שתף קטע נבחר
 

יש תאנים - לא מתלוננים

כיף לאכול אותן כמו שהן, שמנמנות ומתוקות, אבל אפשר גם לשדרג בעזרתן לא מעט מנות - רותי קינן מניחה תאנים על ברוסקטה, משדכת אותן עם חומץ בלסמי ולקינוח מצרפת את הפרי המתוק לטרטלטים פריכים

אם יש פרי שמסמל בעיני את עיצומו של הקיץ, בקטע טוב, הוא לא אחר מאשר התאנה. סדוקה מרוב בשלות, מפוצצת ממתיקות, נוטפת עסיס – ככה אנחנו אוהבים אותה, במערומיה הלא תמיד מחמיאים, בלי תוספות.

 

השנה נראה שהיבול שופע והתאנים טעימות עוד יותר מהרגיל. אולי התמזל מזלי, אבל לא נתקלתי עדיין בפירות לא טעימים, או כאלה שאינם בדרגת בשלות אידיאלית ולכן מחזירים בנשיכה צורבת כשנוגסים בהן.


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

על אף שאני מעדיפה אותן טריות וללא התחכמויות, אני מוצאת את עצמי, לא אחת, משלבת אותן במאכלים אחרים. סלטי הקיץ שלי מקדמים אותן בברכה וגם העוגות והטארטים. אבל אני מוצאת גם הזדמנויות אחרות לשדך אותן למרכיבים אחרים. כמו, למשל, בדוגמאות שלפניכם:

  

תאנים עם גבינת עזים ובלסמי מרוכז

קלי קלות, בעיקר אם יש לכם חומץ בלסמי מצומצם מוכן, שאפשר להשיג היום בכל סופרמרקט.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

12 תאנים

1 גליל גבינת עזים

צרור עלי רוקט

1 - 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם (ראו להלן)

מלח, פלפל

1 כף צנוברים קלויים (לא הכרחי)

 

לסירופ חומץ בלסמי (חומץ בלסמי מרוכז)

החומרים:

1 כוס חומץ בלסמי

1 כף סוכר חום

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים חומץ בלסמי: יוצקים את החומץ לסיר קטן ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  2. מבשלים על אש נמוכה עד שהחומץ מצטמצם לחצי עד שליש ומקבל מרקם של סירופ. (התהליך עשוי לקחת 15 – 20 דקות ויותר). מצננים.
  3. מכינים את התאנים: צרים בכל תאנה חתך לרוחב – לא עד הסוף – ועוד חתך אנכי לראשון, כך שהיא נפתחת לרבעים. פורסים את גליל הגבינה לפרוסות דקות.
  4. מניחים את עלי הרוקט על צלחת הגשה. נועצים פרוסת גבינה בכל תאנה ומניחים על מצע עלי הרוקט. מזלפים מעט מהחומץ המרוכז ומתבלים במלח ומפלפל. זורים את הצנוברים ומגישים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

ברוסקטה ריקוטה ותאנים

קל, פשוט וכל כך אלגנטי – שילוב שמתאים בדיוק לעונה ומסתדר לפני ובמהלך כל ארוחה. לגרסה בשרית, אפשר להחליף את הגבינה בפרושוטו או בפסטרמה.

 

המרכיבים:

1 בגט או 2 ג'בטה

2 כפות שמן זית

1 שן שום

250 גר' ריקוטה

כ-10 תאנים

מלח, פלפל

מעט מיץ לימון

1 כף שומשום שחור

נבטי בזיליקום או צנונית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
  2. פורסים את הלחם לפרוסות עבות ומניחים אותן על התבנית. מזלפים את השמן ואופים כ-5 דקות או עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים על התבנית.
  3. פורסים את התאנים לפרוסות דקות. משפשפים את פרוסות הלחם הקלויות בשן השום ומורחים אותן בשכבה עבה מהריקוטה. מסדרים מעליה פרוסות תאנים, זורים מלח ופלפל ומטפטפים מעט מיץ לימון. בוזקים את השומשום ומקשטים בנבטי בזיליקום או צנונית. מגישים מיד.

 

רוצים עוד מתכונים עם פירות? צפו בקרין גורן מכינה מלאווח תפוחים:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טרטלטים עם תאנים

אני דואגת להחזיק במקפיא ריבועי בצק עלים מוכנים שאפשר להוציא אחד-אחד מהאריזה, והם מוכנים לשימוש אפילו בלי צורך בהפשרה (שלוקחת דקות). אם אין – אפשר להשתמש בכל בצק עלים מרודד ולחתוך אותו לריבועים של כ-8 ס"מ.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 ריבועי בצק עלים

6 כפות סוכר חום בהיר

3 כפות דבש

 

להגשה:

קצפת, מסקרפונה או גלידת וניל

עלי נענע

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
  2. משרטטים על כל ריבוע בצק ריבוע פנימי במרחק של כ-1 ס"מ מהשוליים, בעזרת חוד של סכין.
  3. צרים בכל תאנה חתך לרוחב – לא עד הסוף – ועוד חתך אנכי לראשון, כך שהיא נפתחת לרבעים. מניחים כל תאנה במרכז כל ריבוע בצק.
  4. זורים כף סוכר על התאנה ומסביב, על פסי הבצק שיוצרים את השוליים. אופים בתנור החם 20 - 25 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומזלפים 1/2 כף דבש במרכז כל תאנה.
  5. מצננים ומגישים עם קצפת, מסקרפונה או גלידת וניל.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טרטלטים עם תאנים
צילום: ירון ברנר
מומלצים