האפליקציה הישראלית שמעבירה תמונות מהאלבום הישן לאייפון
מאות אלפים שילמו 5 דולרים על האפליקציה הישראלית פוטומיין, שסורקת תמונות מהאלבום לאייפון. האפליקציה מאפשרת לצלם את דפי האלבום בסמארטפון, וכך ללכוד כמה תמונות בבת אחת
מתחת לרדאר, בשקט בשקט, הצליחה אפליקציה ישראלית להגיע לראש טבלת ההורדות בתשלום באייפון ולהכניס מיליוני דולרים. מוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" חושף לראשונה את הסטארט-אפ פוטומיין (Photomyne) מבני-ברק, שפיתח אפליקציה לסריקת תמונות ישנות מאלבומים ולהפיכתן לתמונות דיגיטליות בסמארטפון. בינתיים האפליקציה זמינה רק באייפון, אך המפתחים מבטיחים שבעוד כמה חודשים היא תהיה זמינה גם באנדרואיד.
את פוטומיין הקימו לפני שנה וחצי ניר צמח (מנכ"ל), ממייסדי לאבפיקסיז שנמכרה לגוגל ב-2010; עומר שור, שהקים בעבר אפליקציה לעיבוד תמונות; נטלי ורטר, לשעבר מעצבת חוויית משתמש ב-HP, ויאיר סגלוביץ', שמגיע מתחום הכספים והפיתוח העסקי. מלבדם, החברה מעסיקה שמונה עובדים בבני־ברק, סמוך לקניון איילון.
האפליקציה הושקה לפני שנה. הבעיה שבאה לפתור: לכל משפחה יש אלבומי תמונות, שאינם נגישים דיגיטלית. "למשפחה ממוצעת בארה"ב יש יותר מ-3,000 תמונות באלבומים", מסביר סגלוביץ', "שירותי סריקה עלולים להיות יקרים מאוד. ניר ואני הסכמנו שהמצב הזה לא הגיוני". בניגוד לאפליקציות אחרות, בפוטומיין אין צורך לצלם תמונה-תמונה. האפליקציה מאפשרת לצלם את דפי האלבום בסמארטפון, וכך ללכוד כמה תמונות בבת אחת. הטכנולוגיה יודעת "לחתוך" ולבודד את התמונות מהרקע, וכך כל תמונה נשמרת בנפרד. התוצאה: בתוך מספר דקות אפשר להמיר אלבום שלם לתמונות בטלפון ולשתף בפייסבוק.
האפליקציה זמינה לאייפון בשתי גרסאות: גרסה חינמית ובסיסית, וגרסה מלאה בתשלום של 5 דולרים. ההחלטה לדרוש כסף היא נדירה: רוב מפתחי האפליקציות בוחרים להפיץ את האפליקציות בחינם. "הרבה אנשים אמרו לנו שאין סיכוי שמישהו ישלם", מודה סגלוביץ'.
כיום, שנה לאחר ההשקה, 20 מיליון תמונות כבר נסרקו באפליקציה. 1.2 מיליון איש הורידו אותה, יותר ממחציתם בחרו בגרסה בתשלום. אפל גוזרת עמלה של כ-30% מכל עסקה, כך שהחברה הכניסה עד כה 3-2 מיליון דולר רק מההורדות. זה לא סכום עתק, אבל הישג נדיר לאפליקציה צעירה מישראל.
בחודשים האחרונים פוטומיין הפכה לאורחת קבע באפסטור. נכון לאתמול היא ממוקמת במקום 14 המכובד ברשימת האפליקציות בתשלום באפסטור בארה"ב, ובמקום השלישי בצילום וידיאו. במאס גייסה 2.6 מיליון דולר ממשקיעים ישראלים, והיא מגייסת עובדים חדשים. האפליקציה זמינה רק לאייפון, אך הגרסה לאנדרואיד צפויה לצאת בחודשים הקרובים. והתוכניות לעתיד? "לא להישאר רק ככלי סריקה", אומר סגלוביץ'. "בסופו של דבר נוכל להפוך את השירות למאגר נתונים היסטורי עם תמונות ישנות מכל העולם".