"דלישס" - כך תכינו טארט טאטן
רוצים להראות לאורחים שלכם באמת מה אתם יודעים? כך תכינו מנה מושלמת לאירוח של טארט טאטן מתפוחים טריים
צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר ניהול פרוייקט: מור אברהמי
טארט טאטן
המתכון באדיבות שף רועי חנין רשת "פיאנו פיאנו"
המצרכים:
מחבת טפלון מאיכות טובה בקוטר 20 עמידה בחום תנור
3 תפוחי עץ מזן גרנד סמית'
25 גר' חמאה
3 כפות סוכר
3 כפות מים
קורט קינמון
בצק עלים על בסיס חמאה (אפשר גם פרווה)
אופן ההכנה:
- הכנת הקרמל: במחבת טפלון מרתיחים את הסוכר והמים עד לקבלת התחלת צבע זהוב, מורידים מהאש ומקררים עד לקבלת משטח קרמלי קשיח (בזהירות רבה - רותח מאוד, לא לנסות לטעום בשלב זה).
- הכנת המנה: קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות.
- מסדרים את התפוחים על המחבת על גבי משטח הקרמל בצורת מניפה.
- מפזרים מעל התפוחים, סוכר, קינמון וחתיכות חמאה.
- מרדדים מעט את הבצק, וחותכים עיגול בקוטר 20.
- בעזרת מזלג מחוררים את הבצק ומניחים את הבצק מעל התפוחים ומקפלים את הדפנות פנימה שיעטפו את התפוחים.
- מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 40 דקות עד להזהבת הבצק.
- נותנים למאפה לנוח כ-5 עד 10 דקות ובעזרת צלחת הופכים את המאפה עם הצד של התפוחים מעל.
- מומלץ להגיש עם גלידה לבחירתכם.
טארט טאטן
מומלצים