20 חוקרים פשטו על מפעל יוניליוור
משרד החקירות ויצמן-יער נשכר בידי יוניליוור לחקור את פרשת הסלמונלה. החוקרים החלו לחקור עובדים ולבדוק את מצלמות האבטחה. עובד: "מנסים לבדוק אם מישהו החליף במזיד את תווית המשטח הנגוע שיצא לשוק"
חוקרי משרד החקירות ויצמן-יער הגיעו הבוקר (ב') למפעל תלמה בערד, בניסיון לחקור כיצד התרחשה פרשת הסלמונלה. משרד הבריאות הצהיר אמש כי ימונה משרד חקירות פרטי לבירור נסיבות הפרשה, ומשרד ויצמן-יער נשכר בידי יוניליוור לחקור את הנושא בהתאם לדרישת משרד הבריאות.
"העונש של יוניליוור - שהם תחת זכוכית מגדלת שלנו"
משרד הבריאות: תלמה התרשלה ותעבור לפעול תחת פיקוח
רשת שיווק: "ירידה של 90% במכירות קוקומן"
אחד העובדים במפעל סיפר ל-ynet: "הגיעו 20 חוקרים ממשרד החקירות, ועובדים רבים במפעל נקראו לחקירה ונשאלו על תנועותיהם ומעשיהם במפעל בתקופה האחרונה. ראינו גם שהחוקרים בודקים את מצלמות האבטחה וצופים בסרטים כדי לראות מי עשה מה. הבנתי שמנסים לבדוק אם מישהו החליף במזיד את התווית של המשטח הנגוע בסלמונלה שיצא לשוק. לא ברור לגמרי אם הם חושדים שזה נעשה בזדון או בטעות, אבל בודקים עכשיו הכל".
לפי נתוני יוניליוור, לא פחות מ-643 משטחים - כ-150 אלף מוצרים - זוהמו בפרשת הסלמונלה. מתוכם, לפי יוניליוור, יצא לצרכנים משטח אחד שבו היו 240 מוצרים. יתר המוצרים הנגועים, לדברי החברה, לא יצאו מתחומי המפעל.
אחד המוצרים המזוהמים, קורנפלקס תלמה בד"ץ, הגיע לבית לקוחה שגרה בפתח תקווה. הוא נקנה בבארות יצחק בסניף של רשת "יש חסד", רשת למהדרין של שופרסל. לא ברור אם האריזות שהיו במשטח המזוהם נשלחו לרשתות נוספות. על המדף ברשתות "יש חסד" או שופרסל אין מוצרים נוספים, משמע שהם הגיעו לבתי הצרכנים.
אתמול ביקרו בכירי משרד הבריאות במפעל דגני הבוקר של תלמה בערד ואספו דגימות מקווי הייצור. בנוסף בדקו כמה זמן היו בבידוד של המוצרים המזוהמים ממוצרים שלא זוהמו.
צפו: בכיר משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, מגיב לפרשה בראיון ל-ynet