שתף קטע נבחר
 

"דלישס": מאפה פיצה אישי

הכירו את "דלישס", סדרת סרטונים קצרצרים שיכניסו לכם אקשן למטבח, והפעם - 4 גרסאות למאפה אישי מגרה בתוך כוס העשויה מבצק עלים

צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר ניהול פרוייקט: מור אברהמי

צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר ניהול פרוייקט: מור אברהמי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאפה כוס בצק/ שף רועי חנין "פיאנו פיאנו"

המצרכים (להכנת 10-12 מאפים אישיים):

500 גר' בצק עלים על בסיס חמאה

1 כף שמן זית

200 מ"ל רוטב עגבניות חלק

1 שן שום, כתושה

1/2 כפית אורגנו, קצוץ

4 עלי בזיליקום

1 ביצה

1 כף גבינת פרמזן, מגוררת

חופן זיתים ירוקים ושחורים

5 פטריות שמפיניון, צלויות קלות במחבת

100 גר' גבינת מוצרלה, מגוררת

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
  1. לרוטב הפיצה - בסיר קטן מחממים את השמן, ומוסיפים את השום והאורגנו לחצי דקה. מוסיפים את נוזל העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבזיליקום ומתבלים במלח, סוכר ומורידים מהאש.
  2. לכוסות - מרדדים את הבצק וקורצים 4 עיגולים בקוטר 9 ס"מ (הם ישמשו לתחתית המאפה). קורצים עוד 8 עיגולים בקוטר 9 ס"מ ומסמנים במרכז העיגול בקורצן 6 ס"מ. מניחים את התחתית (הלא מסומנות) בתבנית ומחוררים אותן בעזרת מזלג.
  3. על התחתיות מניחים את העיגולים המסומנים, 2 עיגולים על כל תחתית.
  4. אופים את ה"כוסות" בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות במשך 30 דקות, עד שמתקבלת "כוס" זהובה ותפוחה.
  5. מוציאים את הכוסיות מהתנור וממלאים מאפה אחד ברוטב פיצה, מוצרלה וזיתים ירוקים, מאפה אחר בזיתים שחורים, מאפה נוסף בביצה ופרמזן (שוברים את הביצה לתוך ה"כוס" ומעליה מפזרים פרמזן), ומאפה נוסף ממלאים בפטריות צלויות, מוצרלה ופרמזן.
  6. אופים בתנור כ-5 דקות נוספות, או עד שהגבינות מזהיבות.

 

 

A photo posted by Roi (@chef_pianopiano) on

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
60 שניות על מאפה אישי בכוס בצק
צילום: ירון ברנר
מומלצים