שתף קטע נבחר
 

אפשר גם בקיץ: מרק אפונה, ברוקולי וכרובית מוקרם

יש הטוענים שאם נשתה או נאכל משהו חם בימי הקיץ, הגוף שלנו יבצע השוואת טמפ' לזו שבחוץ וכך, למעשה, הגוף יצנן את עצמו - מה דעתכם על מרק ירקות טעים ומהביל? נסו

בשיתוף פנסוניק

הפקה: אינטרוויזיה

הפקה: אינטרוויזיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מחפשים מתכונים בריאים נוספים שאפשר להכין במיקרוגל? היכנסו למתחם "בוחרים טעים ובריא"

 

מרק אפונה, ברוקולי וכרובית מוקרם

המרכיבים (ל-3 מנות):

1 גזר

1 בצל לבן

2 גבעולי סלרי

1 תפוח אדמה גדול

ראש ברוקולי טרי

ראש כרובית טרי

400 גר' אפונה

אורגנו, תימין (לפי הטעם)

קורט כמון

3 שיני שום קצוצות

1/2 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

מים

2 כדורי פלפל אנגלי

כף שמן זית

50 גר' חמאה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את ירקות השורש במעט שמן זית, עד לקבלת גוון זהוב עדין.
  2. מוסיפים את שאר הירקות ללא הנוזלים ומטגנים עוד כמה דקות.
  3. מוסיפים תבלינים, עשבי תיבול ואת המים בעד לגובה של 3 אצבעות מעל לירקות.
  4. מכניסים למיקרוגל על הספק מקסימאלי בכלי מתאים למיקרוגל, חצי מכוסה, ומפעילים ל-20 דקות עד לריכוך כל הירקות. מוציאים וטוחנים הכל.
  5. מוסיפים חצי מכל שמנת מתוקה, אפשר להוסיף גם פרמזן מגורר ומרתיחים שוב.
  6. אפשר להגיש עם קרוטונים או צנוברים קלויים.

 

המתכון באדיבות שף גיא רוזן מחברת טעם השף 

 

הכתבה מוגשת בשיתוף חברת פנסוניק


פורסם לראשונה 15/08/2016 07:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק אפונה, ברוקולי וכרובית מוקרם
מומלצים