שתף קטע נבחר

 

צפו: מבצע מורכב לחילוץ פצועים סורים מהגבול

בעקבות הפגזה על העיירה קוניטרה הגיעו נפגעים למעבר הגבול, ובצה"ל הכריזו על אירוע רב נפגעים. למרות הסיכון, שמונה סורים קיבלו טיפול ראשוני במקום ומסוקים פינו אותם לבתי חולים בצפון. "הם נראו מופתעים מהחמלה", סיפר אחד החיילים

 

הטיפול בפצועים הסורים בשטח    (קרדיט: דובר צה"ל)

הטיפול בפצועים הסורים בשטח    (קרדיט: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התערבות הומניטרית של צה"ל על רקע הקרבות בין המשטר בסוריה למורדים סמוך לגבול הישראלי ברמת הגולן: שמונה סורים שנפצעו באורח קשה ואנוש, בהם שני ילדים בני 7 ו-11, פונו בתחילת השבוע שעבר על ידי כוחות צה"ל לתוך ישראל ואושפזו בבתי חולים בצפון.

 

הפצועים הגיעו לגדר הגבול אחרי הפצצה ארטילרית כבדה, ככל הנראה של כוחות המשטר, על מרכז רפואי בעיירה קוניטרה שבצפון הרמה. עם הגיעם למעבר הגבול הכריזו גורמי הרפואה של החטיבה המרחבית בגולן על אירוע רב נפגעים.

 

הפצועים הגיעו עם דימומים כבדים ופגיעות קשות בכל חלקי גופם, כולל פצעי הדף, רסיסים וחדירות קליעים. בחסות החשיכה הם טופלו בשטח על ידי עשרות חובשים, פרמדיקים ורופאים צבאיים. באופן חריג, וחרף הסיכון הכרוך בכך, הוקפצו לשטח מסוקי פינוי של חיל האוויר כדי להציל את חייהם.

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

"נאלצנו להקפיץ גם כוחות רפואה מגדודי השריון שהתאמנו באותו יום בגולן, מעבר לכוחות הרפואה החטיבתיים ומגדודי המילואים שאחראים על הגזרה בעת הזו", הסביר ל-ynet מיקי אלמקייס מצוות הרפואה האוגדתי. "שבעה צוותי רפואה עם מטפלים בכירים רוכזו בנקודה. שני הילדים היו עם כוויות מפושטות בכל חלקי גופם ובסכנת חיים אמיתית. הם נאנקו מרוב כאב. היום הם מתאוששים ומטופלים היטב. סבתם התלוותה אליהם והודתה לנו על הטיפול. הפצועים הסורים נראו מופתעים מהחמלה שראו כשחצו את הגבול לכיווננו".

 

אלמקייס ואנשיו ביצעו בשטח גם פרוצדורות כירורגיות דחופות כגון פתיחת נתיב אוויר ונקז חזה. מישל פושקוב, פרמדיק צבאי מהחטיבה המרחבית שטיפל בשני הילדים, הוסיף: "הבאנו איתנו הרבה ציוד רפואי כי ידענו זה אירוע גדול. הילדים נראו מסכנים. נתנו להם תרופות והם היו מפוחדים אבל הם ענו לשאלות, וברגע שהבינו שאני עוזר להם הם נראו שמחים. נתנו להם נוזלים ומעטפת של סטריליות כדי למנוע זיהומים והיפותרמיה".

 

הקרבות באזור מתנהלים במסגרת ניסיונו של משטר אסד להשיב את השליטה ברצועת הגבול עם ישראל, שנשלטת ברובה בשנה האחרונה על ידי המורדים וכוחות איסלאמיים קיצוניים.

 

לפני כשנה נחשפו ב-ynet עדויות של חובשים ששירתו בגבול הרמה וסבלו ממצוקות נפשיות לאחר שנתקלו על בסיס יומי במראות הקשים של פצועים סורים שבהם הם טיפלו. אבל פושקוב מציין: "יש לנו קב"נית קבועה וכצוות רפואי אנחנו מוציאים מהר את כל מה שיש לנו בבטן, משתפים ומדברים זה עם זה. המסגרת תומכת מאוד".

 

בשנה האחרונה הוחלט בצה"ל לא להפעיל יותר את בית חולים השדה במוצב החודר בצפון הרמה, ולהעניק את הטיפולים הדחופים באמבולנסים הצבאיים בשטח, תוך פינוי מהיר לבתי החולים בצפון. בפיקוד צפון הסבירו שהצעד נובע מטעמי התייעלות, וכי בכל רגע ניתן להפעיל מחדש את המתקן הרפואי.

 

2,500 פצועים סורים טופלו בארץ מאז שישראל פתחה את שעריה ההומניטריים ברמה לפני כשלוש שנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
הטיפול בפצועים הסורים
צילום: דובר צה"ל
מומלצים