שתף קטע נבחר

 

דווקא עכשיו: 7 צעדים לשיפור הזיכרון של הילדים

אמנם הילדים לא בלימודים, אבל זה ממש לא אומר שגם המוח שלהם יצא לחופש. דווקא עכשיו, כשהחובות והשיעורים לא גוזלים את הזמן, אפשר לעזור להם לשפר את הזיכרון ולרכוש מיומנויות למידה שיהפכו אותם לתלמידים טובים יותר בשנה הבאה, ואת כל זה לעשות בכיף ובהנאה ותוך כדי משחק

בחופש הגדול הילדים מתנתקים מהלימודים. הם לא קוראים, לא כותבים ולא מפעילים את שריר הזיכרון. בעולם הישגי ותחרותי כמו שלנו, שבו הציונים חשובים כל כך, כדאי לנצל את חודש אוגוסט לקידום ושיפור מיומנויות שחשובות ללמידה טובה ואיכותית.

  

הילד הבינוני: קווים לדמותו

בכיתה ממוצעת, בין כיתות א' ל-י"ב, רמת התלמידים מתחלקת ל-3 חלקים: 20% מצטיינים, 60% בינוניים ו-20% חלשים. החלשים יקבלו עזרה מבית הספר בצורת שעות פרטניות ותגבור במקצועות השונים, המצטיינים אינם זקוקים לעזרה גם כך, והבינוניים, שלמורים בכיתות העמוסות קשה לתת להם יחס אישי, נופלים בין הכיסאות.

 

הילד הבינוני הוא ילד עם מוטיבציה נמוכה-בינונית שיודע שאינו מצטיין. זה ילד עם דימוי עצמי וביטחון עצמי נמוכים, שאיננו מבין מדוע, אחרי שלמד שעות למבחן, נשאר עם ציון סופי בינוני. 

 

הילד הבינוני תמיד יעדיף מסכים ומשחקי מחשב, מכיוון שהם נותנים לו משוב מיידי ומספק. הוא אוהב מקצועות לימוד שבהם קל לו יותר והוא מקבל בהם ציונים טובים יותר, ונמנע מללמוד מקצועות שמסובכים או קשים לו.

 

הוא הופך למתוסכל, עצבני, ממורמר, עושה את עצמו חולה, מעדיף לא ללכת לבית -הספר, לעתים סובל מהתקפי זעם, לעתים מפריע בכיתה, מסתבך בקטטות, מעדיף שיקראו להורים ויקחו אותו הביתה. השעייה מבית -הספר היא פרס עבורו.

 

ילד כזה ניתן לטפח בקלות, לשפר את סיכוייו להשיג בבגרותו עבודה טובה יותר, משכורת טובה יותר ומעמד חברתי גבוה יותר.

השתכנעתם? מתחילים!

 

קחו אותם לסופר, זה יעזור להם להבין מתמטיקה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קחו אותם לסופר, זה יעזור להם להבין מתמטיקה(צילום: shutterstock)

 

7 טיפים מועילים לשיפור הזיכרון 

באמצעות כמה הרגלים קטנים, כיפיים וקלילים, נוכל לעזור לילד לשפר את הזיכרון ובתוך כך לשפר גם את מיומנויות הקריאה, הכתיבה, החשיבה הרב כיוונית והחשבון.

 

ננצל את ימי החופש הנותרים כדי להפוך עבור הילד את הלמידה למשחק נהדר ומעורר מוטיבציה להשיג וללמוד. נלמד אותו לגייס את הקושי כדי לדרבן אותו למצוא פתרונות הולמים, שמהם יוכל לבחור את הפתרון הנכון לו. נשפר את הקשב, את המיומנויות החברתיות ואת הראייה הרחבה שלו.

 

נזמן לו הצלחות, שבעקבותיהן ישתפרו הביטחון העצמי והדימוי העצמי שלו, שיגרמו לו להעז בלי לפחד, להתמודד ולא להתמוטט במקרה של כישלון.

 

1. סיפור: ספרו לילדים סיפור ועודדו אותם לזכור כמה שיותר פרטים מתוכו. הסיפור יכול להיות, לצורך העניין, גם כתבה, מתכון או סרט. לאחר מכן שאלו אותם כחידון, במה עוסק הסיפור. אפשר לחזור ולשאול גם ביום שלאחר מכן וכן הלאה.

 

2. משחק: חצי שעה של משחק קופסא שמעודד חשיבה וזיכרון בכל יום: משחק הזיכרון, מונופול, שח מט, דמקה ועוד. 

 

3. קריאה: לשיפור הקריאה, עודדו את הילדים לקרוא שלטי חוצות, להקריא לכם סיפור בקול רם, ובכלל קריאה בקול משפרת את הקריאה, הילד שומע את עצמו, מתקן ומשתפר.

 

4. חשבון: קחו את הילדים אתכם לקניות בסופר ואם אתם עורכים קניות באינטרנט, תנו להם לעזור באופן פעיל - למצוא את המוצר הזול, לערוך את סיכום החשבון ולהסיק מסקנות לגבי המוצרים: זה זול? זה יקר? אולי נוותר? אפשר גם להקציב סכום כסף כשיוצאים יחד לבילוי בבריכה או בקניון, ולתת להם לנהל את התקציב ולהחליט מה הם עושים בכסף ואיך הם מחלקים אותו. ילדים החל מגיל 7 או 8 מסוגלים להבין ולהסיק מסקנות נכונות, וללמוד איך מנהלים תקציב משפחתי. ניהול כספים מוביל להבנה מתמטית מעולה.

 

5. משחקי בלשים ואסטרטגיה:  שחקו משחקי בלשים ואיתור פרטים כמו הרמז או משחקי חשיבה ואסטרטגיה כמו אבאלון, חניבעל וטריוויה. באמצעות המשחק, הילדים יפתחו חשיבה רב כיוונית ויצירתית.

 

6. שגרת בוקר בריאה: מהלך הפעילות בבוקר תורם רבות ליום מרוכז, טוב וחד מחשבה: עודדו את הילדים להתקלח במים חמים בכל בוקר כשגרה יומית, כולל גם בשבתות, חגים וחופשות. למדו אותם לאכול ארוחת בוקר בבית לפני היציאה , הארוחה תכלול חלבון (ביצה, גבינה) ירק ,לחם ושתייה. הימנעו בבוקר ממאכלים מתוקים או מלוחים מדי. כדי לשמור על רמת ערנות יציבה של המוח, כדאי לאכול עד ארוחת הצהריים פרי, ירק, כריך והמון מים. כדאי להשמיע בבוקר מוזיקה, לשיפור מצב הרוח. ואם יש זמן, כדאי לבצע פעילות גופנית קלה:  קפיצות על טרמפולינה, כדורסל, הליכה, או ריצה.

 

7. שינה: חשוב מאוד שהילדים ישנו שנת לילה טובה וארוכה מספיק שמתאימה לגילם. שינה טובה תגרום לערנות במשך היום.

 

בהצלחה!

 

הכותבת היא מומחית לטיפול בילדים ונוער לקויי למידה ובעלי הפרעות קשב, מאבחנת דידקטית ובעלת מרכז טיפולי - לימודי לילד ולמשפחה ברחובות.

 

רוצים לשפר גם הזיכרון שלכם? תפסו תנומה באמצע היום. צפו:

 

ג'ורג' גינסבורג אורי דוידוביץ ניר כהן

ג'ורג' גינסבורג אורי דוידוביץ ניר כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ביטחון עצמי ודימוי עצמי גבוהים יותר. שיפור הזיכרון
צילום: shutterstock
מומלצים