שתף קטע נבחר

"כוכב החייזרים" נהפך למיסתורי יותר ויותר

מהתבוננות ארוכה ב-KIC 8462852 מצאו החוקרים שמשהו בלתי שגרתי מתרחש על הכוכב - וכנראה שמדובר בכמה תופעות חריגות גם יחד

בשנה שעברה סערו ברחבי העולם בעקבות הגילוי של עקומת אור חריגה במיוחד של כוכב במרחק מאות שנות אור מאיתנו, שאורו היה כל כך מעורפל והבהב ללא הרף, באופן שפשוט לא היה ניתן להסבירו או להשוותו לשום תופעה טבעית מוכרת אחרת. מסיבה זו טענו מדענים רבים, באופן חריג למדי, כי ייתכן שמדובר באיזשהו מבנה-על שהורכב על ידי חייזרים.

 

אך לצערם של חובבי הקונספירציות, מחקרים שנעשו בעקבות הגילוי לא הניבו שום ראיות לכך שמדובר בתופעה חייזרית, אך הטלסקופ "קפלר" של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) בדיוק סיים 1,600 ימים של צפייה בכוכב KIC 8462852 -ו התובנות אפילו עוד יותר מוזרות.

 

הדמיה (צילום הדמיה: נאס"א) (צילום הדמיה: נאס
הדמיה(צילום הדמיה: נאס"א)

 

"בילינו הרבה מאוד זמן בניסיונות לשכנע את עצמנו שזה לא אמיתי", אמר אחד החוקרים, בן מונטט מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה, לאתר "גיזמודו". "פשוט לא היינו מסוגלים לזה".

 

התוצאות של התצפיות האחרונות פורסמו בימים האחרונים ברשת. הן עדיין לא נותחו במלואן על ידי מומחים, אך מסתמן כי לא ניתן להסביר את עקומת האור החריגה של הכוכב KIC 8462852, ולא ניתן למצוא תשובה לתופעה בקרב התיאוריות המובילות שהיו עד כה, והן נחילי שביט או כוכב בעל מבנה עקום.

 

אין זה אומר שישנן ראיות נוספות לכך שאכן מדובר במבנה ענק שיוצר בידי חיים מחוץ לכדור הארץ. אך מה שהמידע כן מראה הוא שמשהו בלתי שגרתי מתרחש על הכוכב, משהו שלא ראינו אף פעם בשום מקום אחר בייקום - וכנראה שמדובר בכמה תופעות חריגות גם יחד.

 

המידע שהגיע מהמחקר האחרון של קפלר, שנערך במשך יותר מארבע שנים, נותח על ידי שני חוקרים מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה. הם ראו שלא רק שתפוקת האור של הכוכב חווה נסיגה של 20% מדי פעם - ההתנהגות החריגה שאליה שמו לב החוקרים בשנה שעברה - אלא שגם במהלך התצפיות שצף האור כולו דהה.

 

 

באלף הימים הראשונים של התצפיות של קפלר על הכוכב דהיית האור לא הייתה קיצונית במיוחד - הזוהר של הכוכב פחת בכ-0.34% בשנה. אך ב-200 הימים הבאים, הכוכב דהה בכ-2% נוספים לפני שהתייצב. בסך הכול, הכוכב איבד כ-3% מהזוהר הכולל שלו במהלך ארבע שנות התצפית.

 

במחקר גם נבחנו 193 כוכבים סמוכים ו-355 כוכבים הדומים לכוכב KIC 8462852, אך שום כוכב אחר לא הראה סימנים דומים.

 

הנתונים הללו מבלבלים לא מעט את המדענים, שעדיין לא הגיעו להסבר ממשי לתופעה. התשובה הסבירה ביותר היא כי כמה גורמים שונים מעורבים, לרבות השפעות של כוכב מעעות, נחילי שביט או שרידים של כוכב שהתפוצץ.

 

אף שהתשובה לסוגייה איננה ברורה כלל, מדגישים החוקרים כי הסבירות כי האור המהבהב והדועך קשור איכשהו לפעולתם של חייזרים נבונים במיוחד היא מאוד בלתי סבירה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים