שתף קטע נבחר

 

ישראלית מוחזקת בנתב"ג עם תינוקת: "זו בתי". משרד הפנים: "הילדה זרה"

פרסום ראשון: גלית נקש, בת 49 מרמת גן, מוחזקת מאז שבת בנתב"ג עם ילדה כבת שנה שעמה הגיעה מסרי לנקה. רשות האוכלוסין: "אין אישורים שיאפשרו כניסתה". היום תוגש עתירה בבקשה למנוע את גירוש הילדה

גלית נקש והילדה שעמה הגיעה ארצה ()
גלית נקש והילדה שעמה הגיעה ארצה

ניסיון להונאה והברחת תינוקת, או חוסר רגישות של המדינה? כמעט 48 שעות חלפו מאז שגלית נקש, ישראלית בת 49 מרמת גן, נחתה בישראל עם פעוטה כבת שנה - בתה, לטענתה. אלא שכניסתה לארץ נמנעה והיא טרם עזבה את נמל התעופה. השתיים, שהגיעו ארצה מסרי לנקה בשבת בצהריים, מוחזקות בנתב"ג לאחר שכניסתה של הפעוטה לישראל סורבה על ידי רשות האוכלוסין וההגירה בטענה שנקש לא הציגה את ההוכחות הנדרשות לכך שאכן מדובר בבתה. הרשות אף מבקשת לגרש את נקש ואת הפעוטה בחזרה לסרי לנקה.

 

סיפורה של נקש, אשת עסקים, מתחיל לפני מעט יותר משנה עם הגעתה לסרי לנקה. לדבריה, באותם ימים היא הייתה בסופו של החודש השביעי להריונה. "הגעתי למדינה בהריון מתקדם, במהלך שעליו אני מצטערת עד היום, בגלל הסתבכות עסקית שלא הותירה לי ברירה", סיפרה ל-ynet מהחדר שבו היא מוחזקת בנתב"ג. 

 

לטענתה, לאחר הגעתה לסרי לנקה היא חשה ברע, אושפזה וילדה לידה מוקדמת. מאז מגוללת נקש מסכת של ייסורים ומאבק מתמשך בבירוקרטיה. לדבריה, מספר ימים לאחר הלידה, כאשר ביקשה להגיע עם בתה לישראל ויצרה לשם כך קשר עם הרשויות הישראליות בחו"ל, נמסר לה כי בנוסף על המסמכים שהגישה עליה לעבור בדיקת רקמות בניו דלהי שבהודו.

 

מדובר בהליך הנדרש במקרים מסוימים על ידי הרשויות בישראל, במקרה של בקשה להביא לארץ ילדי אזרחים ישראלים שנולדו בחו"ל ושיש חשש לגבי זהותם. זאת, בין היתר, במטרה למנוע מקרים של חטיפת ילדים. לדברי אחיה, יוסי נקש, מדובר בהליך שנמשך כחודשיים ולא היה באפשרותה לעבור אותו. "גלית סירבה, בין היתר, מכיוון שהילדה לא מחוסנת - יש בעיית חיסונים חמורה בסרי לנקה וכיום גם הילדה מחוסנת חלקית, בחיסונים לא תואמים לארץ", הסביר בפוסט שפרסם בפייסבוק.

 

"אני מרגישה שמתעמרים בי. מדינת ישראל מפעילה עליי מכבש ענק של אטימות ואני לא יודעת איך להתמודד איתו. אני חסרת אונים", מתארת גלית את יחס הרשויות כלפיה בשנה האחרונה. "ביקשו הוכחות להריון ולכך שהיא הילדה הביולוגית שלי. הצגתי הכול, אך זה לא עזר".

 

יש לציין כי נקש עזבה את סרי לנקה עם הילדה, כשהאחרונה מצוידת בדרכון שאינו שלה. לדבריה, היא עשתה זאת מאחר שהאשרה שלה במדינה פגה ולא הייתה בידיה כל ברירה. גלית טוענת כי אם תגורש מישראל לסרי לנקה, היא תיעצר מיד. 

הילדה שהובאה ארצה. רשות האוכלוסין: "הגיעה ללא אישורים מתאימים" ()
הילדה שהובאה ארצה. רשות האוכלוסין: "הגיעה ללא אישורים מתאימים"

"הגעתי בצורה לא חוקית לישראל כי לא הייתה לי ברירה. אשרת השהייה שלי בסרי לנקה פגה וחיינו שם בבדידות קשה, ללא משפחה, תחת מצוקה כלכלית וללא הכנסות. בחלק מהזמן אני אף אושפזתי בבית חולים ולא היה פתרון לילדה, שלא התחסנה כנדרש בגלל מחסור בחיסונים במדינה".

 

בני משפחתה של גלית טוענים כי הם פנו שוב ושוב לרשויות בישראל במהלך השנה האחרונה, בין היתר באמצעות עתירה לבית המשפט המחוזי והשגת הסדר פשרה עם משרד הפנים, אך הוא לא יושם. "שלחנו אינספור מכתבים ופנינו שוב ושוב למשרד כדי להסדיר את העניין, אך איש לא עזר לנו למרות שנתנו הבטחות להסדר".

 

היום (יום ב') תוגש עתירה לבית המשפט לענייני משפחה ולבית המשפט המחוזי בבקשה למנוע את גירושה של הילדה ולערוך את בדיקת הרקמות בישראל. נקש אומרת כי היא והילדה מוחזקות בינתיים בתנאים קשים בנתב"ג, ומבקשת עזרה. "הילדה ואני נמצאות בחדר אטום בנמל התעופה. אנחנו ישנות על ספה בתת-תנאים כבר יומיים, אחרי טיסה ארוכה".

 

"אין אנו מבקשים דבר מלבד ההיגיון - שגלית תבצע את ההליכים בארץ ולא תיזרק לכלבים. אנחנו מבקשים בדחיפות כל עזרה", הוסיף אחיה.

 

החשד של הרשויות: התינוקת נקנתה בכסף

מנגד, ברשויות בישראל טוענים כי קיים חשד שלפיו האישה ניסתה להבריח את התינוקת לארץ בעזרת אחיה. ברשויות ציינו כי כבר לפני שנה יצרה האישה קשר עם הגורמים הרלוונטיים וביקשה להביא את התינוקת לארץ. לטענתן, הקונסול בסרי לנקה הבהיר לאישה כי לפי הנהלים בישראל האישה מחויבת לעשות בדיקת רקמות אלא אם תיכנס עם התינוקת לישראל ותבצע כאן את הבדיקות. לטענת הרשויות, האישה סירבה להצעות שהועברו אליה בנושא זה. האישה טוענת בתגובה כי לא סירבה לבדיקת רקמות בארץ.

 

הרשויות טוענות עוד כי לפני כמה חודשים הונפק לתינוקת אחרת דרכון בהליך דחוף, ובדרך לא ברורה הגיע לאישה בסרי לנקה. לדברי הרשויות, בעזרת אותו דרכון האישה יצאה עם התינוקת מסרי לנקה וטסה לארץ דרך טורקיה. לטענתן, האישה לא הציגה בטורקיה את הדרכון הישראלי של התינוקת אלא דרכון שהונפק בסרי לנקה.

 

הרשויות הבהירו לישראלית כי היא רשאית להיכנס לארץ, אך ללא התינוקת. לטענתן, הישראלית מסרבת לצאת מנתב"ג בלי התינוקת שלטענתה היא בתה הביולוגית. בהתייעצות בין כמה משרדי ממשלה הוחלט לפתוח מיד בהליך החזרתה של התינוקת למדינת מוצאה בשל חשש שמדובר בחטיפה של תינוק. ישראל יצרה קשר עם הרשויות בסרי לנקה ומתאמת את החזקת התינוק. הקונסול אף הגיע בבהילות לנתב"ג כדי לראות מקרוב את התינוקת. הדרכון הישראלי שלה, כך לפי הרשויות, נעלם וקיים חשד שהוא הושמד.

 

לטענת הרשויות, בדיון קודם שנערך בבית הדין לעררים נקבע כי ניתן להחזיר את התינוקת לארצה. הרשויות ציינו עוד כי בית הדין גם קבע שאסור לאישה לעשות דין לעצמה וכי אין מניעת לעשות את בדיקת הרקמות, כך שאם ייקבע שאכן מדובר בבתה הישראלית – היא תוכל להביאה לארץ.

 

בישראל אף חושדים שהבאת התינוקת מאסיה הייתה כרוכה במהלך לא חוקי ונבדק חשד שלפיו התינוקת נרכשה בכסף. נכון לרגע זה, אומרים גורמים בישראל, אין שום הוכחה שקושרת את התינוקת לאישה הישראלית.

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "מדובר בישראלית שנחתה יחד עם ילדה זרה וללא אישורים מתאימים שיאפשרו את כניסתה. מסיבה זאת כניסתה של הילדה סורבה".


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים