שתף קטע נבחר

 
אורי קופר

אלופה אירופית

הפועל באר-שבע רשמה את אחד הניצחונות הגדולים שידעה המדינה במפגש הדחה באירופה, בזכות כל הדברים שבדרך כלל לא מאפיינים קבוצה ישראלית באירופה – פיזיות, טקטיקה, הגברת קצב בסיום. אורי קופר על ניצחון מנפץ סטיגמות של קבוצה ישראלית-אירופית והתגברות התיאבון לעונה בליגת האלופות

בכל פעם שקבוצה עם שם מוכר לא מצליחה לפרק בקלות יריבה ישראלית, ישר נשמעים דיבורים הקובעים שאותה אימפריה זרה לא כל כך גדולה כמו שעושים ממנה. בכך, במתכוון או שלא במתכוון, מורידים מהישג הישראלית. "השד לא כל כך נורא", מכריז המשפט הקבוע במקרים האלה, אבל אולימפיאקוס היא כן אימפריה, וכן קבוצת ענק, וכן סוג של שד, שהפועל באר-שבע הצליחה באיכות ובאינסוף דרכים חכמות לשמור בתוך הבקבוק. וכך, באר-שבע רשמה את אחד הניצחונות הגדולים ביותר שידעה ישראל במפגש הדחה באירופה.

 

יש את הריצה של הפועל ת"א בגביע אופ"א, יש את מכבי חיפה מול פריז סן ז'רמן, פארמה וצסק"א מוסקבה, יש את מכבי ת"א מול באזל – ניצחון באר-שבע על אולימפיאקוס נכנס לרשימה הזאת. לא במקום הראשון, לא השלישי או הרביעי, אבל ודאי בתוך החבורה המכובדת ביותר. אולימפיאקוס לא בכושר שלה מהעונה שעברה, זה ברור, אבל היא נראתה חלשה קודם כל כי באר-שבע גרמה לה להיראות חלשה.

אחד מהניצחונות הגדולים של קבוצה ישראלית באירופה. ברדה חוגג (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
אחד מהניצחונות הגדולים של קבוצה ישראלית באירופה. ברדה חוגג(צילום: עוז מועלם)

 

התגובות לניצחון של הפועל ב"ש    (צילום: עוז מועלם )

התגובות לניצחון של הפועל ב"ש    (צילום: עוז מועלם )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

זה ניצחון מרשים לא רק בזכות התוצאה, אלא אפילו יותר בזכות הדרך. אלופת ישראל התעלתה על אלופת יוון בעזרת כל הדברים שבדרך כלל לא מאפיינים קבוצה ישראלית באירופה. באר-שבע נראתה הרבה יותר פיזית ואתלטית, בעיקר טוני ווקאמה, שכל מי שניסה לחטוף לו כדור מצא עצמו עם סחרחורת על הדשא; היא ניצחה בנוק-אאוט במאבק הטקטי, ופה, שוב, המחמאות לברק בכר, שגם החליף שיטת משחק באמצע; היא לא רק שלטה במשחק, אלא השליטה הזו הלכה והתגברה ככל שחלפו הדקות ועד שהשער הובקע – הפוך ממה שכמעט תמיד מתרחש פה.

 

באר-שבע שיחקה באירופה כמו אירופית. גם האווירה הייתה כזו והרעש בדקה השנייה, בניסיון לחץ בזמן הנעת כדור יוונית, ולא דווקא אחרי שער, היה מאיים. לאורך השנים בבאר-שבע תמיד הייתה פסימיות כזו שדברים לא יסתדרו בסוף, שמשהו יתפקשש, וכך גם הייתה התחושה אצל רבים במחזורי הסיום של העונה שעברה. והנה, בשיא הרגעים מדביקי הסטיגמה, במצבים נייחים בדקות האחרונות שכמעט תמיד גורמים למפח נפש, באר-שבע הייתה רגועה לחלוטין. הניצחון הזה הוא מנפץ סטיגמות אדיר.

 

עשה סחרחורת לכל שחקן ששמר עליו. ווקאמה (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
עשה סחרחורת לכל שחקן ששמר עליו. ווקאמה(צילום: עוז מועלם)

 

עוד קודם לכן, עד שהגיע השער, היה חשש שבאר-שבע תשלם על ההחמצות. מאור מליקסון, מיגל ויטור, וובה בראון, וטוני ווקאמה (וואו, איך עבר בין שני שחקנים) היו יכולים לכבוש, אבל אם משחקים נכון אז גם הקלישאה על מי שלא כובש לא מתקיימת. ובכר העמיד את השחקנים שלו בצורה פנטסטית. ווקאמה וגם אופיר דודזאדה התעללו שוב ושוב בדיוגו פיגייראש, המגן הימני, שהגיע הקיץ מסביליה. וסביליה זו קבוצה שיודעת לבחור שחקנים. כל קו ההגנה הישראלי היה מעולה, גם הבלמים וגם המגינים. ויטור שוב נראה כמו בינגו, בן ביטון הציג משחק הגנה כמעט נקי מטעויות וצדק הנהיג את כולם וגם הבקיע כמו חלוץ את שער העלייה.

 

באר-שבע הבטיחה לעצמה מקום בבית כלשהו באירופה. גם אם לא תעלה לצ'מפיונס היא עשתה את שלה, אבל עם הסופלקי בא התיאבון. בשלב הבא אין אף יריבה שהיא חזקה משמעותית מאולימפיאקוס. אם באר-שבע תשחק ככה יש לה סיכוי לא רע לשמוע 6 פעמים (פלוס פעמיים בפלייאוף) את המנגינה שכולם חולמים עליה.

 

צפו במסע"ת לפני אולימפיאקוס    (צילום: בראל אפרים)

צפו במסע"ת לפני אולימפיאקוס    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים