הלהיט של הקיץ: גלידה בטעם גבינה מסריחה
המוני קונים מסתערים בצ'כיה על ההמצאה הגדולה של הקיץ - גלידה שמכינים מגבינת טברוצקי מסריחה. היצרן כבר רץ לרשום פטנט
גלידה שמכינים מגבינה מסריחה מסורתית הפכה ללהיט מפתיע בעיר קטנה בצ'כיה, וקונים מאושרים מסתערים על כל המלאי של היצרן המקורי שהביא אותה לעולם.
טברוצק, או טברוצקי ברבים, היא גבינה צהובה מיושנת עם טעם חזק וריח שבדרך כלל נעים יותר לצרוך עם לחם, בצל או בירה. "הרבה אנשים חושבים שזה יהיה מלוח אבל זו גלידה די מתוקה עם טעם של גבינת טברוצקי", מספר רומן קינקרה, בעלים של בית קפה והיצרן של הגלידה.
הוא מוסיף סוכר ורכיבים אחרים כדי לאזן את הטעם הגבינתי, ועוצמתו של הריח מופחתת במידה מסוימת בעזרת הטמפרטורה הנמוכה.
קינקרה כבר הגיש בקשה לרשום את הגלידה כפטנט ובית הקפה שלו בעיירה לוסטיצה, שממנה באה גבינת הטברוצקי שאוהבים לצרוך בכל רחבי צ'כיה, המה קונים בסוף השבוע האחרון. הוא מכר את כל 400 היחידות שהכין מראש.
אחד הלקוחות, לוקש פופיק, סיפר: "הטעם מדהים. מתוק-מלוח, פשוט מצוין. יש לזה ממש טעם של טברוצקי".
טברוצקי מיוצרת באזור אולומואוץ שבמזרח צ'כיה מאז המאה ה-15. ב-2010 העניק לה האיחוד האירופי מעמד של "סממן גיאגורפי מוגן", המבטא את ייחודה.