מס הכנסה מבקש כינוס נכסי פישמן ולהכריז עליו פושט רגל
בפניה לביהמ"ש המחוזי בת"א נטען כי פישמן חייב למס הכנסה כ-195 מיליון שקל, בהתאם לפס"ד. באוגוסט 2015, לאחר שפישמן ביקש לעכב את ביצוע פסק הדין לשמיעת ערעורו בעליון, נקבע כי יפקיד 25 מיליון שקל, אולם הוא לא עשה זאת
בבקשה מצוין כי פישמן חייב למס הכנסה כ-196 מיליון שקל, בהתאם לפסק דין של בית המשפט המחוזי, שדחה ערעור שהגיש פישמן על השומה שהוצאה לו. באוגוסט 2015, לאחר שפישמן ביקש לעכב את ביצוע פסק הדין לשמיעת ערעורו בבית המשפט העליון, נקבע כי העיכוב יותנה בהפקדה של 25 מיליון שקל.
"חרף החלטה זו שהתקבלה לפני כשנה", כותבים נציגי מס הכנסה לבית המשפט, "לא שילם החייב עד היום, דבר על חשבון חובו. המבקש, לפנים משורת הדין, נעתר לבקשתו של פישמן ודחה פעם אחר פעם את הגשת הבקשה לפשיטת רגל על מנת לאפשר לו להסדיר את חובו. אלא מאי? שארכות אלו לא זאת בלבד שלא הובילו להגשת הצעת הסדר מניחה את הדעת אלא שעד מועד זה לא שולם כאמור על ידי החייב דבר".
בבקשה שהוגשה לבית המשפט, באמצעות יעל בן משה בוך, מהיחידה לפירוק כינוס נכסים ופש"ר, מפורט כי החוב למס הכנסה, העומד על מעל 195 מיליון שקל, הוא עבור שומה לשנת 2006 שהוצאה לפישמן.
ביוני 2013 הגיש פישמן ערעור על השומה לבית המשפט המחוזי בת"א. בדצמבר 2014 דחה המחוזי את הערעור. בתחילת 2015 ערער פישמן לבית המשפט עליון, וביקש להורות על עיכוב ביצועו של פסק הדין. העליון נענה חלקית לבקשתו לעיכוב ביצוע עד להחלטה בערעור, אולם התנה זאת כאמור בתשלום של 25 מיליון שקל למס הכנסה עד ה-1.8.15.
בדצמבר 2015 פנו נציגי מס הכנסה לבית המשפט ודרשו להוציא לאיש העסקים התראה בפני פשיטת רגל, בקשה שהתקבלה.
בינואר האחרון נמסרה לפישמן ההתראה ובהמשך התקיימו בין הצדדים מספר פגישות כדי לדון בהצעתו להסדרת חובותיו. "החייב לא הציג הצעה מניחה את הדעת ואף לא שילם את הסכום החלקי שנדרש להפקיד במסגרת החלטה חלוטה של בית המשפט העליון בבקשתו לעיכוב ביצוע", נכתב בפנייה לבית המשפט.
על כן, טוענים במס הכנסה, מתקיימת בעניינו עילת פשיטת רגל ויש להוציא לו צו כינוס ולהכריז עליו פושט רגל.
מס הכנסה מבקש למנות את עו"ד יצחר יונגר כמנהל מיוחד לנכסיו של פישמן.