אפשר גם בקיץ: מרק אפונה, ברוקולי וכרובית מוקרם
יש הטוענים שאם נשתה או נאכל משהו חם בימי הקיץ, הגוף שלנו יבצע השוואת טמפ' לזו שבחוץ וכך, למעשה, הגוף יצנן את עצמו - מה דעתכם על מרק ירקות טעים ומהביל? נסו
בשיתוף פנסוניק
הפקה: אינטרוויזיה
מחפשים מתכונים בריאים נוספים שאפשר להכין במיקרוגל? היכנסו למתחם "בוחרים טעים ובריא"
מרק אפונה, ברוקולי וכרובית מוקרם
המרכיבים (ל-3 מנות):
1 גזר
1 בצל לבן
2 גבעולי סלרי
1 תפוח אדמה גדול
ראש ברוקולי טרי
ראש כרובית טרי
400 גר' אפונה
אורגנו, תימין (לפי הטעם)
קורט כמון
3 שיני שום קצוצות
1/2 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
מים
2 כדורי פלפל אנגלי
כף שמן זית
50 גר' חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מטגנים את ירקות השורש במעט שמן זית, עד לקבלת גוון זהוב עדין.
- מוסיפים את שאר הירקות ללא הנוזלים ומטגנים עוד כמה דקות.
- מוסיפים תבלינים, עשבי תיבול ואת המים בעד לגובה של 3 אצבעות מעל לירקות.
- מכניסים למיקרוגל על הספק מקסימאלי בכלי מתאים למיקרוגל, חצי מכוסה, ומפעילים ל-20 דקות עד לריכוך כל הירקות. מוציאים וטוחנים הכל.
- מוסיפים חצי מכל שמנת מתוקה, אפשר להוסיף גם פרמזן מגורר ומרתיחים שוב.
- אפשר להגיש עם קרוטונים או צנוברים קלויים.
המתכון באדיבות שף גיא רוזן מחברת טעם השף
הכתבה מוגשת בשיתוף חברת פנסוניק
פורסם לראשונה 15/08/2016 07:51
מרק אפונה, ברוקולי וכרובית מוקרם
מומלצים