שתף קטע נבחר

 

עימות בהקמת אתר פסולת: שוטרים פלסטינים ירו באוויר

כלים כבדים של המנהל האזרחי החלו בהקמת אתר פסולת בצומת רימונים בבנימין, בניגוד להחלטת בג"ץ האוסרת את ביצוע הפעולות. בתגובה החלו להגיע ג'יפים של תושבי כבר ראמון ושוטרים פלסטינים, עליהם חל איסור להיות חמושים בשטח סי, החלו לירות באוויר. צפו בסרטון המתעד את הירי

ירי באוויר של שוטרים פלסטינים עם תחילת הקמתו של אתר פסולת בצומת רימונים על ידי המנהל האזרחי. מדובר באתר סילוק פסולת אס"פ ראמון, הסמוך ליישובים ראמון ודיר דעבואן שבחבל בנימין. איש החברה להגנת הטבע אריאל פילבר, הוזעק למקום ותיעד את ההתרחשות. יש לציין כי לשוטרים פלסטינים חמושים אסור להיות בשטח סי. לא ברור האם ניתן אישור בנושא. בנוסף, במנהל האזרחי אמרו כי הכלים ההנדסיים שהגיעו לאתר ובעקבותם החל הירי אינם שלהם.  

 

צפו בעימות עם השוטרים הפלסטינים במקום: 

אריאל פילבר החברה להגנת הטבע

אריאל פילבר החברה להגנת הטבע

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בעיתונות הפלסטינית פורסם כי צפויים להגיע כוחות למקום", סיפר פילבר. "בעל הקרקע אמר כי איש לא עדכן אותו בנושא והם החלו בעבודות בשטח ללא תיאום. החלו להגיע ג'יפים של תושבים מכפר ראמון. אני הייתי רחוק כי הייתה משטרה פלסטינית חמושה. הזעקתי חברים שיבואו לאבטח אותי, ומרחוק הבחנתי בצעקות ובצרחות. ראיתי אותם מתחילים לרוץ לכיוון המשאית ולשבור חלונות. תוך כדי הצעקות היה ירי באוויר של המשטרה הפלסטינית".

 

כתבה נוספת הקשורה לנושא:

שומר הטבע "במקום שבו אין חוקים"

 

מתנגדים רבים קמו לאתר הפסולת, גם מבין הפלסטינים וגם היהודים. בדיון במועצת התכנון העליונה הוגשו מעל 100 התנגדויות. המתנגדים ניסו להסביר כי הקמת אתר הטמנה רק תחזיר את כולם אחורה מבחינה סביבתית. ארגון "ירוק עכשיו" הגישו עתירה לבג"צ, ובדיון שנערך בפני שופט בית המשפט העליון צבי זילברטל, התחייבו המנהל האזרחי שלא לבצע עבודות לקידום הקמת אתר הפסולת. אלא שלמרות ההחלטה, במקום החלו עבודות בשטח. במהלך ההתגודדות של המתנגדים לעבודות, ירו שוטרי הרשות הפלסטינית באוויר.

 

חשש לפגיעה קשה בשמורת טבע ובאתר ארכיאולוגי

יש לציין כי החברה להגנת הטבע הגישה התנגדות להקמת האתר במיקום הנוכחי. בין היתר היה חשש כי הדבר יוביל לפגיעה קשה בשמורת הטבע נחל מכוך, חשש לפגיעה באתר ארכיאולוגי וטכנולוגיית טיפול בפסולת לא מספקת.

 

"יש בג"צ של 'ירוק עכשיו' ובית משפט הורה שאסור לבצע בשטח פעולות", אמר פילבר. "משאית עשתה במקום קידוחים בקרקע, ומה שנורא פה הוא שהמנהל האזרחי עובר על החלטת בג"צ".

 

עו״ד תומר ישראל מעמותת ״ירוק עכשיו״ שעתרה לבגצ כנגד הקמת המטמנה מסר כי ״אישור הכניסה היום של אנשי הרש״פ על ידי המינהל האזרחי כאשר העניין נידון עדיין בבג״צ הוא לא פחות משערוריה ובניגוד להתחייבות המינהל האזרחי שלא להתחיל בהקמה. נאבק בכל הכח יחד עם השכנים הערבים בכדי לשמר את חבל הארץ ההיסטורי והחשוב הזה ולא נאפשר את הקמת המטמנה שתגרום פגיעה חמורה בהיסטוריה ובטבע רק בשל הלחץ הגרמני״ (גרמניה מממנת את הקמת אתר הפסולת).

 

"הטמנה בצורה מפוקחת וחוקית"

בתגובה להשלכות הסביבתיות של האתר הסבירו בעבר ביחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים כי "אס״פ ראמון נועדה למנוע את הזיהום הסביבתי על ידי הטמנת הפסולת בצורה מפוקחת וחוקית תוך הקפדה על המגבלות הסביבתיות. האתר יוקם על פי כל הסטנדרטים הנדרשים היום בישראל אשר מטרתם לצמצם את הפגיעה בסביבה לרבות הפגיעה במי התהום שנפגעים אף יותר מהמצב הקיים בשטח כיום".

 

"הקמת אס"פ ראמון תאפשר הסדרת השלכת הפסולת בגזרת רמאללה ותפחית באופן משמעותי את הזיהום הסביבתי המתמשך.הקמת אס"פ ראמון אושרה כל ידי כלל גורמי המקצוע הנדרשים, הן התכנונים והן הסביבתיים, זאת לאחר שנבחנו כ-26 חלופות שונות וניתנה הזדמנות למתנגדים להציג את טענותיהם בוועדה ייעודית לכך".

 

מדוברות מתפ"ש ודובר צה"ל נמסר: הנושא נמצא בבדיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריאל פילבר החברה להגנת הטבע
צילום: אריאל פילבר החברה להגנת הטבע
מומלצים