האסון בגיאורגיה: שני הישראלים שנהרגו הותירו חמישה יתומים
בתאונת הטיפוס נהרג בוריס גורפינקל, מורה לפיזיקה ומתמטיקה ממשמר העמק. הוא הותיר אחריו בת זוג ואת הבנות אמה בת השלושה חודשים ואביגיל בת הארבע. ההרוג השני הוא מיכאל לויאנט מבנימינה, אב לשלושה בן 46
שני ההרוגים הישראלים בתאונת הטיפוס בהר אושבה בגיאורגיה בסוף השבוע הם מיכאל לויאנט, בן 46 מבנימינה, ובוריס גורפינקל, בן 46 מקיבוץ משמר העמק שבמועצה האזורית מגידו,
לויאנט, שעלה לישראל בגיל 21, עבד כמהנדס בחברת קואלקום באזור ההיי-טק מת"מ שבדרום חיפה. אחיו סיפר שעסק בטיפוס הרים מגיל צעיר. הוא הותיר אחריו הורים, בת זוג ושלושה ילדים.
גורפינקל הותיר אחריו בת זוג, ניקה, ד"ר לכימיה, ושתי בנות: התינוקת אמה בת שלושה חודשים ואביגיל בת ארבע. הוא נולד בטרנופול שבאוקראינה ועלה לארץ בגיל 21 לאחר ששירת בצבא הרוסי. הוא התחנך באולפן בקיבוץ משמר העמק ולאחר מכן שירת גם בצה"ל. הוא היה בעל שני תארים - בפיזיקה ומתמטיקה, ועבד כמורה לפיזיקה, מתמטיקה ומחשבים בבית ספר תיכון מגידו. בעבר, כשנשאל על תחביבו, סיפר בסרט שערכו בקיבוצו: "אני לא תוקף את ההר. זה טיפשי בעיניי, אני כל כך קטן לעומת ההר הגדול, אבל כשאני מתמודד עם ההר - אני מתמודד מולי. מול החולשות שלי, הפחדים שלי. זו עבודה מאוד קשה שצריך לבצע".
ראש מועצת מגידו, איציק חולבסקי, אמר: "בוריס היה מורה מיתולוגי. בשילוב ייחודי של ידע מקצועי, הומור וחן הוא קידם והעשיר דורות של תלמידים במקצועות מורכבים ומאתגרים. האובדן הוא כבד ואני משתתף בצער הגדול של המשפחה של קיבוץ משמר העמק ושל תיכון מגידו. יהי זכרו ברוך".
במשמר העמק סיפרו שגורפינקל יצא למסע הטיפוס לפני כשבועיים. "ביום רביעי אבד איתו הקשר", מסר מזכיר הקיבוץ אורי אופיר. "חברת הביטוח ומשרד החוץ פעלו בעזרת המקומיים לאיתור הקבוצה. היום (שבת) התקבלה הבשורה המרה על זיהוי גופות הארבעה שיצאו ביחד לטיפוס".
נסיבות התאונה בחבל מסטייה שבצפון מערב גיאורגיה עדיין לא ברורות. גופותיהם של גורפינקל, חברו הישראלי ושני מטפסים נוספים – שבדי ורוסי – אותרו על ידי יחידת החילוץ של חבל מסטייה ומסוק של רשות החירום הממלכתית של גיאורגיה.
כבר מיום חמישי האחרון החלו חיפושים אחריהם, אבל ביום שישי לא ניתן היה לשלוח מסוק עקב תנאי מזג אוויר קשים. הבוקר הצליח המסוק לאתר את גופותיהם בהר אושבה, אך בשל תנאי שטח קשים לא יכול היה לנחות ולכן הוריד בכבלים את אנשי יחידת החילוץ של מסטייה שהגיעו אליהם רגלית.
ככל הידוע המטפסים נפלו מגובה רב. הר אושבה ידוע כאחד ההרים הקשים לטיפוס מבין הרי הקווקז ובעל מדרונות תלולים מאוד ומושלג כל ימות השנה.