שתף קטע נבחר
 

המשקאות היקרים בעולם

טקילה ב-150,000 דולר, ויסקי ב-29,000 שקל וכוס אספרסו ב-50 דולר - לעתים אנשים אוספים בולים, לעתים יצירות אמנות או מכוניות עתיקות, ולעתים גם אלכוהול. מנחשים מה מחירו של בקבוק היין הישראלי היקר ביותר?

חשבתם שכבר טעמתם הכל, ולפתע מגיע חבר ומספר שקנה בקבוק וודקה ב-300 שקלים. נראה מוגזם, אה?! הרבה מאמינים שאפשר למצוא וודקה סבירה גם ב-50-60 שקלים, אז למה לבזבז?

 

מסתבר שיש תרבות מותגים ומחירים, ואנשים המחפשים לקנות משקאות יקרים. יתכן שבעבר נפגשתם עם חברים ולגמתם בעת משחק ספורט מכוס פלסטיק המלאה בבירה זולה, שתיתים וודקה מפיית הבקבוק, או אף צרכתם יין זול הנמכר בפחית במהלך אירוע או פסטיבל. יחד עם זאת, בדרך כלל אתם מודעים לאיכות המשקה, וכמעט תמיד גם למחירו.

בלינג, מים מינרלים ב-60 דולר לבקבוק ()
בלינג, מים מינרלים ב-60 דולר לבקבוק

אנשים משקיעים הרבה כסף על משקאות אלכוהול יקרים, יינות ולעיתים אף על קפה ומים. כפי שיש אספני מכוניות עתיקות, בולים נדירים או תמונות של אמנים, ישנם גם אספני משקאות יקרים. חלק עושים זאת כי הם מחפשים לאתגר את החיך בריחות ובטעמים חדשים, אחרים עושים זאת מסיבות חברתיות וכלכליות.

 

עם זאת, אנשים לא שותים פיקאסו, וטראח, הוא נעלם. אבל כן ניתן לשתות במהלך יום קיצי וחמים בקבוק של שאטו שבאל בלאן מבציר 1947 במחיר 515,000 שקלים. רציתם לדעת מה היין הכי יקר שנמכר בישראל? ירדן קצרין מבציר 1990 של יקב רמת הגולן נמכר לאחרונה במחיר של 3000 שקלים - 4 שקלים לכל מ"ל, בהנחה והצלחתם לסחוט כל טיפה מהבקבוק.

דייט יקר (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
דייט יקר(צילום: Shutterstock)
 

ביררנו ובדקנו מול בתי מכירות פומביות, מומחים בתחום היין והכהילים, חברות יבוא והפצה, ואף כמה אספנים מתובלים, נערכה בסופו של דבר הרשימה הקצרה של המשקאות היקרים בעולם, כאשר לכל משקה סיפור משלו.

 

הוודקה היקרה ביותר בעולם

האנושות שותה וודקה עוד מתקופת ימי הביניים, אך רק לקראת שנת 1975 מכירות הוודקה ברחבי עולם גדלו מעבר לכל משקה אלכוהולי אחר. מאז הוודקה נשמרה כמשקה הפופולארי ביותר, תוך פריחתם של מאות מותגים, חלקם המותאמים לטעמם האישי של אנשים, מוודקה זולה הנשתית על-ידי קבצנים בקצה הרחוב ועד לוודקה יקרה הנלגמת על-ידי יאפים במסיבות לאונג'.

 

כשהסדרת הפקת הוודקה החלה ברוסיה במאה ה-17, במיכלים של 12 ליטרים, תומחר המשקה במחיר הזהה לשתי פרות המפיקות חלב. מכל מקום, הרוסים אהבו את המשקה האלכוהולי החלקלק וקבעו לו מיסוי כה גבוה, עד שסיפק לצאר הרוסי 40% רווח מכלל הכנסות המדינה.

 

אך מהי הוודקה היקרה בעולם הניתנת לרכישה היום לצרכנים? זה אינו בקבוק בושם יפה, כי אם וודקה מזוקקת באבני חן – תוצרת מזקקת בלקווד מסקוטלנד. הוודקה מכונה וודקה דיווה (Diva). ראשית מזוקק הנוזל דרך קרח, לאחר מכן עובר זיקוק דרך פחם נסורת של עץ תרזה נורדי ולבסוף עובר באבק יהלומים ואבני חן (די עצוב לראות אדם מוחץ אבנים יקרות כדי לעשות וודקה טובה). המפתיע ביותר הוא דווקא המחיר: בתוך כל בקבוק תמצאו אבני חן יקרות וגם לא יקרות, הכוללות בחלקם יהלומים, אשר יניעו את מחיר הבקבוק החל מ-70 דולר וכלה ב-1,060,000 דולר.

וודקה דיווה - היקרה בעולם
וודקה דיווה - היקרה בעולם

הבירה היקרה בעולם

בירה היא אחד המשקאות העתיקים ביותר בתרבות האנושית. בעוד אנשים רבים נהנים לשתות בירה קלה או בירה זולה כלשהי, מעט מלוגמי הבירה נחשבים קוניסרים בנושא. מקרב אוכלוסייה מבינה זו, יצאה חברת סמואל אדאמס עם הבירה הכוהלית ביותר שנרשמה בספר השיאים של גינס. סמואל אדאמס/חברת הבירה של בוסטון, השיקה את הבירה אוטופיה, הנאמדת במחיר של 100 דולר לבקבוק.

 

הבירה מבושלת עם ממסך של כשות איכותי מאוד ונמכרת בבקבוק דמוי דוד קטן העשוי מנחושת. ומה בנוגע לטעם? אינו דומה לאף משקה בירה בעולם: הטעם מתקתק ועשיר ברמזים לווניל, אלון וקרמל. הבירה ללא גזים ויש להגישה בטמפרטורת חדר. עד כה יוצרו כ-8000 בקבוקים בלבד.

בירה אוטופיה
בירה אוטופיה

הוויסקי היקר ביותר בעולם

בראש רשימת הוויסקי נמצא המשקה שעבר 60 שנות יישון: וויסקי סקוטי מקאלן פיין מסדרה נדירה 1926. אמנם הבקבוק שעולה 38,000 דולר אזל מן המדפים, אבל מגזין פורבס מציין כי עדיין ניתן ללגום ממנו במלון בורגאטה בניו-ג'רסי ארצות-הברית, בשביל סכום זעום של 3,300 דולר לכוסית.

 

במקום השני ברשימה תמצאו וויסקי מאותה משפחה, משנת 1939, הנמכר במחיר צנוע של 10,125 דולר לבקבוק, ואחריו מדשדש שיבאס ריגאל רויאל סאלוט אשר נמכר בגרסת הבלנד משנת 2003 במחיר 10,000 דולר. וויסקי זה יוצר לכבוד יום הכתרתה ה-50 של המלכה אליזבת השנייה. עד כמה שידוע, המלכה לא טעמה ממנו מעולם.

 

אבל אם אתם באמת אספנים נדירים ומחפשים משהו מיוחד, כדאי לחפש אחר מקאלן M. הנוזל האחרון בהחלט לוויסקי שנוצר בשנת 1824. לאחרונה, מהדורת ה-6 ליטרים שלו נמכרה במכירה פומבית תמורת 628,000 דולר. מי שמעוניין, לחברה המייבאת את הוויסקי הזה לישראל נותרו שני בקבוקים אחרונים. רוצים לדעת כמה עולה בקבוק? 29,200 שקלים. משום מה מתעקשים שם על ה-200 שקלים.

וויסקי מקאלןM בשווי 29,200 שקלים
וויסקי מקאלןM בשווי 29,200 שקלים
 

השמפניה היקרה ביותר בעולם

שמפניה נשתית לרוב כחלק מחגיגה, וכשמציינים הצלחה - רבים אוהבים להחצין את הצלחתם. השמפניות היקרות מתומחרות בשל תדמית ועיצוב הזכוכית, ולא בהכרח בשל מה שבתוך הבקבוק. השמפניה היקרה בעולם נמכרה בשנת 2005 במחיר 17,625 דולר לבקבוק: לואי רודררקריסטל ברוט 1990, בגודל מתושלח (6 ליטרים). הבקבוק בגודל רגיל היקר שנמכר עד היום, היה מבית השמפניה קרוג, קלו דו מסניל 1995במחיר 750 דולר לבקבוק. לא נורא. יש לציין, כי אלו המחירים הרגילים של בתי השמפניה, ולא המחירים כפי שהיו נמכרים במכירה פומבית.

 

הקוקטייל היקר ביותר בעולם והרום היקר ביותר בעולם

אם אתם מהאנשים אשר מעדיפים לצוד אחר משקה טוב בעיר הגדולה, אז אתם בטח מודעים לעובדה שקוקטיילים בתל אביב עולים יותר מבכל מקום אחר, ולפעמים גם יותר מדי. יחד עם זאת, המחיר היקר ביותר עבור ממזג יכול להפתיע קוראים רבים, אך לא יגרום לכם לאובר-דראפט בחשבון הבנק.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

ספר השיאים של גינס ציין כי במהלך 2007 נערך טקס חגיגי לחתימה על חוזה של אנליסטים מתחום שוק ההון במלון בבלפסט, צפון אירלנד. בטקס רקח הברמן שון אניסטר את המשקה מאי טאי,במחיר של 1,500 דולר לכוסית. המאי טאי נעשה מרוּם מסוג ריי אנד נפיו, וזאת כדי להשוות למשקה את הטעם של המאי טאי המקורי שהומצא לפני כ-60 שנה. אמנם בקבוק הרום 750 מ"ל נראה רגיל לחלוטין חיצונית, אך מחירו רועם ומגיע ל-52,000 דולר. מצבור נדיר של הרום בן ה-17 שנה נשמר ונקנה על-ידי בר המלון הנ"ל באירלנד. עד כה, נעשו רק 3 כוסות מן הקוקטייל, ונשארו עוד כ-15. רוצו ותיהנו.

רום ריי אנד נפיו
רום ריי אנד נפיו
 

המים המבוקבקים היקרים ביותר בעולם

מים בבקבוק הם עסק גדול. האמת, עסק מאוד גדול. בתוך פחות מעשר שנים צריכת המים בעולם שולשה, עם מחירים ממוצעים העוברים פי100 מעלות מי ברז. המפיק-תסריטאי ההוליוודי, קווין ג. בויד, ערק לתעשיית המים, והחל להפיק את הבקבוק בלינגH20, אשר תועד בידיהם של הרבה ידוענים במסיבות ובטקסים, כמו האמי, גראמי ופרסי המוזיקה של MTV.

 

המים מבוקבקים בעיירה דנדרידג', טנסי, כנראה המקום הכי פחות צפוי לביקבוק מים יקרים. גישתו של בויד לשוק המים המבוקבקים הוא קיצוני כמו הבקבוקים המיוחדים: הבקבוקים מגיעים לעיתים קפואים, עם פקקי שעם ועוד מעוטרים בקריסטל סבורסקי. אם אתם אוהבים מים אליטיסטיים, היו מוכנים לשלם בין 40 ל-60 דולר לבקבוק 750 מ"ל.

הטקילה היקרה בעולם

לאספן פרטי ואלמוני, יש את ההוכחה הכתובה לרכישת בקבוק "אולטרה פרימיום" של טקילה, במחיר מופרז של 225,000 דולר. הטקילה היקרה בעולם מגיעה בבקבוק זהב וארד תוצרת טקילה ליי. הבקבוק ממולא בטקילה מסוג פסיון אצטקה, הנעשה מתזקיק טהור של צמח האגבה הכחול אשר הותסס, זוקק ויושן לתקופה של שש שנים.

כל אחד מבקבוקי הטקילה היקרים, מזכיר קונכיית ים מרושתת וחרוט אישית על-ידי אלחנדרו גומז אורופזה, אמן מכסיקני נודע. 33 בקבוקים בודדים נעשו מזהב ומפלטינום במחיר מעט נמוך יותר מ-150,000 דולר, כשבקבוקים העשויים מכסף יעלו לכם כ-25,000 דולר בלבד.

 

צפו - כך תכינו קוקטייל טקילה:

צילום: אלעד רובינשטיין

צילום: אלעד רובינשטיין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הקפה היקר ביותר בעולם

הקפה היקר ביותר בעולם לא מגיע אלינו מג'מייקה, אתיופיה או הוואי, אלא מתארח אצלנו באדיבות אינדונזיה. קופי לוואק בהחלט קיים, ואלו ששותים אותו טוענים כי נעשה מפולי קפה אשר נאכלו, עוכלו והופרשו מחדש על-ידי סמור עץ הדקל האינדונזי.

 

החיה הנקראת לוואק (סמור, באינדונזית, אך בעצם זוהי הנקראת גחן דקלים אסייתי), האוכלת את הפולים האדומים, ולאחר מכן בולעת רק את החלק החיצוני של זג פולי הקפה, אך לא מעכלת את החלק הפנימי, ולכן מפרישה אותו.

לוואק ()
לוואק
 

מסתבר שהעיכול הפנימי בקיבת החיה, נותן לקפה טעם ייחודי אשר מסיר את המרירות מן הפולים. בשלב מתקדם, נאספים גללי הפולים על-ידי תושבי האיים ונמכרים בצורתם. פולי הקפה היקרים נמכרים במחיר של עד 600 דולר לק"ג, ובכך כוסית אספרסו תאמיר לכדי 50 דולר. זאת בהנחה, ואתם מצליחים להתגבר על העובדה שאתם שותים משהו שעבר מיצי עיכול של סמור.

 


פורסם לראשונה 09/08/2016 19:33

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמה הייתם משלמים על בקבוק מים מינרלים?
מומלצים