כשבגלידה היו לחם וחמאה
כבר שמענו על גלידה בטעם במבה וגם על גלידה בטעם אבוקדו, אבל לא תאמינו מה ארז קומרובסקי מצא: גלידה בטעם סנסציוני - לחם וחמאה
צילום: אסף מגל, עריכה: שירן חביב
גלידה בטעם לחם וחמאה, גלידריית "ארטא"
המצרכים:
340 מ"ל חלב
90 מ"ל שמנת מתוקה
164 מ"ל מים
150 גר' חמאה חתוכה לקוביות
150 גר' סוכר לבן
65 גר' אבקת חלב
1/4 כפית מלח
8 גר' אבקת חרוב
1 בגט (או 3 פרוסות לחם חתוכות לקוביות)
אופן ההכנה:
- חותכים בגט לקוביות וקולים בטוסטר. משאירים בחוץ להתקרר.
- שמים את כל החומרים היבשים (סוכר, דקסטרוזה, אבקת חלב, אבקת חרוב ומלח) בקערה.
- מערבבים את החלב, המים והשמנת המתוקה בתוך קנקן גדול.
- מוסיפים את החומרים היבשים לתוך קנקן הנוזלים, ומערבבים בעזרת המיקסר.
- מוסיפים את קוביות החמאה החתוכה.
- שופכים הכל לתוך סיר ושמים על אש נמוכה.
- מערבבים הכל עד שהטמפרטורה מגיעה ל-85 מעלות צלזיוס (אם אין לכם מדחום: זה השלב שמגיע קצת לפני שלב הרתיחה, כשמתחילות להופיע בועות קטנות).
- מכבים את הלהב, ומניחים לבלילה להתקרר.
- שופכים הכל למכונת הגלידה. כשהגלידה מוכנה, מפזרים למעלה את הבגט הקלוי, ומגישים.
גלידה בטעם לחם וחמאה? כך תכינו
צילום:דניאל קונטיני
מומלצים