אושר: מערכת התראה למניעת שכחת ילדים ברכב – בכל כיסא בטיחות
בעקבות המקרים הרבים של שכחת ילדים ברכב בתקופה האחרונה, אושרה בוועדת הכנסת לזכויות הילד בשיתוף ועדת המדע ומשרד הבריאות ההחלטה להתקין בכל כיסא בטיחות לילדים מערכת שתתריע לנהג על שכחת הפעוט. בנוסף, תתגייס מערכת החינוך למיגור התופעה וייבנה מודל לדיווח על אי הגעת הילד לגן. את התוכנית ילווה קמפיין הסברתי באמצעי התקשורת
תוכנית חירום למניעת שכחת ילדים ברכב: הכנסת אישרה מיזם למניעת שכחת ילדים ברכב הכולל חובת התקנת מערכת התראה בכל כיסא בטיחות, הסדרת הדיווחים על אי הגעת הילד וקמפיין באמצעי התקשורת.
תוכנית החירום נקבעה במסגרת ישיבה משותפת של הוועדה לזכויות הילד בראשות ח"כ ד"ר יפעת שאשא-ביטון (כולנו) יחד עם ועדת המדע והטכנולוגיה בראשות ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה). התוכנית אושרה בתום סדרה של דיונים מול נציגי משרדי הממשלה השונים, בשיתוף שר הבריאות יעקב ליצמן.
עוד באותו נושא:
10 שיטות למניעת שכחת פעוט ברכב
לשכוח ילד ברכב: סיוט שיכול לקרות לכל אחד מכם שכחה במכונית את נכדתה התינוקת שנמצאה ללא רוח חיים: "איך עשיתי את זה?"פרטי התוכנית: התראה, הסברה וקמפיין תקשורתי
במסגרת התוכנית יותקן בכל כיסא בטיחות אמצעי התראה טכנולוגי שיאותת על ילד שנשכח ברכב. במשרד התחבורה הוקם צוות עבודה שהתחייב כי תוך שבועיים עד חודש ינוסח מסמך תקינה שיוגש לשר התחבורה, בו תוחל חובה על התקנת מערכת בטיחות בכל כיסא בטיחות לילדים. התקינה תחול בשלב הראשון למשך שלוש שנים.
במקביל תתגייס גם מערכת החינוך למיגור התופעה, כאשר סוכם כי ייבנה בכל מסגרת חינוכית מודל לדיווח על אי הגעת הילד לגן הן מצד ההורים והן מצד הצוות החינוכי. בימי ההיערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה, יתקיימו מפגשים של המפקחות יחד עם הגננות והיועצות החינוכיות, להעלאת הנושא למודעות ולסדר היום, זאת, כאמור, במטרה לבנות בכל גן את המודל שיתאים לו מול ההורים. כמו כן, יופצו חוזרי בטיחות למניעת שכחת ילדים ברכב, של ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, דרך הגנים אל הורי הילדים.
בנוסף, המועצה לבטיחות בדרכים תצא בקמפיין הסברתי נרחב ברדיו לכל המגזרים בישראל. סוכם גם כי כל משרד ממשלתי שיש לו נגיעה להורים או ילדים יפעל הסברתית בנושא במסגרת קמפיין אחיד לכלל משרדי הממשלה. צעד נוסף של התוכנית יהיה באחריות משרד החקלאות, שיקדם את נושא ההסברה אל מול בני המיעוטים.
"שכחת הילדים - מגפה"
"מול הנתונים המזעזעים - עלינו לקחת אחריות על ילדי ישראל ולהתייחס למגפת שכחת ילדים ברכב בפרט, ולהיפגעות ילדים בכלל - כאל עת חירום", אמר שר הבריאות, יעקב ליצמן, "לא יעלה על הדעת שילדים קטנים, טהורים ויקרים, ימצאו עצמם ללא פתרון מול אזלת יד שניתנת ומחויבת למניעה".ליצמן הוסיף: "החלטנו לאמץ יחד, משרד הבריאות ומשרד התחבורה, את נושא בטיחות הילדים ולהביא לקידום מהלך חירום במטרה למגר את התופעה הנוראה של שכחת ילדים ברכב והיפגעות ילדים. יחד נרכז את השתתפות כל משרדי הממשלה והגופים הנוגעים בדבר כדי שכל הורה ונהג יידעו את האחריות הגדולה הרובצת על כתפיהם כשילד נמצא ברשותו".
"מדובר ברשת ביטחון לשמירה על חיי ילדינו", אמרה ח"כ שאשא-ביטון, "רק בשילוב ידיים נצליח למנוע את האסון הבא. התופעה המצערת הזאת כבר גבתה את חייהם של יותר מדי ילדים בישראל ועלינו לעשות כל מאמץ למנוע זאת. אין לי ספק כי התוכנית היא צעד משמעותי במניעת המוות המיותר של פעוטות וילדים וקריסת משפחותיהם".