שקט, מתחרים: מצנזרים מחאה באולימפיאדה
התמיכה בממשלה ובנשיא הזמני נמצאת בשפל, ורוב הברזילאים היו מעדיפים לוותר על המשחקים האולימפיים בריו. מי שמגיע לאצטדיון ומביע את מחאתו מסולק. הממשלה: "זה מפריע לספורטאים להתרכז"
הרשתות החברתיות בברזיל סוערות בימים האחרונים בעקבות סרטונים שמתעדים מאבטחים מסלקים מהאצטדיונים האולימפיים ברזילאים שמניפים שלטים בגנות הנשיא מישל טמר, שהחליף את דילמה רוסף בחודש מאי בעקבות הליך ההדחה נגדה. לסילוק המפגינים קדמו הפגנות ברחובות ריו, שבהן השתמשה המשטרה בגז מדמיע כדי לפזר את המפגינים.
מארגני התחרות ודובר הממשלה נשאלו על סילוק המפגינים ואמרו כי לפי תקנות האולימפיאדה יש איסור גורף על הפגנות פוליטיות באצטדיונים. מריו אנדרדה, דובר הוועדה המארגנת, אמר כי "אנשים שעוברים על הכלל הזה יתבקשו באדיבות לעזוב". משרד המשפטים של ברזיל התייחס לאחד המקרים ומסר כי צופה סולק בגלל ש"הפריע לספורטאים להתרכז".
בחודש מאי העביר השלטון חוק שאוסר על הפגנות פוליטיות במהלך המשחקים. לרבים ממתנגדי השלטון הזכיר הצעד את הצנזורה של ימי הדיקטטורה הצבאית, שנמשכה בין 1964 ל-1985. "החוקה הברזילאית מבטיחה חופש ביטוי ומחשבה", אמר עורך הדין פרננדו פרננדס ל"וושינגטון פוסט".
מבקרי ההחלטה לסלק את המפגינים אומרים שהדבר רק יגביר את המחאה נגד שלטונו של טמר, ששיעור התמיכה בו בסקר בחודש יולי היה 14% בלבד – אחוז אחד יותר משיעור התמיכה ברוסף
באפריל. כמו בכירים ברזילאים רבים אחרים, גם שמו נקשר בפרשת שחיתות – מימון בלתי חוקי של קמפיין הבחירות שלו.
האולימפיאדה נערכת בריו בזמן שהמדינה שוקעת במיתון הקשה ביותר בעשרות השנים האחרונות, ועל רקע ביקורת ציבורית קשה על ההשקעה הכספית הגדולה בהקמתם של המתקנים האולימפיים. סקר שפורסם בסוף החודש מראה כי רוב הברזילאים פסימיים לגבי ההשפעה שתהיה לאולימפיאדה על ארצם: 60% מהם סבורים שהמשחקים, הצפויים לעלות לברזיל 12.2 מיליארד דולר, יגרמו לארצם יותר נזק מאשר תועלת.