שתף קטע נבחר

 

בריאן קרנסטון: "פיקוח על נשק חשוב יותר מפיקוח על סמים"

אתם זוכרים אותו כרוקח הקריסטל-מת' מ"שובר שורות" וולטר ווייט, אבל במותחן "המסתנן" בריאן קרנסטון עובר לצד השני של החוק ומגלם סוכן שהצליח להפיל ראשי קרטל. בראיון ל-ynet הוא מודה שהחברה מודעת לקיומם של סמים, אך חייבת להתנגד לתפוצת הנשק: "אין היגיון באזרחים חמושים"

צפו בראיון עם בריאן קרנסטון ובנג'מין בראט

צפו בראיון עם בריאן קרנסטון ובנג'מין בראט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאז שעשה היכרות עם קהלים רחבים בטלוויזיה האמריקנית, בדמותו של וולטר ווייט בסדרה המופתית "שובר שורות", הפך בריאן קרנסטון לאחד השחקנים העסוקים על המסך הגדול בהוליווד - בין אם אלו דרמות איכותיות כמו "דרייב", "טרמבו" ו"ארגו" זוכה האוסקר, או שוברי קופות עתירי תקציב מזן "גודזילה" והאתחול העתידי של "פאוור ריינג'רס" (אליו לוהק כזורדון). בקרוב הוא אף ייקח חלק פעיל בפרויקטים החדשים של ווס אנדרסון וג'יימס פרנקו, אבל בימים אלה הוא מקדיש את כל כולו למותחן "המסתנן" של בראד פורמן, בו תמך כמפיק, וגם ככוכב הראשי. ואת מי הוא מגלם? תופתעו לשמוע: סוכן המכס האמריקני רוברט מייזר, שפעל נגד הברחות סמים לארצות הברית. רחוק כל כך מוולטר ווייט חביבו.

 

מבחינת קרנסטון בן ה-60, לקפוץ מדמות של רוקח הסמים ב"שובר שורות", לזו של מייזר שנלחם בתעשייה זו היא טבעית לגמרי. "כשחקן אתה מתרגל למעבר בין דמות לדמות. אתה מתפשט, ואז לובש מחדש את השריון של כל דמות", הוא מסביר, "זה מגיע לנקודה שברגע שאתה מכיר את הדמות, זה רק עניין של להוריד כובע אחד ולשים אחר. הורדתי את המשאף וחבשתי במקומו כובע של שוטר".

 

בריאן קרנסטון ב"המסתנן" ()
בריאן קרנסטון ב"המסתנן"
 

"המסתנן" מבוסס על ספרו של מייזר שהיה מוכר בקרב חוגים עברייניים וכלכליים שונים כבנקאי הערמומי בוב מוסלה. תחת שם זה הציג עצמו לאנשי קרטל מדיין, אותו ארגון סמים רחב היקף שנוהל על ידי פבלו אסקובר מהעיר מדיין שבקולומביה, ובאמצעות נציגו בארצות הברית, איש העסקים רוברטו אלקינו. למרות חשדות רבים, וגם לא מעט איומים, הצליח מייזר לטפס במעלה היררכיית הקרטל, ליצור קשרים אישיים עם אלקינו עצמו - ובסופו של דבר להפיל אותו ואת הגורמים הכלכליים שתמכו בו ופרשו חסותם על הלבנת כספי הסמים והעברתם לחשבונות בנק עלומי שם. 

 

קרנסטון מגלם בכישרון רב את מייזר, סביבו נע הסרט. הוא נעזר בצוות שחקנים ראוי כמו ג'ון לגויזמו בתפקיד הבלש שלצדו ודיאן קרוגר כסוכנת שהוצמדה לו, בתור ארוסתו היפה והצעירה. מהצד השני של החוק בולט בנג'מין בראט, המוכר לנו בעיקר כבלש ריי קרטיס מהסדרה "חוק וסדר". פה הוא עושה את הכיוון ההפוך מזה של קרנסטון בתפקיד אלקינו, כריש הסמים שהוא בסך הכל אדם אדיב ונחמד - כזה שקל למייזר וגם לנו ליפול בקסמו, קצת כמו שקרה לנו במקרה של ווייט, או של פבלו אסקובר עצמו בסדרה האהובה "נרקוס".

 

בריאן קרנסטון ובנג'מין בראט משני צדי החוק ב"המסתנן" ()
בריאן קרנסטון ובנג'מין בראט משני צדי החוק ב"המסתנן"

"אני חושב שמה שקורה זה שהקהל היום יותר מתוחכם. הוא רוצה את הסיפורים שלו מפורטים יותר", מסביר קרנסטון את ההיקסמות של הצופים מסצנת סוחרי הסמים, "לשרטט את הדיוקן של נבל - למשל בנג'מין בראט שמגלם את רוברטו - ולגלם אותו כאיש הרע שהוא כל הזמן רע - זה כבר לא אמין יותר". השחקן הוותיק לא סבור שזה סימן לפתיחות שהחברה המודרנית מגלה לשימוש בסמים, ואלו שמספקים אותם. "אני חושב שזה יותר שכיח. אנחנו מקבלים יותר את העולם הזה כחלק מהחברה שלנו, בין אם אני אוהב את זה או לא. כך שזה כנה, וזו העבודה שלנו כמספרי סיפורים להציג סיפור בדרך הכנה ביותר האפשרית".

 

הרושם שמתקבל מצפייה ב"מסתנן" הוא שמלחמת החורמה של זרועות החוק האמריקניות נגד מבריחי הסמים, היא בעיקר בגלל הכסף השחור שמתגלגל בין ארצות הברית לקולומביה, ללא כל פיקוח של רשויות המס המקומיות. לעיתים ההרגשה היא שמייזר ודומיו עושים ככל יכולתם כדי לחסום את ערוצי העברת הכספים, בעוד שלממשל בוושינגטון אין דאגה אמיתית למשתמשים. על הרקע הזה, מוזרה גם ההשקעה העצומה במאבק בסמים שפוגע בעיקר במשתמשים עצמם - וגם גוזל כספים רבים מהמדינה, כשמנגד סחר הנשק בארצות הברית פורח בחסות החוק וללא כל פיקוח. הרשויות אמנם נהנות ממיסוי על מוצר צריכה מוזר זה, אבל הלקוחות החמושים הופכים לסכנת חיים לסביבתם - ודוגמאות לא חסר. הן באות על בסיס יומי.

 

בריאן קרנסטון ב"המסתנן" ()
בריאן קרנסטון ב"המסתנן"
 

קרנסטון ברור מאוד בקריאתו לשנות את המדיניות האמריקנית בנוגע לסחר בנשק חם ללא פיקוח, זה חשוב יותר כרגע מפיקוח על סמים. "באופן מיידי אני חושב שאנחנו זקוקים להגבלה על הנשק. הרעיון שהאזרחים שלנו חמושים בנשק צבאי רב עוצמה היא מגוחך, אין בה שום הגיון, אז בואו ניצור חוקים שפויים ומעשיים כדי להגן על החלק המשמעותי של האזרחים".

 

בראט נשמע אף נחרץ יותר בנוגע לסוגיה הזאת, הנמצאת במחלוקת בקרב הציבור האמריקני, על רקע הטבח שארע לפני כחודשיים במועדון באורלנדו. "אנחנו, כחברה, נואשים למשהו שיקרה. אנחנו לא יכולים להמשיך להתכחש לזה ולצפות שמישהו אחר או דור אחר יטפל בזה. הסוגיה הזאת אמיתית, עכשיו, והצורך בשינוי ובמנגנון הגנה שייקבע הוא חיוני להישרדות שלנו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים