היורש של זאבי: סיפורו של אורי ששון
מדליסט הארד הטרי מאולימפיאדת ריו 2016, עלה למזרן הג'ודו בעקבות אחיו שבהמשך הפך ליריבו. אריק זאבי הפריד בינו לבין לונדון 2012. בשנים האחרונות ביצע קפיצה מטאורית וזכה פעמיים במדליית הכסף באליפות אירופה. בין לבין הוא משלב לימודי מנהל עסקים
המראה המאיים לכאורה של מדליסט הארד הטרי מאולימפיאדת ריו 2016, הג'ודוקא אורי ששון - 120 קילוגרמים של שרירים הפרוסים על 193 סנטימטרים - משקר. הישראלי שזכה אתמול (ו') במדליית הארד במשקל הפתוח (מעל 100 ק"ג), נחשב לאחד הספורטאים החביבים במשלחת הישראלית, וסיפור חייו מראה שאין דבר העומד בפני הרצון.
ששון שיחגוג את יום הולדתו ה-26 בעוד חמישה ימים, נולד בירושלים. בגיל 8 החל להתאמן בג'ודו בעקבות הערצה לאחיו הגדול, אלון, שלימים הפך גם לקפטן נבחרת ישראל. בהמשך הפכו שני האחים ליריבים על מזרן הג'ודו, והתחרו אחד מול השני.
לאח הקטן לבית משפחת ששון זה היה קשה, ובמקביל להתבגרותו הגופנית קפץ מקטגוריית המשקל של עד 90 ק"ג ל-100, ובכך נמנעו קרבות עתידיים על המזרן ומחוצה לו בין האחים. הבעיה הייתה שבמשקלו החדש התחרה לא אחר מאשר מדליסט הארד מאתונה 2004 - אריק זאבי.
הניסיון של יריבו, וההצלחה בתחרויות הבינלאומיות שלחו את זאבי ללונדון 2012, וששון הצעיר (אז בן 22) נשאר בארץ וצפה ביריבו מהטלוויזיה. זאבי אמנם פרש מיד לאחר לונדון, אבל דווקא פציעה ולא מעט שיחות עם יו"ר האיגוד, משה פונטי, ומאמן הנבחרת, אורן סמדג'ה, הן אלה שגרמו לששון לקבל החלטה - עלייה לקטגוריית המשקל הפתוח (מעל 100 ק"ג) - משמע לעלות במשקל על מנת להתמודד עם יריבים גדולים יותר גופנית. החשיבה מאחורי ההחלטה הייתה שלששון הנחשב לאתלטי וזריז יחסית למשקל גופו, יהיה קל יותר להגיע להישגים מול יריבים כבדים ממנו. אתמול התברר עד כמה צדקו.
לאט לאט הוא החל לספק קבלות וחזר מתחרויות בינלאומיות עם מדליות, אבל הקפיצה המטאורית התבצעה בשנתיים האחרונות. במשחקי אירופה בבאקו, הציפייה של המשלחת הישראלית הייתה למדליה מירדן ג'רבי. הג'ודוקא עשתה את העבודה עם ארד, אבל ההפתעה הגדולה הייתה שגיא מוקי שזכה בזהב, וששון שביום התחרויות האחרון, הטיל באיפון יריב אחרי יריב כדי להעפיל לגמר. בסופו של דבר הוא הפסיד לג'ודוקא גאורגי וסיים עם מדליית כסף מפתיעה.
"שלושה ימים הכנתי את עצמי לתחרות בדחיית סיפוקים", סיפר ששון בראיון מיוחד ל-ynet ספורט. "אכלתי נכון, אפילו את הפייסבוק מחקתי. כל הדברים האלו מסביב הביאו אותי להצלחה, עם שילוב מנטלי ופיזי. זה פרץ בתחרות מטרה, לשם אתה מגיע עם יותר לחץ וכולם מסביב באים להילחם יותר. אירועים גדולים עושים לי רק טוב וזה מרים אותי".
חודשיים לאחר מכן ספג ששון מפלה כשהודח כבר בקרב הראשון שלו מול סונג-מינג קים הקוריאני באליפות העולם. למרות זאת באליפות אירופה בקאזאן שנערכה לאחרונה, הג'ודוקא הישראלי הוכיח לכולם שההישג בבאקו לא היה הבלחה כאשר שוב ענד על צווארו את המדליה הכסופה.
בנוסף למדליה באליפות אירופה, ששון השיג השנה זהב בגראנד פרי טביליסי, וכסף בגראנד סלאם פריז, בתחרות המאסטרס במקסיקו ובסבב גביע אירופה בבולגריה.
בעקבות האימונים המפרכים במכון וינגייט (שניים ביום), ששון מתגורר כבר מספר שנים בנתניה כדי להיות כמה שיותר קרוב למזרן ולחדר הכושר. כשהוא לא לובש את חליפת הג'ודו, ששון לומד במרכז האקדמי רופין תואר במנהל עסקים. אתמול כל העבודה הקשה הוכיחה את עצמה בגדול כאשר ששון קטף את מדליית הארד היוקרתית בריו 2016.