חשד להתרשלות: הרימון שהרג שני חיילים היה שייך ללוחם אחר
ממצאים ראשונים של חקירת אסון הרימון, שבו נהרגו סמ"ר חוסאם טאפש וסמל שלמה רינדנאו ז"ל, שהגיעו לידי ynet מעלים חשד כי הרימון שהתפוצץ היה שייך ללוחם מהג'יפ השני בכוח הסיור של גדוד ההנדסה. הלוחם ומפקדו נחקרו באזהרה בחשד לעבירת התרשלות
חשד להתרשלות בפרשת אסון הרימון בצפון. כשלושה שבועות לאחר ששני חיילי צה"ל, סמ"ר חוסאם טאפש וסמל שלמה רינדנאו ז"ל, נהרגו בפיצוץ רימון רסס ליד מוצב במורדות הר החרמון, ממצאים ראשונים שהגיעו ל-ynet מתחקיר האירוע שופכים אור על הנסיבות שקדמו לרגע הטרגי. החשד במצ"ח הוא שהרימון שהתפוצץ היה שייך ללוחם מהג'יפ השני בכוח הסיור הליילי של גדוד ההנדסה שאחראי על הגזרה, שנע לאורך המשמרת שלו בגבול הצפון ב"לבנה", כלומר - עם שני ג'יפים שמסיירים יחד במשימת הבט"ש.
מפקדו של הלוחם, שאינו קצין, והלוחם עצמו לו היה שייך הרימון, נחקרו במצ"ח תחת אזהרה בחשד לעבירת התרשלות. הסיבה, לפי החשד: בתחילת המשמרת וכחלק מהנהלים בדק המפקד הזוטר את הימצאות הציוד ואמצעי הלחימה לפני היציאה לדרך, ולטענתו גם שאל את פקודו האם הרימון שלו נמצא עמו. המפקד טען בחקירתו כי פקודו השיב לו בחיוב, וכעת החקירה מתמקדת בשאלה מדוע בכל זאת הרימון הגיע לג'יפ השני בכוח, והיה בו במשך שעות ארוכות, שם הופעל בסוף המשמרת כאשר היה בידיו של הנהג חוסאם טאפש ז"ל. עדויות שנאספו במצ"ח העלו כי המפקד בג'יפ השני אכן וידא עם פקודו, כנראה באופן מילולי ולא פיזי, שהרימון שלו נמצא ברשותו.
בשלב זה הוחלט שלא להשעות אף גורם בגדוד שבו אירעה התקרית, והחקירה המשולבת נמשכת בשלושה אפיקים: ועדת בדיקה של פיקוד צפון בראשות אל"מ יואב ירום, בציר הפיקודי בגדוד ובחטיבת השריון 401, ובמישור הפלילי - על-ידי המשטרה הצבאית.
במצ"ח שקלו תחילה לחקור את המעורבים בחשד לעבירה חמורה יותר של גרימת מוות ברשלנות, אך לאחר שהראיות העידו, לפחות בשלבים הראשונים של החקירה, שהתנהגות הכוח בכל הקשור לרימון לא הובילה לתוצאה הקשה, סעיף החשד הוא התרשלות.
בסביבת שני החיילים שנחקרו מאמינים שהתיק יסתיים בדין משמעתי ולא בדין פלילי, בשל העובדה שלא ניתן היה להעריך שהרימון אכן יתפוצץ רק מכיוון שלא היה במקום בו הוא אמור היה להיות. יחד עם זאת, לפי גורם המעורה בפרטי חקירה, בסיומם של התחקירים לא יהיה מנוס מנקיטת צעדים פיקודיים נגד מעורבים באירוע כגון הדחות מתפקיד, לכל הפחות מול הגורמים הזוטרים בפלוגה שבה ארעה התקרית.
"גם אם יימצאו תקלות נוספות בהתנהלות הכוחות באותו סיור, מלבד הימצאות הרימון בידיים לא מוסמכות, יהיה קושי להבין איזה כשל טכני גרם לפיצוץ בשל מותו של האדם שהחזיק אותו", אמר הגורם.
"המטרה היא להבין מה בכל זאת היו הפרות הנהלים כדי שחיילים יקפידו בנושא ובכך יימנע האסון הבא".
עורכת דינו של המפקד שנחקר, רס"ן רינת לוי-מוסקוביץ, המשמשת כסנגורית הצבאית הפיקודית בצפון ובחיל הים, מסרה בתגובה: "מבחינה משפטית, אין כל קשר סיבתי בין פעולותיהם של מרשי וחייליו לבין התוצאה הטרגית, ולכן החקירה לא הייתה בחשד לגרם מוות ברשלנות אלא להתרשלות בלבד. גם חשד מצומצם זה מוכחש ע"י מרשי, וגרסתו נתמכת בידי עדויות נוספות שנאספו במצ"ח".
מדובר צה"ל נמסר כי "האירוע בתחקיר".