שתף קטע נבחר

 

נשיא ניקרגואה בחר סגנית - את אשתו

דניאל אורטגה, שרץ לכהונה שלישית, בחר את רוסריו מוריו כמועמדת שלו לסגנית הנשיא. כיום היא דוברת הממשלה ונחשבת לאדם החזק במדינה

האישה שאתו - גם בעבודה: נשיא ניקרגואה דניאל אורטגה בחר אתמול (יום ג') את מועמדתו לתפקיד סגנית הנשיא והלך על אישה שקרובה מאוד ללבו - אשתו רוסריו מוריו. הבחירות במדינה המרכז אמריקנית ייערכו בחודש נובמבר, והפוליטיקאי מהשמאל צפוי לפי הסקרים לנצח בהן ולכהן כהונה שלישית רצופה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מנהיג הגרילה לשעבר בן ה-70 הכריז על אשתו כמועמדת שלו לתפקיד סגנית הנשיא בממשלו הבא בעת שנרשם להתמודדות בבחירות הקרובות. קודם לכן הוא תיאר את "השלטון המשותף" עם רעייתו רוסריו כסמל לשוויון בין המינים.

 

רצים ביחד. דניאל אורטגה ורוסריו מוריו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רצים ביחד. דניאל אורטגה ורוסריו מוריו(צילום: AFP)

"אין לנו ספק שהמועמד לסגן הנשיא צריך להיות אישה, ומי יותר טוב לתפקיד מאשר השותפה שעבודתה כבר נבחנה והוכחה כאדם יעיל מאוד וממושמע?", אמר אורטגה בפני עשרות מתומכיו.

 

איש אופוזיציה: מהלך שנועד לחזק את האחיזה בשלטון של הזוג הנשיאותי

למוריו יש כבר ניסיון בשירות הציבורי בניקרגואה - כיום היא מכהנת בתפקיד דוברת הממשלה. ב-6 בנובמבר יילכו אזרחי המדינה לבחור את נשיאם, אך גם את האסיפה הלאומית שלהם, שבה 90 מושבים. בבחירות אלה צפויה מפלגתו של אורטגה, "החזית הסנדיניסטית לשחרור לאומי" (FSLN), לזכות ברוב הקולות.

 

"המפלגה הליברלית" ו"המפלגה הליברלית החוקתית" מהאופוזיציה גם משתתפות בבחירות הכלליות, אף שכאמור הסקרים לא ממש מחמיאים להן. סקר שנערך בשבוע שעבר הראה ששיעור התמיכה בנשיא אורטגה עומד על 65 אחוזים ואילו יריביו מפגרים מאחור - גם ברמה המפלגתית. אליסיאו נונז, לשעבר חבר קונגרס מטעם מפלגת האופוזיציה "המפלגה הליברלית", חושב שהבחירה במוריו לתפקיד המועמדת לסגנית הנשיא הוא מהלך שנועד לחזק את האחיזה של בני הזוג הנשיאותי בשלטון ולא נובע מרצון להביא לשוויון בין המינים.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

אליסאו נונז, לשעבר חבר קונגרס מטעם מפלגת האופוזיציה "המפלגה הליברלית", חושב שהבחירה במוריו לתפקיד המועמדת לסגנית הנשיא היא מהלך שנועד לחזק את האחיזה של בני הזוג הנשיאותי בשלטון. "תמיד חשבתי שהתוכנית של אורטגה היא להבטיח את השלטון בידי משפחתו במקרה שלא יוכל להמשיך או שלא יהיה בסביבה, וזו הוכחה לכך", אמר נונז.

 

אורטגה עלה לשלטון לראשונה ב-1979 וכיהן כמנהיג המדינה עד שנת 1990 ואז הפסיד בבחירות לויולטה צ'אמורו. הוא שב לשלטון ב-2007 כראש מפלגת FSLN ומכהן כנשיא עד היום. שמה של מוריו, שנישאה לאורטגה ב-1979, נקשר ל"חזית הסנדיניסטית" מאז שנות ה-70 ולא פעם דווח בתקשורת העולמית כי היא זו שמתווה את המדיניות של הממשלה ושל בעלה ונחשבת למעשה לאישה החזקה ביותר במדינה. לבני הזוג הנשיאותי שמונה ילדים ואת שתי מערכות הבחירות האחרונות של אורטגה לנשיאות ניהלה רעייתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
לרוץ אתה. מוריו ובעלה הנשיא אורטגה
צילום: AFP
מומלצים