מביטה לכוכבים: צ' קוריאה רוצה להגיע לירח
למרות הסנקציות הבינ"ל: בכיר בסוכנות החלל הצפון קוריאנית אמר כי לארצו תוכנית לשגר יותר לוויינים מתקדמים לחלל עד 2020 ולהגיע גם לירח
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
גורם בכיר בסוכנות החלל של המדינה הקומוניסטית המבודדת אמר בראיון לסוכנות הידיעות AP שהסנקציות הבינלאומיות לא יעצרו את פיונגיאנג משיגור לוויינים רבים יותר עד 2020, והוסיף שהוא מקווה לראות את הדגל הצפון קוריאני על הירח בעשר השנים הקרובות.
"אף שארצות הברית ובעלות בריתה מנסות לחסום את פיתוח תוכנית החלל שלנו, מדעני החלל שלנו יכבשו את החלל ובהחלט יתקעו את הדגל של הרפובליקה העממית של קוריאה בירח", אמר היון קוואנג איל, מנהל מחלקת המחקר המדעי במנהל פיתוח החלל הלאומי של צפון קוריאה, המקבילה הצפון קוריאנית לסוכנות החלל האמריקנית נאס"א.
רוצים לתקוע דגל בירח
ארה"ב הייתה המדינה היחידה בעולם ששיגרה בני אדם לירח, אך מדינות רבות אחרות שיגרו חלליות לא מאוישות לכוכב, דבר שנחשב מבחינתן לתקיעת דגליהן במקום.
ג'ונתן מקדוול, אסטרופיזיקאי אמריקני ממרכז הרווארד-סמיתסוניאן לאסטרופיזיקה, אמר כי אם יתממשו שאיפות החלל הצפון קוריאניות הרי שיהיה מדובר בתוצאה של שיפור הטכנולוגיה המקומית "שאינה מעבר להישגם". מקדוול מנהל בלוג בנושא לוויינים בינלאומים ושיגורי לוויינים.
היון מסוכנות החלל של צפון קוריאה אמר שהתוכנית החמש-שנתית, בהוראת השליט קים ג'ונג און, מתמקדת בשיגור לווייני תצפית רבים יותר על כדור הארץ ובמה שיהיה לוויין התקשורת הגאוסטציונרי הראשון שלה, דבר שמבחינה טכנולוגית יעיד על התקדמות גדולה. הבכיר הצפון קוריאני גם אמר שהאוניברסיטאות במדינה מרחיבות את התוכניות שלהן להכשרת מדעני חלל.
"אנו מתכננים לפתח לווייני תצפית על כדור הארץ ולפתור בעיות תקשורת על ידי פיתוח לוויינים גאוסטציונריים. כל העבודה הזו תהיה בסיס לטיסה לירח", אמר היון בשבוע שעבר, והוסיף שהוא אישית ירצה לראות את הדבר הזה "בתוך עשר שנים".
צפון קוריאה רשמה כמה הישגים בתוכנית החלל שלה ובפיתוח טילים לטווח ארוך מתקדמים יותר מאלה שהיו ברשותה לצרכים צבאיים. אמש היא שיגרה טילים בליסטיים לטווח בינוני לעבר הים, בסמוך לשטח הטריטוריאלי של יפן. מדובר בשיגור טילים רביעי של פיונגיאנג תוך שבועיים.
הבכיר בתוכנית החלל של צפון קוריאה אמר כי הסנקציות של האו"ם על ארצו הן "מגוחכות". "המדינה שלנו התחילה ליישם את תוכניתה והתחלנו לרשום הצלחות רבות", אמר היון. "לא משנה מה חושבים אחרים, המדינה שלנו תשגר עוד לוויינים".