שתף קטע נבחר

היום: שגיא מוקי יציל את המצב?

אחרי יומיים עגומים לג'ודו, אלוף אירופה ב-2015 יצטרך להתמודד החל מ-16:00 עם פציעה טורדנית והגרלה בעייתית. ב-19:05 ייכנסו למעגל התחרויות גולשי הרוח שחר צוברי ומעיין דוידוביץ'. ב-15:00: סרגיי ריכטר ינסה לנפץ את תקרת הזכוכית בקליעה

אחרי הפתיחה הרעה של המשלחת הישראלית שטרם השיגה ניצחון בודד בתחרויות הג'ודו, יגיע היום (ב', 16:00) תורו של אחת מהתקוות הגדולות של הענף להתחרות, שגיא מוקי (עד 73 ק"ג), אלוף אירופה ב-2015.

 

הבעיה היא שדווקא לקראת רגע השיא בקריירה שלו, מוקי מתמודד עם פציעה לא קלה בגב אותה איגוד הג'ודו מנסה להסתיר. ייתכן כי מדובר בבלט דיסק. מוקי לא התאמן בצורה מלאה כבר יותר משבועיים, ובשלב מסוים אפילו התקשה ללכת.

 

מוקי מאוד מכונס בעצמו בתקופה האחרונה. ייתכן כי האולימפיאדה תהיה ההופעה האחרונה שלו במשקל עד 73 ק"ג. לאחר האולימפיאדה עשוי מוקי לעבור בהדרגתיות למשקל עד 81 ק"ג, מאחר והוא סובל בתקופה האחרונה מבעיה של הורדת משקל.

 

מעבר לכך, ייתכן שפרץ מוקדם מדי, מאחר שהיריבים כבר מכירים אותו וסוגרים את התרגילים שלו. הוא סובל מנסיגה אחרי הזינוק האדיר שעשה תחת סמדג'ה, שמאמן אותו מגיל 3. 18 מדליות אסף מוקי בקמפיין הנוכחי וזה נתון מרשים, אבל רק אחת מהן הייתה השנה.

 

מוקי קיבל הגרלה קשה, ויפגוש בסיבוב הראשון את הסלובני רוק דראקשיץ', יריב אגרסיבי, כזה שזז ללא הפסקה, בדיוק הסגנון שמקשה על מוקי בדרך כלל, עוד לפני הפציעה. דראקשיץ', אלוף אירופה ב-2013, ניצח את מוקי בשלושה מבין ארבעת המפגשים ביניהם. הניצחון היחיד של מוקי הושג בחצי גמר גראנד פרי דיסלדורף ב-2014.

 

הגרלה לא פשוטה. שגיא מוקי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
הגרלה לא פשוטה. שגיא מוקי(צילום: אורן אהרוני)

 

ניצחון של מוקי בסיבוב הראשון ייתן לו ביטחון, תחושה שאפשר להילחם גם במצבו הנוכחי. במקרה כזה ימתין לו הגרמני איגור ונדטקה. יתרון נוסף הוא ששני הג'ודוקא החזקים במשקל: שואי אונו היפני וצ'נגרים אן הקוריאני לא נמצאים בצד של מוקי. אבל מצד שני, הוא עלול להיפרד מריו עם כל הציפיות כבר אחרי קרב אחד. כמו ראשוני, פולק וכהן.

 

הגולשים קופצים למים

שלוש מתוך שבע המדליות האולימפיות של ישראל הגיעו מגלישת רוח. גל פרידמן עשה זאת פעמיים, עם ארד באטלנטה וזהב באתונה, ושחר צוברי לקח את הכסף בבייג'ינג.

 

היום (19:05) ייפתחו תחרויות גלישת הרוח בריו עם שני נציגים ישראלים, שחר צוברי ומעיין דוידוביץ'. צוברי הגיע לאולימפיאדה השלישית ברציפות שלו אחרי שניצח בקרב פנימי מתוח ורווי השמצות את נמרוד משיח, אבל ייתקל ביריבים איכותיים מאוד, שהפגינו התקדמות בעוד הוא סובל מירידה בהישגים שלו בשנים האחרונות.

 

די להסתכל על אזור הפודיום בשלוש השנים האחרונות ולהבחין כי צוברי פשוט לא היה שם. המדליה האחרונה שלו הושגה באוקטובר 2013, כסף באליפות אירופה בצרפת. לפני כן הוא זכה פעמיים באליפות היבשת ופעם אחת בארד באליפות העולם. בשתי אליפויות אירופה האחרונות בהן השתתף הוא סיים במקומות 23 ו-15, ומה שאולי יכול להביא אותו למומנטום טוב הוא המקום השישי באליפות העולם האחרונה, שנערכה במגרשו הביתי באילת.

 

שחר צוברי. הישגיו צנועים ביחס לעבר (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שחר צוברי. הישגיו צנועים ביחס לעבר(צילום: אורן אהרוני)

 

מאז שהבטיח לפני מספר חודשים את מקומו בריו, צוברי בעיקר התאמן. הוא ויתר על השתתפות באליפות אירופה וניסה להתמקד בברזיל. הוא שהה פעמיים באתר האולימפי למשך שלושה שבועות בכל פעם וניסה ללמוד את התנאים המגוונים, בצד הבעיות כמו הלכלוך, הפגרים של בעלי חיים שנמצאו במקום והחיידקים שהווירולוגים הזהירו מפני הידבקות בהם.

 

אחרי ימי האימון האחרונים, צוברי מלא תקווה ואפילו מצהיר: "אני נמצא ברשימה של אלו שיכולים לקחת מדליה, ככה אני סופר את עצמי, וככה אחרים מרגישים כלפיי. יש מלא גולשים טובים, ואני חלק מהחבורה הזו".

 

למרות האופטימיות של צוברי, אם נהיה ריאליים - זכייה שלו במדליה תיחשב להפתעה. לגולש הישראלי, שיהיה ב-1 בספטמבר בן 30, יש ניסיון של שתי אולימפיאדות, אבל גם בצי המתחדש יש עדיין גולשים בעלי ניסיון בינלאומי גדול משלו, לא בהכרח אולימפי, כמו למשל אלוף העולם הפולני שהוא בן 35 ועבורו מדובר באולימפיאדה ראשונה. בצמרת אפשר למצוא גם גולשים מצרפת, הולנד, סין, בריטניה וברזיל.

 

דוידוביץ' עבורה זו תהיה הופעה שנייה במשחקים האולימפיים תנסה לשחזר לפחות את התוצאה שלה מאולימפיאדת בייג'ינג, שם הגיעה לשיוט המדליות וסיימה במקום העשירי.  

 

דוידוביץ' כבר הוכיחה עצמה בעבר כשזכתה פעמיים במדליית ארד באליפויות עולם (2013 ו-2014), ופעם אחת הוכתרה כסגנית אלופת אירופה (2012). השאלה הגדולה היא אם תצליח לעשות את השדרוג ולחזור לפודיום דווקא במשחקים בריו.

 

ריכטר ינפץ את תקרת הזכוכית?

ענף הקליעה בישראל ניפק שורה של הישגים באליפויות אירופה, עולם ואפילו השוואה של שיא עולמי על ידי הקלע גיא סטריק. זירה אחת עדיין לא הצליחה הקליעה הישראלית לכבוש - המשחקים האולימפיים. 
 

הקלע סרגיי ריכטר ינסה היום (15:00) לנפץ את תקרת הזכוכית כשישתתף במודמות בתחרות לרובה אוויר ממרחק 10 מ'. לפני ארבע שנים באולימפיאדת לונדון ריכטר היה קרוב מאוד לגמר והחמיץ אותו בנקודה אחת. ריכטר, כמו כל יתר המתחרים, יירה 60 כדורים במשך לכל היותר שעה וינסה לפגוע כמה שיותר במרכז המטרה.

 

ריכטר רשם את הישג השיא שלו ב-2013 כשהוכתר לאלוף אירופה. ב-2015 הוא סיים שלישי במשחקים האירופאים בבאקו. "משמח אותי לדעת שאני מסומן כאחת התקוות הישראליות למדליה", סיפר ריכטר. "הציפיות הגבוהות ממני והעובדה שאני תחת הכוונת הלאומית מחייבות אותי להיות טוב יותר בהשוואה ללונדון, שבה לא הייתי מסומן למדליה. המשחקים בלונדון היו שיעור וריו זה המבחן. אין מצב שאני לא מקבל ציון מושלם, כלומר מדליית זהב, מדליה אחת ויחידה שיש לך ואין להרבה אחרים. לזה אני מקדיש את החיים שלי בשנה אחרונה. הגוף שלי אוכל ונושם את האולימפיאדה 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים