שתף קטע נבחר
 

10 טעויות שהורים עושים בחופש הגדול

מתקשרים לילדים מהעבודה כל עשר דקות, מתכננים להם לו"ז צפוף ומלא באטרקציות, מנדנדים שיקומו בשעה סבירה ומוציאים המון כסף. כל הטעויות שהורים עושים בחופש, וכיצד להימנע מהן

הורים לקטנטנים והורים למתבגרים, זה נועד לכולכם: החופש הגדול בעיצומו, הקייטנות כמעט מאחורינו, ורגע לפני המחצית שעוד לפנינו, הבאנו לכם את מקבץ הטעויות שמומלץ בחום להימנע מהן, כדי לצלוח אותו בכל זאת בשלום.

 

5 טעויות של הורים לקטנטנים:

 

לו"ז צפוף מדי

השעמום של הילדים מלחיץ אותנו, אז אנחנו מתכננים לו"ז צפוף מראש, ולא משאירים מרווח לנשימה. יש תכנון לכל ימי החופש ולכל היום. זה מתחיל בכל הפעילויות שהמתנ"ס המקומי מציע, עובר בקולנוע ובבריכה ומסתיים בגיחה קצרה לאילת או לחו"ל. אבל החופש נועד גם לבטלה, ושעמום היא לא מילה גסה. תפרגנו להם קימה מאוחרת, ימים של בטלה וחוסר מעש. ביננו, זה גם מה שאתם הייתם רוצים אילו הייתם במקומם, לא?

 

אולי יעניין אותך גם:

בחנו את עצמכם: איזה הורים אתם בחופש

הסקר הקובע: ההורים שמוכנים לחופש הגדול

ההורים שעבורם כל יום הוא חופש גדול

 

אז נזרום?

על הקצה השני של הרצף נמצאת הנטייה שלנו לא לתכנן מספיק. הדרך הנכונה נמצאת באמצע, וכן חשוב לתכנן במידה. הילדים שלנו מצפים לכך, כי סבבה לרבוץ, אבל מגיע השלב שבא להם לעשות משהו. זה הופך את החופש לחופשה, מצדיק את האתנחתות בין לבין, פוטר אותנו מייסורי מצפון, מאפשר לנו למצוא את האטרקציות השוות ולהתארגן מראש על כרטיסים מוזלים, והדובדבן שבקצפת, זו הזדמנות מעולה לבילוי משפחתי שווה.

 

הכניסה חופשית!

אטרקציות חינמיות, או כאלה שהכרטיס אליהן יעלה לנו 20 שקלים מוצעות לנו מכל עבר. ההבטחה מהממת אבל לא בטוח שכך תהיה גם האטרקציה, מה שכן כמעט בטוח זה שיהיו שם המון אנשים. אל תתנו למחיר הכרטיס להכתיב את האטרקציה, בעיקר שגם יש סבירות שאת הכסף שחסכתם על הכרטיס, תוציאו על האטרקציות הנלוות. השאלה היא אם הפעילות מתאימה לילדים ואם הדוחק לא יפגום בהנאה. לפעמים שווה לדלג על אטרקציות המוניות ולהשקיע את הכסף שחסכתם באטרקציה אחת שתעשה לילדים באמת שמח.

 

אל תחליטו לבד

התייעצו עם הילדים. סננו לפני כן את האופציות, כדי לא להתבלבל ולא לבלבל, ובחרו ביחד. ייתכן שתגלו שמוזיאון, הצגה, פסטיבל רחוב ואפילו סרט כזה או אחר הם לא לטעמם. גם כשזה יפתיע או יאכזב אתכם, וגם כשזה אומר שתצטרכו לוותר על אטרקציה ממש שווה, מומלץ בחום להתחשב בדעתם, ולחסוך לעצמכם מפח נפש כשתגיעו למקום והם לא יפסיקו לשאול מתי הולכים. תשאלו מה כן בא להם - הם לא זקוקים להפקה גרנדיוזית כדי ליהנות, ויש מצב שתופתעו.

הימנעו מטעויות, כדי שהחופש הגדול לא יהפוך לסיוט (צילום: shuttrtstock) (צילום: shuttrtstock)
הימנעו מטעויות, כדי שהחופש הגדול לא יהפוך לסיוט(צילום: shuttrtstock)

לא חייבים ללמוד בחופש

לפעמים הם רוצים, ואז אפשר לקנות חוברות מדליקות או לתרגל למידה במחשב. וכשהם לא רוצים וזה ממש חשוב לכם, נסו להפוך את הלמידה לחווייתית, עם צביון של משחק או פעילות כיפית שעושים ביחד, כמו משחק קופסה או קריאה משותפת לפני השינה. אל תתישו אותם עם חוברות עבודה ותרגולים. זה מעיק והופך את הלמידה למתסכלת, וזה מסר שלא היינו רוצים להעביר – בחופש ובכל ימות השנה.

 

5 טעויות של הורים למתבגרים:

 

אל תתקשרו לילדים כל עשר דקות

אתם בעבודה כשהם בבית, אבל אין צורך להתקשר אליהם כל כמה דקות לשאול מה קורה, ואל תסכימו שהם יתקשרו בכל כמה דקות כי הם רבים על השלט, או שהם ממש רעבים ורוצים לדעת מתי תחזרו הביתה. יש כאן הזדמנות פז ללמד אותם על עצמאות ואחריות. ההתקשרות, ושיתוף הפעולה שלכם כשהם מתקשרים, יוצרים תלות ומעבירים מסר שאתם לא מספיק סומכים עליהם. חשוב מאוד שתתאמו איתם ציפיות לפני כן, תלמדו אותם את מה שהם צריכים לדעת, ותציידו אותם במשפט האלמותי "אנחנו סומכים עליכם שתסתדרו"!

 

לא לשחרר כל רסן

נכון, זה חופש ורצוי להגמיש גבולות; את שעות הבילוי מחוץ לבית, את שעות החזרה הביתה ואת זמני המסך. אבל הישארו עם האצבע על הדופק כי בחופש יש אווירה של פריקת עול, והגבולות נועדו לשמור עליהם. אז הקפידו לשאול לאן ועם מי הם יוצאים, תעשו קבוצת וואטסאפ של הורים ותעדכנו את הסלולרי שלכם גם במספרי הסלולרי של החברים שלהם. תאמו ציפיות, הסבירו שעם הדרישה שלהם לעצמאות מגיעה גם הציפייה שלכם לאחריות, הבהירו את הגבולות האדומים, ואל תוותרו על זמני משפחה, על זמן איכות ועל תקשורת משמעותית, כנה ופתוחה.

 

 

רצוי להגמיש גבולות, אבל להישאר עם האצבע על הדופק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
רצוי להגמיש גבולות, אבל להישאר עם האצבע על הדופק(צילום: shutterstock)

 

אל תנדנדו להם

שיקומו כבר כי צהריים, שילכו לישון כי לפנות בוקר, שיניחו לטלוויזיה, שיעשו קצת הפסקה מחברים ושיסיימו את יומן הקריאה כי אוטוטו אוגוסט. תנו להם ליהנות מהחופש. היה להם לוח זמנים צפוף לפניו, ויהיה אחריו. אם יש להם מטלות לימודיות להגשה, סייעו להם לתכנן לו"ז ולקבוע דדליין, והניחו אותם במקום בולט לעין שכולם יזכרו. לקראת סיום החופש, ודאו שהם חוזרים לשגרת יום ולילה, וקחו בחשבון מראש שהם צפויים להגזים עם זמן מסך, אז הניחו להם וזכרו שתמיד אפשר לחשוב ביחד על אלטרנטיבה ריאלית.  

 

אל תוציאו כסף בלי הכרה

המתבגרים שלנו מבלים יותר, אנחנו רוצים לאפשר להם וקשה לנו לומר להם לא. אבל לרובנו יש מגבלת תקציב, וגם כשלא, יש כאן מסר. תקציב חשוב לתכנן. להחליט על מה מוציאים, באיזו תדירות וכמה. זה זמן מעולה להחליט על דמי כיס, אם טרם התחלתם, לאפשר להם להשתמש בדמי הכיס שכבר נצברו להם ולעזור להם לתכנן תקציב מראש. חלקם נערכים לעניין ועובדים במהלך החופש, ויש שמתחילים לעבוד גם לפניו. זו הפגנת עצמאות ואחריות נפלאה וחשוב לעודד אותה.

 

אל תשכחו את עצמכם

הורים יקרים, הילדים שלנו בחופש ואנחנו שוכחים את עצמנו, אבל הילדים שלנו צריכים אותנו שמחים ואנרגטיים בחופש. אנחנו חייבים לזכור לקחת לעצמנו הפוגות ולא להתרכז רק בלהנעים את זמנם. חשוב שנשמור על שגרת יומנו ונעשה גם עבורנו.

 

הכותבת היא מנחת הורים ומרצה

 

ולמה בכלל צריך חופש? צפו:

 

עריכה ואפטר אפקטס: אסף קוזין מגישה: אלכסנדרה לוקש

עריכה ואפטר אפקטס: אסף קוזין מגישה: אלכסנדרה לוקש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא לשחרר כל רסן, אבל לא לנדנד. איפה עובר הגבול?
צילום: shutterstock
מומלצים