום יתחבר לזה שאמהות יניקו, שתהיה בו נגישות לעגלה וגם פינת החתלה".

 

- יש כאלה שיפריע להם לראות אישה חולצת שד מול העיניים

"האמירה ידידותי להנקה לא אומרת בהכרח שהאישה צריכה לחלוץ שד. מדובר על הקונספט. יכולה להיות פינת הנקה צדדית או חדר הנקה קטן. וגם כאשר אישה מניקה בציבור, היא לרוב מכסה את השד בסדין, כך שלא אמורה להיות בעיה של צניעות, במיוחד כשמדובר במשהו שהוא טבעי, גם בקרב מגזרים דתיים".

 

בית הקפה הראשון שהצטרף ליוזמה הוא "fresh kitchen" בתל אביב, שם התקיימו גם סדנאות הדרכה להנקה. בבית החולים מקווים כי בתי עסק נוספים יצטרפו ליוזמה בכל רחבי הארץ. בעלי בתי עסק המעוניינים במדבקה, מוזמנים להתקשר למספר טלפון - 03-6973113.

 

 ( )

עידוד הנקה

על פי הנחיות משרד הבריאות, יש לבצע הנקה בלעדית עד תום החודש השישי לחייו של הפעוט, והנקה בתוספת מזון משלים החל מהחודש השביעי. בין החודש הרביעי לשישי לחיים יש להתחיל בטעימות מזון. משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי ממליצים להמשיך את ההנקה ככל האפשר ועד גיל שנתיים.

 

גם משרד הבריאות מעודד הנקה במקומות ציבוריים ובמקומות עבודה ופרסם כבר לפני שלוש שנים הנחיות בנושא לבעלי עסק. "נשים הן נכס יקר ופוטנציאל טוב להתפתחות מקום העבודה", אמרו במשרד. "במהלך שנות עבודתן רובן יולדות וחוזרות לעבודה כאשר הן מטופלות בילדים.

 

"מעסיקים מתקדמים בכל העולם, המכירים בחשיבות של בריאות העובדת ומשפחתה ושל הגברת שביעות הרצון של עובדותיהם, פועלים להפיכת מקום העבודה לידידותי להנקה".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

במשרד הוסיפו, כי "בתום חופשת הלידה, שנמשכת בישראל 14 שבועות, האם החוזרת לעבודה אך עדיין אמורה להניק את תינוקה באופן מלא. הנקה מלאה במשך כשישה חודשים והמשך הנקה בתוספת מזון משלים עד גיל שנה לפחות, חשובות ביותר לבריאות האם והתינוק.

 

"המעסיקים נקראו לתת לאמהות לאחר חופשת לידה לפחות שתי הפסקות במהלך יום עבודה בן שמונה שעות, בנוסף להפסקות להן זכאית העובדת על פי חוק. כמו כן, קרא המשרד להקצות מקום מתאים להנקה או לשאיבת חלב בפרטיות, הנגיש גם לנשים עם מוגבלויות. בעלי העסקים התבקשו למנות איש צוות האחראי ליישום תוכנית עידוד ההנקה לאמהות השבות לעבודה".

 

צפו בסרטון עידוד הנקה במקומות עבודה:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים