חנויות השוקולד המיוחדות בעולם
ט"ו באב הולך ומתקרב והרומנטיקנים שבינינו כבר מקררים את השמפניה ומתחילים להתארגן על מתנות מעוררות חשק - איפה תמצאו בפריז שוקולד עם צדפות, איפה יש ביפן שוקולד ג'ינג'ר וצ'ילי ואיפה בספרד מסתתרים פסלי שוקולד? קבלו את חנויות השוקולד המיוחדות ביותר בעולם
Gobino, טורינו, איטליה
מי שמבקר בטורינו חובה עליו לעצור בחנות המדהימה של שוקולד Gobino. מזה עשרות שנים נחשבת החנות למקדש של שוקולד למקצוענים, למכורים וגם לחובבים. מותג השוקולד המעולה הזה החל את דרכו בחנות הקטנה במרכז טורינו בשנת 1964. מי שייסד אותה זה השוקולטייר ג'וספה גידו, שקיבל את אהבתו לעולם השוקולד מאביו, שעסק בסחר בתחום הקקאו.
המבנה של החנות עתיק, ומשדר חמימות נפלאה. כבר ברגע הכניסה לחנות ישטוף אתכם ריח משכר של שוקולד. בכל פינה תוכלו למצוא פרלינים בטעמים שונים, כמו פרלין שוקולד מריר חזק, פרלין אגוזי לוז ושמן זית, ופלים מצופים במגוון טעמי שוקולד וגם את הפרלין שזיכה אותם בתואר הפרלין הטוב בעולם ב-2008.
בנוסף תוכלו למצוא שם משקאות שוקולד עשירים. אבל הקסם האמיתי קורה בחדר קטן בו מתרחשות סדנאות שוקולד, המשלבות קבצי קול ווידאו, המפעילות את כל החושים מעבר לטעם והריח. ממולץ בחום לשבת בפינת הקריאה, לבחור ספר היסטורי על שוקולד, לשתות משקה שוקולד חם, לנשנש קינוח שוקולדי עשיר ולחוות חוויה מדהימה.
GUIDO GOBINO
La Bottega shop
Via Lagrange 1, 10123 Torino
Tel. : +39 011.56.607.07
La Fabbrica factory
Via Cagliari 15/b, 10153 Torino
ITALY
Tel: +39 011.24.762.45
ANTICA DOLCERIA BONAJUTO, מודיקה, איטליה
בעיר קטנה בשם מודיקה שוכן מוסד שוקולדי המהווה מוקד עלייה לרגל של כל חובבי השוקולד באשר הם. בשנת 1880 התחילו לייצר במקום את השוקולד האיכותי הזה עבור השליטים הספרדים ששלטו באותה תקופה באיטליה, וכיום מוסד השוקולד מייצר עדיין את השוקולדים בשיטות שהיו נהוגות בעבר, ללא מודרניזציה או מיכון חדשני.
כל זה קורה בתוך מבנה עתיק, שהכניסה אליו היא מגרם מדרגות ארוך. בקצה המדרגות מקבלים את פניכם שוקולטיירים שמדגימים את מלאכת הכנת השוקולד בשיטות ידניות עתיקות. החנות מחופה בעץ ויש בה גם אזור היסטורי המזכיר מוזיאון בו אפשר למצוא מסמכים היסטוריים, ספרים, אביזרים לייצור שוקולד ועוד.
אזור נוסף הוא בר השיש והוויטרינה, שם תוכלו לבצע טעימות של שוקולדים שונים ולרכוש לעצמכם מוצרים שיזכירו לכם את הביקור. אל תוותרו על קינוחי השוקולד המעולים שנעשים בעבודת יד, כמו הקנולי מצופה שוקולד.
ANTICA DOLCERIA BONAJUTO (Modica style chocolate) Corso Umberto I, 159
97015 Modica (RAGUSA)
ITALY
Tel: +39 0932 941225
ORIOL BALAGUER, ספרד וברצלונה
אוריול בלגואר הוא שף קונדיטור ספרדי שהתמחה בייצור שוקולד. הוא גם מחבר ספרי בישול, יזם קולינרי ואחת הדמויות הבולטות בעולם השוקולד הבינלאומי. בלוגאר נחשב למהפכן בתחום הגסטרונומיה בזכות מתכונים וטעמים יוצאי דופן.
בלגואר עבר בעבר במסעדת "אל בולי", לפני שיצא לדרכו העצמאית ופתח את החנות הראשונה שלו בספרד. עם השנים זכה בלגואר בשלל תארים, כולל "שף הפטיסרי הטוב ביותר בספרד", "הקינוח הטוב ביותר בעולם", "מסעדת הפטיסרי הטובה ביותר בספרד", והוא ממשיך עד היום לקטוף תארים נחשקים.
החנות שלו בברצלונה הינה אחוזת שוקולד ומתוקים של ממש, כאשר בין המעדנים שנמצאים בחנות תוכלו למצוא עוגות נוגאט ולימון, תותים וליקריש, עוגות שוקולד מטורפות בשמונה טעמים ומרקמים, וכן שלל מאפינס בטעמים שונים. יש שם גם מוצרי שוקולד נוספים ייחודים, כמו שלל חיות וצורות שונות, דוגמת ביצי שוקולד ועוד. תוכלו לקחת הביתה מבחר של טבלאות שוקולד אישיות בטעמים ובאחוזי קקאו שונים (ג'ינג'ר, אגוז מרוקני, קפה, תפוז, צימוקים ושקדים ועוד).
ORIOL BALAGUER
La Xocolateria
Fusina 5 - El Born
08003 Barcelona (There are also other shops in Barcelona and Madrid) SPAIN Tlf. +34 933 485 267
ENRIC ROVIRA, ברצלונה
בין החנויות המודרניות והעכשוויות בעולם בתחום השוקולד, אחת שנוסדה בשנת 1993 על ידי מאסטר השוקולד העולמי אנריק רוביירה, הנחשב לאחד הטובים בעולם בזכות יצירות המופת האמנותיות-קולינריות שלו, שזיכו אותו בפרסים רבים: אחת היצירות הללו היא קוף השוקולד הלבן, יצירה נוספת מעוצבת כביצי שוקולד.
על כל יצירה כזאת עובדים שעות ואף ימים ארוכים בשרטוטים, ניסויים והכנות. בחנות של אנריק, הנמצאת בברצלונה, אפשר להציץ לתהליך היצירה המורכב ולתוצאותיו באמצעות תצוגה מחופה בוויטרינות על מנת לא ליצור לחות ומגע ביצירות. אנריק משלב כוחות עם אמנים רבים ויחדיו הם יוצרים קולקציות שלמות במהדורה מוגבלת אותן אפשר לקנות במקום.
ENRIC ROVIRA XOCOLATES de BARCELONA
SantGeroni, 17
08296 Castellbelli el Vilar - Barcelona SPAIN T +34 938 340 927 - F +34 938 282 345
Dolç par Yann Duytsche, ספרד
ליד ברצלונה נמצא המקום של השף קונדיטור הכי מפורסם בספרד ובין הידועים בעולם - יאן דויטש, שהחל את דרכו המקצועית ב-1987 במסעדת Clement בצפון צרפת, מסעדה בעלת כוכב מישלן, והתגלגל לתפקידים נחשקים יותר עם השנים.
בתחילת שנות ה-90 הוא עזב את עולם המסעדנות לטובת בוטיקים של פטיסרי בצרפת ובספרד, וב-1992 הצטרף לבית הספר של ולרונה בצרפת. במקביל לפרסום ספרו המוערך הוא פתח את "Dolc", פטיסרי מצליח שנמצא ליד ברצלונה.
כיום הוא נחשב לאחד ממובילי הפטיסרי המודרני בעולם, ונמנה עם קבוצת קונדיטורים בכירים הדוגלת בגסטרונומיה מולקולרית של הקונדיטוריה. החנות נראית כמו יצירת אמנות מודרנית, מחופה מבחוץ בשיש שחור מסיבי ובפנים יש ויטרינות ענקיות מלאות בכל טוב, החל בפרלינים בטעמים מיוחדים, דרך מוצרי קונדיטוריה יוצאי דופן ועד פסלים ויצירות משוקולד. אם אתם מכורים לשוקולד - זה המקום עבורכם.
Dolç par Yann Duytsche
Carrer de JosepPuigiCadafalch, 50
08172 SantCugat del Vallès, Barcelona
SPAIN
Tel: +34 935 90 66 94
PATRICK ROGER, צרפת
חנות השוקולד של פטריק רוג'ר בפריז מפתיעה בכל ביקור מחדש. אמן השוקולד, שקיבל את התואר אמן הפטיסרי הטוב ביותר לשנת 2000, לא מפסיק לחדש ולרגש את עולם השוקולטיירים עם יצירותיו המתוקות ופסלי השוקולד בגודל טבעי המוצגים בחלונות הראווה ובחנות עצמה.
בין היצירות שלו: ביצים ענקיות לכבוד הפסחא, אסטרונאוטים בהליכה על הירח משוקולד, דובי קוטב ושימפנזות ענקיות, שגורמות לכל מי שעובר מול חלונות הראווה לעצור, להסתכל, לבהות ובסוף גם להיכנס לחנות ולגלות יצירות מופלאות אף יותר.
החנות הזאת היא מגרש משחקים חוויתי לאוהבי השוקולד . היא משתרעת על פני שטח עצום, כשהצבע הירוק שולט בה ויוצר תחושה מתעתעת וסוריאליסטית עם תאורה ומבנים פנימיים מורכבים. היכל השוקולד של פטריק ידוע בכל העולם כמקום שחובה לבקר בו. מוצרי השוקולד שבחנות משלבים טעמים אקזוטיים עדינים ומעודנים, כמו קרמל, הדרים וצמחי תבלין, שקדים ופיסטוקים.
PATRICK ROGER
108 BOULEVARD SAINT-GERMAIN (and other shops)
75006 PARIS
FRANCE
Tel: +33(0)9 63 64 50 21
Jean paul hevin, פריז, צרפת
חנות-בר השוקולד הבאה נמצאת ברובע הראשון, ליד מוזיאון הלובר והשאנז אליזה. ז'אן פול אוואן הוא שוקולטייר עטור שבחים, שהחליט לפתוח מעל לחנות השוקולד המפורסמת שלו גם בר קטן, המעוצב כמסעדת יוקרה, המשקיף על הרחוב הפריזאי המהודר.
בדיוק כמו השוקולטייר הצבעוני שעומד בראשו, המקום לא מפסיק לגוון ולחדש: בכל שעה עגולה מוגש שם שוקולד בעל טעם שונה, וכך אפשר לטעום את השילוב הסנסציוני של שוקולד עם צדפות או - למי שלא מחפש הרפתקאות - שוקולד עם תה ירוק.
המקום נבחר לאחרונה בסקר מומחים לחנות עם השוקולד הכי טוב בפריז. מומלץ מאוד לנסות את השוקולד עם הג'ינג'ר. בנוסף מציע המקום מקומות ישיבה ומטבח המגיש ארוחות בוקר, בראנץ' וארוחות צהריים.
Jean paul hevin
Chocolatier
231 rue Saint-Honoré
75001 Paris (and other shops in Paris and Asia) FRANCE
Tél.: +33 (0)1 55 35 35 96
PIERRE MARCOLINI, בריסל
ברחובותיה היפים של בריסל שוכנת ממלכת שוקולד של ממש ושוקולטיירים רבים מהמובילים בעולם קבעו בה את ביתם, אז אם חשקתם אי פעם לראות מקררים שהם כמו מרבדים של פרלינים - זהו בדיוק המקום עבורכם. בשנת 1995 פתח השוקולטייר פייר מרקוליני את החנות הראשונה שלו בבריסל, ובאותה שנה גם זכה בתואר המכובד של המאפה הכי טוב בעולם. רבים מכירים אותו כמי שבאמת אופה מאפי שוקולד מדהימים, והחנות שלו בבריסל נחשבה במשך עשור לאחת החנויות הטובות ביותר לבקר בהן עבור התייר.
החנות הקטנה שלו נהפכה להיות רשת של חנויות בכל העולם, בין היתר בטוקיו, בלונדון בניו יורק ועוד. המאסטר שוקולטייר משדך את השוקולדים שלו לחומרי גלם קצת פחות קונבנציונליים, לדוגמה: פלפל, שעועית, טונקה ואפילו עץ אלון. מלבד המרבדים של הפרלינים שנמצאים בחנות יש גם מבחר ענק של ברים של שוקולד שחובה לטעום.
PIERRE MARCOLINI
Haute Chocolaterie
LA MANUFACTURE
Place du Grand Sablon 39, 1000 Bruxelles
Tel: +3225131783
התעורר בכם חשק לשוקולד? צפו בביקור של ארז קומרובסקי במטבח של השקולוטיירית המקומית איקה כהן:
Chocolatier Palet d'Or, יפן
גם ביפן ישנה סצנה מעניינת של שוקולטיירים, ומי שמרחיק עד לשם ימצא נקודות רבות ויוצאות דופן בתחום זה. פאלה ד'אור הינו מקום כזה המעוצב בהידור רב עם שנדלירים, קירות שיש מסיבי ועץ עתיק, רצפות פורצלן ועוד אלמנטים שיוצרים מראה עוצר נשימה.
החנות משלבת בית קפה ושם תוכלו למצוא עושר רב של פריטים מתוקים ומשובבי חך, מילשייקים, מאפים, שוקולדים שונים, עוגות קרם עשירות ועוד. אחת המנות הכי מדוברות במקום היא הפרפה שוקולד עם ערמונים, אך מומלץ לדגום גם ממשקה השוקולד המריר העשיר המקבל מקום של כבוד בתפריט.
לאחר שזללתם עוגות ומכל הבא ליד אתם מוזמנים לוויטרינות ענקיות מכוסות בפרלינים כשכל שורה של פרלינים שונה מהאחרת. המילויים מטורפים, כשהמתונים יותר נעים מג'ינג'ר עם צ'ילי, והקיצוניים יותר מכילים חומרי גלם מוכרים פחות. קחו לכם קופסה מלאו אותה בכל טוב, זו מזכרת נהדרת לדרך.
Chocolatier Palet d'Or
2-2-22 Umeda , Kita-ku | Harbis Plaza Ent 4F, Osaka 530-0001, Osaka Prefecture JAPAN
Tel: +81 6-6341-8081
* השף-קונדיטור ג'יאנלוקה פוסטו הוא שוקולטייר, יועץ בתחום הקונדיטוריה ושף של מותג השוקולד "ולרונה" בישראל. פוסטו הגיע לארץ לכבוד השקת שוקולד חדש של המותג, שהושק ביקב "תשבי".