שתף קטע נבחר

 

מדליות לתיכוניסטים מישראל באולימפיאדת הכימיה

שניים מארבעת התלמידים שנסעו לייצג את ישראל באולימפיאדת הכימיה בגיאורגיה חזרו עם מדליות כסף וארד. זוכה מדליית הכסף רון סולן: "קיוויתי לזכות בכסף או בזהב. היו דברים שיכולתי לעשות יותר טוב, אבל אני חושב שהצלחתי"

הישג מרשים למשלחת הישראלית בכימיה. שניים מארבעת התלמידים במשלחת זכו במדליית כסף וארד. שני הזוכים נשמעו מאושרים אך הודו שקיוו לזכות במדליית זהב.

 

האולימפיאדה העולמית בכימיה התקיימה זו השנה ה-48 והיא הוותיקה ביותר מבין אולימפיאדות המדעים הבינלאומיות לתלמידי תיכון. השנה התקיימה התחרות בעיר טיביליסי שבגיאורגיה, בהשתתפות 264 תלמידים מ-66 מדינות.

המשלחת הישראלית לאולימפיאדת הכימיה ()
המשלחת הישראלית לאולימפיאדת הכימיה

המתמודדים בתחרות עוברים שני מבחנים, תיאורטי ומעשי, שאורך כל אחד מהם כחמש שעות. במסגרת המבחנים נדרשו התלמידים לסנתז חומר, לערוך מעקב קינטי אחרי תגובה כימית ולזהות חומרים בלתי ידועים על סמך תגובות כימיות.

 

חברי המשלחת הישראלית היו רון סולן מתיכון ראשונים בהרצליה שזכה במדליית הכסף, רינה סבוסטיאנוב תלמידת מקיף ג' באשדוד שזכתה במדליית ארד, אופיר שמול תלמיד התיכון הישראלי למדעים ואומנויות בירושלים וגיא הרדוף מתיכון ראשונים בעמק חרוד.

 

זוכה מדליית הכסף רון סולן אמר ל-ynet: "אני שמח שהצלחתי לזכות במדליית כסף. טקס ההכרזה היה מאוד מותח, ציפיתי לזכות במדליה כלשהי, קיוויתי לזכות בכסף או בזהב. היו דברים שיכולתי לעשות יותר טוב, אבל אני חושב שהצלחתי. כולם שמחו בשבילי, גם חברי המשלחת, המשפחה והחברים הם מאוד גאים".

  

שאלות לדוגמה ()
שאלות לדוגמה
 

 

זו השנה השנייה שבה משתתף סולן באולימפיאדה הבינלאומית, בשנה שעברה הוא זכה במדליית ארד. "כימיה זה מקצוע מאוד מעניין, יש בו הרבה ידע אבל צריך גם להיות מסוגלים לראות את כל האפשרויות ולבחור מתוכן", הוא אומר ומספר כי הוא לומד לתואר ראשון בביולוגיה באוניברסיטה הפתוחה וכי שאיפתו להיות ביולוג.

 

רינה סבוסטיאנוב שזכתה במדליית ארד נשמעה מאוכזבת מעט, על אף ההישג המכובד והמרשים. "לזכות במדליית ארד זה מאוד נעים, אבל אני אישית ציפיתי למדליית כסף או זהב. קצת התאכזבתי אבל ברור לי שזה הישג יפה מאוד", אמרה.

 

סבוסטיאנוב, הנערה היחידה במשלחת, אמרה כי "בארץ דווקא הייתה נציגות יפה של בנות, אבל בתחרות העולמית כמות הבנות הייתה נמוכה יחסית. צריך לעודד יותר בנות לעסוק בתחומים מדעיים, כל עוד הסיבה שהן לא לומדות את התחום זה חשש מכישלון לעומת הגברים. אני מאוד אוהבת כימיה, ומקווה לעסוק במשהו שקשור לתחום בעתיד".

 

את המשלחת הישראלית ליוו והכשירו פרופ' זאב גרוס מהפקולטה לכימיה ע"ש שוליך בטכניון וראש תוכניות הנוער לכימיה במוסד, מאמנת הנבחרת ד"ר איזנה ניגל-אטינגר, ומהנדסת המעבדה לכימיה אנליטית ד"ר איריס ברזילי, שתיהן גם כן מהטכניון. פרופ' זאב גרוס אמר כי "אין ספק שהאולימפיאדות למדעים מכשירות את התלמידים שלנו לקראת השתלבותם בעולם האקדמיה והתמודדות עם אתגרי עולם הכימיה ברמה הגבוהה ביותר".

 

שר החינוך נפתלי בנט אמר כי "תלמידי ישראל מביאים פעם אחר פעם כבוד וגאווה למדינת ישראל בתחרויות הבינלאומיות במדעים. להצליח ולזכות בהישגים בדבר שהוא גם התחביב של התלמיד זו הנוסחה להצלחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים