שתף קטע נבחר
 

כבר לא צריך להתחבא: אתר היכרויות חדש לחולי פסוריאזיס

חולים רבים במחלת העור הכרונית מעבירים חיים שלמים בלי למצוא זוגיות ובלי להתאהב, בגלל דעות קדומות, ביטחון עצמי נמוך ודימוי גוף בעייתי. אתר הכרויות חדש, שמיועד לחולים בלבד, יעזור להם למצוא אהבה

כשני אחוזים מהאוכלוסייה חולים בפסוריאזיס. זוהי מחלה כרונית ותורשתית שאחת מתופעותיה הידועות היא היווצרות קשקשים על העור. המחלה פוגעת בביטחון העצמי ובדימוי הגוף, וכרוכה גם בתחלואה כרונית נוספת.

 

על אף ההתקדמות המהירה של הרפואה בטיפול במחלה, עד כדי העלמת הסימנים במקרים מסוימים, מתקשים חולים רבים לנהל מערכות זוגיות, זאת בעקבות פגיעה בדימוי הגוף, חוסר קבלה של החברה ודעות קדומות. כל זאת הוביל לרעיון להקים אתר הכרויות חדש שיציע שידוכים לפנויים ופנויות שמתמודדים עם פסוריאזיס.

 

קראו עוד בנושא פסוריאזיס:

בזכות טיפול חדש בפסוריאזיס - ליאור יכול ללכת לים

פסוריאזיס: כל הטיפולים הקיימים והתרופה החדשה והמבטיחה

פסוריאזיס: מה גורם למחלה - וכל הטיפולים

 

"זה בסדר, יש לי כזה"

אגודת הפסוריאזיס הישראלית הקימה, לראשונה בישראל, אתר הכרויות לחולי פסוריאזיס. האתר הוקם במטרה לשמש מענה לחולים במחלה, בכל הגילאים, המעוניינים במציאת זוגיות חדשה. השימוש באתר אינו כרוך בתשלום וניתן להירשם אליו באופן עצמאי וגם באמצעות פרופיל הפייסבוק.

 

לקראת הקמת האתר, יזמה האגודה סקר באמצעות מכון "מרקט ווטש", כדי לבחון את דעות הציבור על המחלה. מהסקר עולה שכעשרים אחוזים מהישראלים סבורים שמדובר במחלה מדבקת, ובקרב צעירים בגילאי 18 עד 24, הנתונים קופצים לשלושים אחוזים מהנשאלים. "

 

אחת מהתופעות היא היווצרות קשקשים על העור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אחת מהתופעות היא היווצרות קשקשים על העור(צילום: shutterstock)

 

פעמים רבות אנשים מגיבים ברתיעה או בבורות", מסבירה ד"ר סוזי קגן, מטפלת זוגית בכירה ומרצה לדימוי גוף, "למעשה מדובר באתר שמנסה ליצור קבוצת שווים ולהגיד 'אנחנו לא מחלת העור, אנחנו אנשים נורמטיבים עם מחלת עור'. זה בעצם אתר היכרויות שיחסוך את התגובות השליליות מאנשים שכבר ספגו כמה כאלה.

 

"אני מטפלת בבחורה יפהפיה בת 26, שהכירה בחור בן 30 והתפתח רומן מאוד יפה ביניהם בזמן שהמחלה שלה הייתה ברגיעה. אבל לקראת תקופת המבחנים באוניברסיטה, עם בואו של הלחץ הנפשי, המחלה התפרצה, הבחור נגעל והזדעזע, ונפרד ממנה בצורה מאוד פוגענית. אמנם הבחורה לא הסתירה ממנו את המחלה, אבל כשהיא פרצה הוא לא רצה להתנשק איתה, לגעת בה או להתקרב אליה. כדי לחסוך מצבים כאלה, נוצר האתר שבו אפשר להגיד זה בסדר, יש לי כזה"

 

מבזבזים עשורים שלמים מהחיים

"לאור העובדה שמדובר במחלה בעלת מטען גנטי אשר עשוי לעבור בתורשה לדורות הבאים, אנחנו מודעים ליתרונות והחסרונות בנישואי בני זוג המתמודדים עם פסוריאזיס", מסבירה יונה קציר, מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס הישראלית שמתמודדת בעצמה עם המחלה, "יחד עם זאת, היות שבמציאות היומיומית רבים מהחולים נאלצים להתמודד עם קושי חברתי, ועבורם הזמן רק מגביר את הכאב, אין לי ספק שהיתרון גובר על החיסרון. האתר יתאים לפנויים המבקשים למצוא זוגיות ראשונה, כמו גם לפנויים המחפשים לפתוח פרק ב' בחיים ויתכן שאפילו יוביל לכמה חתונות".

 

"אנחנו רואים אנשים חולים שמבלים חלק גדול מאוד מהחיים במחשבה על הנראות שלהם מול אחרים, ומבזבזים עשורים שלמים בלהתחבא", מוסיפה ד"ר קגן "חלק גדול מהם מצטער אחר כך על כך שנמנעו, שנתנו לחיים לחלוף, שהתביישו, שסבלו מבדידות. אז אם אתה נמצא במצב שזה כ"כ פוגע בך- לך לאנשי מקצוע, חזק את הנפש ותרשה לעצמך לאהוב. זה הכי חשוב שיש"

 

האתר נוצר ומתוחזק על ידי דרור מולכו ונאוה עינבר.

 

צפו: מבט מדעי על תהליך ההיווצרות של פסוריאזיס

 






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
מענה לחולים שמתקשים לנהל זוגיות
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים