שתף קטע נבחר
 

כשבגלידה היו לחם וחמאה

כבר שמענו על גלידה בטעם במבה וגם על גלידה בטעם אבוקדו, אבל לא תאמינו מה ארז קומרובסקי מצא: גלידה בטעם סנסציוני - לחם וחמאה

 

צילום: אסף מגל, עריכה: שירן חביב

צילום: אסף מגל, עריכה: שירן חביב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גלידת בגט וחמאה (צילום:דניאל קונטיני) (צילום:דניאל קונטיני)
גלידת בגט וחמאה(צילום:דניאל קונטיני)

גלידה בטעם לחם וחמאה, גלידריית "ארטא"

המצרכים: 

340 מ"ל חלב

90 מ"ל שמנת מתוקה

164 מ"ל מים

150 גר' חמאה חתוכה לקוביות

150 גר' סוכר לבן

65 גר' אבקת חלב

1/4 כפית מלח

8 גר' אבקת חרוב

1 בגט (או 3 פרוסות לחם חתוכות לקוביות)

מרקו קמוראלי וסיסי פגאני, גלידריית ארטא (צילום:דניאל קונטיני) (צילום:דניאל קונטיני)
מרקו קמוראלי וסיסי פגאני, גלידריית ארטא(צילום:דניאל קונטיני)
מרקו קמוראלי במדרחוב נחלת בנימין בתל אביב (צילום:דניאל קונטיני) (צילום:דניאל קונטיני)
מרקו קמוראלי במדרחוב נחלת בנימין בתל אביב(צילום:דניאל קונטיני)
 

אופן ההכנה:

  1. חותכים בגט לקוביות וקולים בטוסטר. משאירים בחוץ להתקרר.
  2. שמים את כל החומרים היבשים (סוכר, דקסטרוזה, אבקת חלב, אבקת חרוב ומלח) בקערה.
  3. מערבבים את החלב, המים והשמנת המתוקה בתוך קנקן גדול.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים לתוך קנקן הנוזלים, ומערבבים בעזרת המיקסר.
  5. מוסיפים את קוביות החמאה החתוכה.
  6. שופכים הכל לתוך סיר ושמים על אש נמוכה.
  7. מערבבים הכל עד שהטמפרטורה מגיעה ל-85 מעלות צלזיוס (אם אין לכם מדחום: זה השלב שמגיע קצת לפני שלב הרתיחה, כשמתחילות להופיע בועות קטנות).
  8. מכבים את הלהב, ומניחים לבלילה להתקרר.
  9. שופכים הכל למכונת הגלידה. כשהגלידה מוכנה, מפזרים למעלה את הבגט הקלוי, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:דניאל קונטיני
גלידה בטעם לחם וחמאה? כך תכינו
צילום:דניאל קונטיני
מומלצים