שתף קטע נבחר
 

החופש הגדול בלונדון: הייאוש יותר נוח

יכולים להתחיל לעבוד באופן חלקי כבר בגיל 13, אחרי כמה שעות האינטרנט בבית מפסיק לעבוד, הולכים למחנות קיץ וצריכים להכין עבודות הגשה לקראת שנת הלימודים החדשה. במדור חדש נבדוק מה קורה בעולם, והפעם - כך נראה החופש של הילדים בלונדון

החופש הגדול בעיצומו. הילדים בוהים במסכים שעות על גבי שעות, הולכים לישון מאוחר ומתעוררים רק בשעות הצהרים. הכל בתחושת בלגן וכאוס, חוסר שגרה שהולך ומטריף את דעתי מיום ליום. כנראה שכל אלו גרמו לי לתהות מה חשים הורים שאינם נמצאים בישראל. כאלו שאצלם מזג האוויר יותר נוח ואולי הכל יותר רגוע.

 

על מנת למצוא תשובות נפגשתי עם בלוגרית מלונדון, אמנדה קוטינגהם (Amanda Cottingham), אמא לשתי בנות, וניסיתי לברר האם באנגליה הייאוש באמת הרבה יותר נוח או שאולי בעצם הדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר. "אני אמא לשתי בנות בגילאי 7 ו-13 ובלוגרית בנושאי לייף סטייל ותיירות", אומרת קוטינגהם. "פתחתי את הבלוגים שלי לפני שש שנים, בערך, כדרך לתעד את החיים שלי ושל הבנות, מעין יומן רשת".

 

 (צילום: אלבום משפחתי) (צילום: אלבום משפחתי)
(צילום: אלבום משפחתי)

אל תפספסו:

- מזיעה מייאוש בחופש הגדול

- 10 טעויות שהורים עושים בחופש הגדול

- "אבל כל הילדים מהכיתה נוסעים לחו"ל"

 

- כיצד מבלים הילדים בחופש הגדול בלונדון?

"החופש מבית ספר באנגליה נמשך כשישה שבועות ונמשך קצת יותר זמן אם מדובר בבתי ספר פרטיים. אצלנו, אנחנו מתכננים חופש בחו"ל ולכן הבת שלי תבלה השנה את רוב החופש, כ-3-4 שבועות בחו"ל. בשאר הזמן היא תבלה בפעילויות כמו שחייה והיא גם מעודדת.

 

"הרבה ילדים באנגליה הולכים בקיץ לקייטנות, מה שנקרא אצלנו 'קלאב', אבל זה רק עד שהם מתבגרים. יש גם מחנות קיץ לפי נושאים, כמו: מחנה סרטים או מחנה דרמה. אצלנו במשפחה, לקראת סוף החופש יהיו לבתי עבודות שתצטרך להגיש, ובנוסף לכך, אני מצפה ממנה שהיא גם תעזור במטלות הבית".

 

- מאיזה גיל מתחילים המתבגרים לעבוד באנגליה?

"בני הנוער יכולים להתחיל לעבוד בדרך כלל סביב גיל 13, כאשר הם יכולים לעשות רק חלק מהעבודות, וגם רק כעבודה חלקית. כלומר הם יכולים לעבוד מעט שעות. מגיל 16 הם יכולים לעבוד יום מלא. הרבה מאוד בני נוער עובדים. העבודות הכי פופולריות הן בייביסיטינג, שמירה על בעלי חיים, טיול עם כלבים, נקיון גינות ועוד. כשהם גדולים יותר העבודה הנפוצה היא עבודה בחנויות שונות.

 

"הבת שלי, בת 13, ומכיוון שאנחנו נבלה השנה בחו"ל את רובו הגדול של החופש היא לא תוכל לעבוד. אבל, כאמור, היא תעזור לנו במטלות הבית כדי שאני אוכל במהלך החופשה להמשיך לעבוד".

 

- כיצד הורים באנגליה מתמודדים עם כך שהילדים נמצאים במשך שעות מרובות מול מסכים, בעיקר בתקופת החופש?

"חלק מההורים משתמשים בבתים בתקנים מיוחדים, כך שלאחר כמה שעות האינטרנט נעצר, והילדים פשוט לא יכולים לצפות או לגלוש יותר במסכים. אני יכולה לומר שהבת שלי, לדוגמה, נמצאת גם היא מול מסכים אבל מבחינתי זה בסדר. כל עוד היא עסוקה לא רק בצפייה במסכים, אלא גם בפעילות חברתית ובפעילויות כגון: נגינה בלהקה וספורט, הרי שהמסכים אינם מהווים בעיה".

 (צילום: אלבום משפחתי)
(צילום: אלבום משפחתי)
 

- עד כמה הרשתות החברתיות מהוות בעיה מבחינת שיימינג ובריונות ברשת?

"הרשתות מהוות בעיה אולם אנחנו, באופן אישי, לא נתקלנו בשיימינג או בבריונות ברשת. אנחנו מרשים לבת שלי להיות חברה רק באינסטגרם. אני חייבת לציין כי בשבועיים האחרונים הרשיתי לה להיות חברה גם בפייסבוק, וכמובן שהסברנו לה את הכללים המקובלים עלינו: מותר לה להוסיף רק חברים טובים, כאלו שהיא מכירה, וכמובן שאני חברה שלה ברשתות. אני יודעת את כל הסיסמאות שלה, והיא יודעת שבמקרה הצורך אוכל לראות כל מה שצריך. יחד עם זאת, חשוב לי לציין שאני סומכת עליה, והיא יודעת את זה. החשש שלי בכל הנוגע לרשתות החברתיות אינו ממנה אלא מאנשים זרים.

 

"אני מתארת לעצמי שאם הייתי נתקלת בבעיה כזאת, של שיימינג או בריונות ברשת, הייתי מתמודדת עימה. קודם כל מדברת עם הבת שלי ומבררת מה בדיוק קרה. לאחר מכן, הייתי פונה לבית ספר, מערבת אותם ומבקשת את תמיכתם ועזרתם".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

- באיזה אופן ההורים מעורבים בבית ספר?

"האמת היא שההורים פחות מעורבים ככל שהילדים גדלים. הורה שרוצה להיות מעורב יכול להתנדב בבית ספר או לעזור בגיוס תרומות. אני מתנדבת בבית ספר. אני לא יכולה להתנדב בכיתה של הבת שלי כי בית ספר אינו מאפשר זאת, אבל מבחינתי זאת דרך נהדרת לטפח קשרים עם הצוות החינוכי ובעיקר עם המורות. ובכלל, זוהי דרך ללמוד על הדרך שבה דברים מתנהלים שם".

 

- מה עושים בסופי שבוע במסגרת משפחתית?

"אנחנו מנסים בסופי שבוע מצד אחד לבלות זמן איכות משפחתי, שלנו ושל הילדים, ומצד שני גם לפגוש משפחה וחברים. כך שאנחנו יוצאים להליכות, נוסעים לבקר בכל מיני אתרים ומקומות".

 

סיום הראיון השאיר אותי מהורהרת. מצד אחד ישנם הבדלים קטנים בינינו ובין התנהלות החיים באנגליה, ומצד שני לא באמת. אפשר לראות שהבעיות הן אותן בעיות וההתמודדויות דומות למדי. כנראה שהעולם גלובלי יותר ממה שאנחנו חושבים, וחיינו כהורים אינם כל כך שונים זה מזה. האם זה מעודד? אני חושבת שכן.

 
הכותבת היא עיתונאית ומנכלית מגזין עשר פלוס להורים למתבגרים

 

סייע בהכנת הכתבה - ארגון Vibe Israel, המקדם יוזמות לשיפור התדמית על ישראל בעולם

 

ולמה בכלל צריך חופש גדול? צפו:

 

עריכה ואפטר אפקטס: אסף קוזין מגישה: אלכסנדרה לוקש

עריכה ואפטר אפקטס: אסף קוזין מגישה: אלכסנדרה לוקש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:






פורסם לראשונה 07/08/2016 17:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום משפחתי
"מצפה שהילדות יעזרו במטלות הבית"
צילום: אלבום משפחתי
מומלצים