שתף קטע נבחר

כחלון: "התקציב - סדר חלוקתי חדש"

שר האוצר פתח את ישיבת הקבינט החברתי כלכלי בדברים: "המטרה היא ליצור סדר חלוקתי חדש". הקבינט ידון בתכנית הכלכלית של האוצר לשנים 2017-2018

שר האוצר, משה כחלון, פתח הבוקר (ג') את ישיבת הקבינט החברתי כלכלי בתדרוך קצר לעיתונאים. "גולת הכותרת לתקציב היא אחריות תקציבית", אמר כחלון. "התוכנית כוללת הקלות גדולות ברגולציה, הקלה בפתיחת עסקים, והקלה לעסקים הקטנים והבינוניים במיוחד. המטרה היא ליצור סדר חלוקתי חדש". הקבינט צפוי לדון בתכנית הכלכלית של משרד האוצר לשנים 2017-2018.

 

"בימים הקרובים תשמעו טענות של קבוצות כוח ואינטרסים שמתלוננים על גזילה. אלה קבוצות שמעולם לא קוצצו. אנחנו רוצים ליצור מצב של צמצום פערים ככל שניתן ומצפה לקבל גיבוי מלא לתקציב".

 

בתחילת ישיבת הקבינט החברתי כלכלי, אושרה הצעת החוק לפתיחת ענף המוניות לנסיעות שיתופיות ופיתוח תחום מוניות השירות. כמו כן אושרה ההצעה להגברת התחרות והסדרת שוק האשראי הקמעונאי. בנוסף אושרו גם הצעדים להפחתת מחירי התמרוקים והגברת התחרות בין רשתות הפארמה, וכן את הצעת החוק להגברת התחרות במשק הגפ"ם למגזר הביתי.

 

צפו בדבריו של כחלון:

 
עוד אמר כחלון בפתח דיוני הקבינט החברתי כלכלי כי "לגבי צמצום פערים, מי שחושב שעוני ודלות צריכים לעבור בירושה - טועה. הפעולות שלנו יוציאו אנשים רבים מקו העוני. בתקציב הזה נפחית מסים במיליארדי שקלים ונגדיל בצורה דרמטית את תקציבי המשרדים החברתיים - הבריאות, החינוך והרווחה, אך גם נדע לשמור על אחריות תקציבית".

גזירות התקציב נחשפות

במסגרת התקציב הדו-שנתי יקוצצו 2 מיליארד שקל ממשרדי הממשלה, תידחה העלאת השכר במגזר הציבורי בחצי שנה ויוטל מס נוסף על משקיעי הנדל"ן.

 

באוצר מתכוונים להטיל מס על בעלי דירה שלישית ומעלה, למרות שבכירי הכלכלנים בארץ סבורים שמדובר בצעד שלא יוביל לשינוי במחירי הדירות. ההערכה במשק, כי צעד זה יגרום לעלייה נוספת בשכר הדירה. לפי הערכות ישנם כ-80 אלף איש בישראל המחזיקים למעלה מ-3 דירות, מתוך סך כל 650 אלף הדירות העומדות להשכרה. מס זה צפוי להכניס לקופת המדינה כ-800 מיליון שקל.

שר האוצר, משה כחלון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שר האוצר, משה כחלון(צילום: גיל יוחנן)
 

בנוגע לשכר עובדי המגזר הציבורי, נציגי האוצר וההסתדרות הגיעו להבנות על פיהן חלק מהפעימות בהסכם המסגרת שנעשה יידחו. לפי ההסכם, עובדי המגזר הציבורי יקבלו תוספת של 0.25%, כך שהסכם השכר יעמוד על תוספת של 7.75%.

 

כמו כן, פיצויי הפיטורין של עובדים רבים צפויים להינזק בעקבות הטלת מס על הכנסות של למעלה מ-30 אלף שקל לחודש, כלומר פי 3 מהשכר הממוצע במשק. מנגד, כספי הפיצויים יהיו שייכים לעובד, גם אם התפטר, ולא רק לפי סעיף 14. מס זה צפוי להכניס לקופת המדינה כ-680 מיליון שקל בשנה הקרובה. מנגד, מסי החברות וההכנסה יופחתו.

 

בהמשך לעימות עם מפעל הפיס, אשר הצהיר השבוע כי יתנתק מהאוצר, יוגדל המס על רווחי הגרלות ל-35% והוא יוחל על זכיות של החל מ-5,000 שקל.

 

בצד ההכנסות, הקרן הקיימת לישראל תעביר לקופת המדינה כ-1.4 מיליארד שקל ורשות שדות התעופה כ-2 מיליארד שקל, זאת בתיאום להסכם שנחתם עימה בשבוע שעבר. בנוסף, רכבת ישראל צפויה להכניס לקופה כמיליארד שקל מהנפקת אגרות חוב.

 

כמו כן, הוחלט כי המיסוי בקיבוצים יושווה למס הכללי במשק וכי שכירים לא ייהנו מהטבות מס על ידי שימוש בחברות ארנק.

 

הקבינט החברתי כלכלי אמור לדון ולאשר את הרפורמות שטומנות בחובן שינויים מבניים במסגרת התוכנית הכלכלית של חוק ההסדרים, ואילו הממשלה אמורה ביום חמישי לדון ברפורמות המיסוי שבתוכנית הכלכלית, שבהמשך יעברו להצבעה בכנסת. דיון הקבינט החברתי כלכלי ברפורמות התוכנית הכלכלית אמור להימשך יומיים.

 

מנשיאות הארגונים העסקיים נמסר: "אנחנו קבוצת אינטרס של 3 מיליון מועסקים ועשרות אלפי עסקים קטנים, בינוניים וגדולים אשר מבינים, בעקבות התכנית הכלכלית שהגיש האוצר, שלמי שמנהל את הכלכלה הישראלית כיום אין מושג ירוק כיצד להחזיר את המשק לפסי צמיחה, להעלות את השכר הפנוי או להוריד את יוקר המחיה. ששר האוצר לא יתבלבל, כמי שאחראים לגורל עסקינו ומועסקינו נמשיך לייצג את האינטרס שלהם בקול רם וברור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
משה כחלון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים